EXCLUSIV. Aproape de trădarea supremă. Florentin Petre a fost dorit de Steaua: „Au fost discuții”. Cristi Borcea m-a sunat, s-au luat de mine”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.12.2022, 22:55
EXCLUSIV. Aproape de trădarea supremă. Florentin Petre a fost dorit de Steaua: „Au fost discuții”. Cristi Borcea m-a sunat, s-au luat de mine”. VIDEO

Florentin Petre, fostul căpitan al lui Dinamo, un adevărat idol pentru suporterii „câinilor”, a dezvăluit că a fost dorit de Victor Pițurcă la Steaua, undeva între 2001 și 2003. Fostul mijlocaș dreapta a explicat însă că a refuzat oferta, chiar dacă ar fi urmat să aibă un salariu mult mai mare față de cel pe care îl avea în Ștefan cel Mare.

Florentin Petre a fost dorit de Victor Pițurcă la Steaua

Florentin Petre a dezvăluit că le-a transmis celor de la Steaua că nu are cum să își trădeze echipa de suflet. De asemenea, fostul internațional a povestit și cum a fost sunat de acționarii lui Dinamo, care l-au luat imediat la rost, deși el nu avea nicio implicare în această potențială „trădare”.

„Da, a fost zvon, nu a fost numai zvon, au fost și discuții. Păi d-aia nu am ajuns, că nu am vrut să merg. Nu știu lucrul ăsta (n.r. dacă Dinamo a vrut să îl cedeze la Steaua), nu au mai trecut mai departe, în momentul în care am spus că nu. Era nea Piți (n.r. Victor Pițurcă) la Steaua (n.r. FCSB) și m-a avut la tineret și după aceea și la echipa mare. Cu el am debutat. Și e normal ca el să își dorească să lucreze cu oamenii pe care i-a avut alături și la bine și la greu. Și am făcut și performanțe.

„Nici nu visam să am la Dinamo ce mi s-a oferit de acolo”

Eram într-o perioadă mai grea atunci la Dinamo, eram după hepatită, doar ce îmi revenisem, 2001-2002 sau 2002-2003, nu mai știu, cât a fost nea Piți antrenor la ei. Și normal că m-a sunat. ‘Ce faci, cum ești? Am văzut că ai probleme’. Zic ‘Nu, nu am probleme, trec printr-o perioadă mai grea, dar cu siguranță o să îmi revin’. Și zice ‘Ok’. Și asta a fost. Probabil că ‘Uite, aș vrea să te aduc la noi’. ‘Nea Piți, nu aveți cum să mă aduceți acum, știți foarte bine. Mi-e greu, nu am cum să vin. Am jucat o viață acolo, oamenii ăia mă respectă, sunt fanii, sunt oamenii care mă iubesc’.

Depindea foarte mult și de ce se vorbea între ei, la nivel foarte înalt. Mai era domnul Păunescu și cu domnul președinte Badea. Și nu s-a întâmplat asta niciodată, pentru că a auzit și Cristi Borcea și m-au sunat și s-au luat de mine că ‘Ce faci, unde te duci, la Steaua?’. I-am zis ‘Stai puțin că nu ai înțeles. Oamenii mă vor, dar trebuie să vreau și eu să merg acolo. Și erau bani mulți și frumoși. (n.r. mult mai mult decât aveai la Dinamo?) (Râde) Vorbeșt serios? Nici nu visam la Dinamo să am atunci ce mi s-a oferit de la Steaua, și nu numai”, a dezvăluit Florentin Petre la emisiunea „Dinamo 7/9”, realizată de Cătălin Mureșanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe