EXCLUSIV. Albu reacționează după ce s-a spus că a fost propus la Craiova! „Cum să mă dea la schimb cu Asamoah? Clubul a avut, în vară, ofertă de 500.000 de euro pentru mine!”

Bădulescu Silvian 08.10.2022, 16:37
EXCLUSIV. Albu reacționează după ce s-a spus că a fost propus la Craiova! „Cum să mă dea la schimb cu Asamoah? Clubul a avut, în vară, ofertă de 500.000 de euro pentru mine!”
 • Alexandru Albu (29 de ani) a fost unul dintre oamenii de bază din stagiunea trecută pentru Rapid. Fotbalistul venit de la Concordia Chiajna, prin prestațiile sale, a fost convocat și la echipa națională, lucru ce a atras, de la sine, interes. În acest sezon, însă, a fost utilizat mai puțin de către Adrian Mutu. La un moment dat, s-a speculat pe baza unui schimb Albu – Asamoah între Rapid și FCU Craiova;
 • Playsport.ro a luat legătura cu mijlocașul formației de sub Podul Grant. Acesta a negat toate zvonurile apărute. Totodată, a precizat că, în vară, giuleștenii au avut ofertă de jumătate de milion de euro, pe care, însă, au refuzat-o;
 • În același timp, bucureșteanul a vorbit și de meciul cu Chindia Târgoviște, pe care îl consideră un accident. Pentru a-și spăla păcatele în fața suporterilor, Albu este convins că o victorie cu FC Botoșani va întări argumentul că înfrângerea de la Ploiești a fost întâmplătoare.
 • Rapid a refuzat jumătate de milion pentru Albu: „A existat o ofertă de aproximativ 500.000 de euro în vară”

  Alexandru Albu a fost om de bază în stagiunea trecută, prima pentru giuleșteni în Liga 1 după faliment. Mijlocașul venit de la Concordia Chiajna a fost cel mai bun marcator al echipei. Cu prestațiile sale, a debutat sub „tricolor” într-o partidă cu Germania, din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

  În acest sezon, însă, aparițiile acestuia pe teren au fost mai rare decât anul trecut. Astfel, la un moment dat, s-a speculat pe baza unui schimb între Rapid și FCU Craiova: Albu pentru Asamoah.

  Fotbalistul a negat acest lucru, pentru Playsport.ro. Mai mult, a precizat că, în vară, a existat o ofertă concretă pe numele său.

  Nu este adevărat schimbul propus cu Asamoah. A existat o ofertă de aproximativ 500.000-600.000 de euro pentru mine, în vară, dar n-au vrut să mă lase să plec. Dacă ar fi vrut, m-ar fi dat atunci, pe bani, nu la schimb. Era o sumă frumușică.”

  În 2022/2023, Alexandru Albu a bifat opt partide, dar doar patru ca titular și integralist. În etapa trecută, cu Chindia Târgoviște, mijlocașul a marcat, însă golul a fost anulat.

  Arbitrul mi-a transmis că a fost offside. Inițial, ne-a explicat că ar fi fost offside la Marko (n.r. – Dugandzic), mai apoi apoi am văzut noi că a dat la Sefer. Totuși, n-a fost nimic, Sefer n-a fost pe traiectoria mingii și nici n-a împiedicat adversarul. Mingea s-a dus la un metru sau doi de adversar. Asta a fost decizia. Acum avem și VAR și tot ne-au anulat golul.”

  Alexandru Albu: „A fost o întâmplare cu Chindia. Trebuie să câștigăm cu Botoșani pentru a ne spăla păcatele în fața suporterilor!”

  Precum Adrian Mutu sau Cristian Săpunaru, și Albu a menționat că echipa s-a crezut câștigătoare de la vestiare.

  Cred că toată echipa a crezut că am câștigat meciul de la vestiare, dar n-a fost așa. Punem acest meci pe seama unui accident. Asta și este, s-a întâmplat, sperăm să nu se repete. Ne concentrăm la meciul cu Botoșani și vrem să demonstrăm că a fost o întâmplare cu Chindia. Nu mă aștept să ne mustreze suporterii. Vor fi alături de noi, așa cum ne-au obișnuit. Ne vor încuraja chiar dacă, sunt convins, și ei sunt supărați. Este normal, am fost supărați și noi. Diseară trebuie să câștigăm pentru ei, pentru a le aduce bucuria și pentru a ne spăla păcatele de la meciul trecut.”

  Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a subliniat că, în cazul unui rezultat negativ în Giulești, antrenorul Teja va fi înlocuit. Înaintea partidei, moldovenii ocupă doar locul 12, cu 13 puncte acumulate.

  Vor veni montați pentru că nu trec printr-o perioadă foarte bună. Au echipă de calitate, dar ghinionul a făcut ca ei să piardă foarte multe meciuri. Trebuie să fim concentrați, vom întâlni o echipă rănită care va veni să atace, să ia punctele. Suntem pregătiți, vom da totul pe teren pentru a câștiga.”

Urmăriți Playsport.ro și pe