EXCLUSIV. Arabia Saudită, lecție pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu: „Dacă s-ar întâmpla asta la noi, toate antrenamentele ar ieși cu bătaie”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.11.2022, 19:05
EXCLUSIV. Arabia Saudită, lecție pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu: „Dacă s-ar întâmpla asta la noi, toate antrenamentele ar ieși cu bătaie”. VIDEO

Naționala de fotbal din Arabia Saudită este în centrul atenției întregii lumi după victoria de senzație obținută în fața Argentinei la Cupa Mondială din Qatar. Daniel Isăilă, în prezent antrenor în Emiratele Arabe Unite, la Baniyas, dar care în trecutul apropiat a antrenat și în Arabia Saudită, la Al Hazm, a explicat că acest moment fantastic pentru fotbalul saudit nu este doar o întâmplare.

Daniel Isăilă dă naționala de fotbal din Arabia Saudită exemplu pentru România lui Edi Iordănescu

De asemenea, el a făcut și o comparație între nivelul fotbalului din această zonă geografică și cel din România. O analiză care ar trebui să îi pună pe gânduri pe jucătorii din țara noastră. Tehnicianul român în vârstă de 50 de ani a explicat la PlaySport Live că diferența fundamentală este reprezentată de mentalitate, iar aceasta se reflectă din plin în modul în care sunt tratate antrenamentele.

„Am văzut meciurile, da (n.r. meciurile amicale jucate de România cu Slovenia și Republica Moldova). Important este să aibă constanță în evoluții. În ultimele jocuri s-a văzut o anumită creștere. Nu am dus lipsă de jucători talentați, cu calitate. Important este cum îi creștem. Ducem lipsă la mentalitate. Aici, în Golf, dacă vedeți jucătorii cum dau totul la antrenamente… Dacă s-ar întâmpla asta la noi, cred că toate antrenamentele ar ieși cu bătaie. Ai noștri sunt mai sensibili, mai răsfățați, trebuie să ii cocoloșești, de asta nu reușesc când fac pasul în străinătate”, a spus Daniel Isăilă.

Ce a spus despre o eventuală colaborare cu Gigi Becali la FCSB

Cu aceeași ocazie, Isăilă a fost întrebat și despre zvonurile legate de o eventuală colaborare între el și FCSB. Antrenorul lui Baniyas a dezvăluit că va fi foarte greu pentru Gigi Becali să îl aducă, întrucât are o clauză de reziliere uriașă în Emiratele Arabe Unite.

Sunt sub contract. Am citit și eu. Dar cred că a și specificat MM Stoica, au spus așa, doar la figurativ. Dacă eu aș fi liber în decembrie… Doar la figurativ. Este o clauză cu 6 zerouri, este foarte greu. Eu vorbesc de clauză, nu de salariul meu”, a mai spus fostul selecționer al naționalei de tineret a României.

Anterior, el spusese, tot pentru PlaySport, că nu a fost contactat de nimeni de la FCSB. Dar, dacă acest lucru se va întâmpla la un moment dat, nu a exclus varianta unei colaborări.

Nu m-a contactat nimeni de la FCSB. Eu am contract aici, la Baniyas. Dacă voi fi liber… știi cum e, niciodată să nu spui niciodată”, a explicat Daniel Isăilă la acel moment.