EXCLUSIV. Majoritate exprimată în Comisia Tehnică: Victor Pițurcă selecționer! Iordănescu jr. e tot mai aproape de Valenciennes

Justin Gafiuc / 26.11.2021, 20:02
EXCLUSIV. Majoritate exprimată în Comisia Tehnică: Victor Pițurcă selecționer! Iordănescu jr. e tot mai aproape de Valenciennes

Identitatea selecționerului va mai rămâne o necunoscută încă cel puțin două săptămâni. Asta pentru că, în Comisia Tehnică de azi, membrilor li s-a solicitat să vină cu propuneri punctuale la proxima reuniune, programată după minivacanța ocazionată de ziua României. ”Problema naționalei mari a fost abordată destul de puțin, fiindcă focusul a căzut deocamdată pe loturile U20 și U21. Lobonț și Bratu au prezentat rapoartele pentru ultimele luni”, au explicat surse playsport.

Opțiuni cu bilețele la următoarea ședință

Soluțiile dinspre Comisia Tehnică sunt doar orientative. Nu au caracter de decizie bătută în cuie.

”Marea majoritate dintre cei aflați în sală au pronunțat numele lui Pițurcă în pole-position, astfel încât e de așteptat ca inclusiv bilețelele de data viitoare să se îndrepte tot către el. E clar însă că nu vor fi în atenție antrenori care sunt deja sub contract, după cum a comunicat Mihai Stoichiță în ședință”, au precizat aceleași surse. 

E o poziție care vine însă la numai trei zile după ce, alături de președintele Răzvan Burleanu, directorul tehnic al FRF tocmai încercase să-l extragă pe Răzvan Lucescu de sub angajamentul cu PAOK spre a-l repune în fruntea naționalei!

Boloni, Mutu și Iordănescu jr. au fost și ei invocați în Comisia Tehnică. Edi e însă tot mai aproape de Valenciennes, tema a avansat în ultimele zile pe axa București – Franța, iar luna decembrie ar putea veni chiar cu marele anunț al parafării înțelegerii! Un impediment serios în ecuația tratativelor e că tehnicianul nu stăpânește limba lui Voltaire. Fiul ”Generalului” nu se grăbește însă cu soluția din Ligue 2, așteptând și el mersul evenimentelor pe subiectul selecționerului.

Șeful Școlii de Antrenori are COVID pentru a doua oară

Unul dintre cei absenți la reuniunea Comisiei Tehnice a fost șeful școlii federale de antrenori, Lucian Burchel, care s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de COVID! ”Prima dată s-a întâmplat în perioada Paștelui, iar în urmă cu o săptămână am ieșit din nou pozitiv la un test PCR”, a spus pentru playsport fostul jucător al Sportului Studențesc.

A explicat:

”Am avut niște simptome, gen dureri de cap și de spate, transpirație, diaree, cum s-a manifestat boala și data trecută. Sunt mai bine acum. Nu m-am vaccinat încă fiindcă mi-am descoperit niște probleme cu circulația și cu inima. Voi mai repeta niște analize, mă voi consulta apoi cu medicii și vom trage concluzia. Dacă va fi OK, mă vaccinez, bineînțeles”.

Componența Comisiei Tehnice FRF

Mihai Stoichiță – președinte

Lucian Burchel, Aurel Țicleanu – vicepreședinți

Cristian Dulca, Ion Marin, Ionel Augustin, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Ion Geolgău, Mihai Ianovschi, Dumitru Moraru, Florin Bratu, Mirel Rădoi, Marcel Răducanu, Massimo Pedrazzini, Lucian Sănmărtean, Jakab Zoltan – membri

Marius Niculae, Felix Grigore, Vlad Munteanu, Andrei Vochin – membri fără drept de vot