EXCLUSIV. Așa a speculat Dinamo nepăsarea rivalilor pentru a-l „fura” pe David Popovici de la Steaua. Povestea transferului spusă de președintele din „Ștefan cel Mare”: „Asta i-am oferit! Fix ce ei nu au avut?”

Cătălin Mureșanu / 21.06.2022, 12:49
EXCLUSIV. Așa a speculat Dinamo nepăsarea rivalilor pentru a-l „fura” pe David Popovici de la Steaua. Povestea transferului spusă de președintele din „Ștefan cel Mare”: „Asta i-am oferit! Fix ce ei nu au avut?”
  • Campion Mondial la 200 metri liber, probă în care a stabilit un nou record mondial de juniori, David Popovici a făcut, anul trecut, o mutare importantă pentru cariera sa, atunci când sportivul s-a transferat de la Steaua la Dinamo;
  • Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a povestit detaliile acestei mutări de senzație. Ezitarea steliștilor, bazinul olimpic din „Ștefan cel Mare”, prietenia lui David cu Robert Glință și o negociere fulgerătoare cu tatăl campionului mondial, acestea sunt secretele mutării;
  • Vezi care a fost rugămintea comandantului de la Steaua către dinamoviști. „Vă rog să nu faceți asta!”.

David Popovici este noua senzație a sportului românesc. Tânărul în vârstă de 17 ani a impresionat intreaga lume la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta unde, în proba de 200 metri liber, a reușit să câștige medalia de aur și a stabilit un nou record mondial de juniori.
Sportivul a făcut, anul trecut, obiectul unui transfer surpinzător pe axa Steaua – Dinamo, după ce clubul din „Ștefan cel Mare” a reușit o mutare de senzație și l-a „furat” rivalei tradiționale pe promițătorul înotător.

Așa a speculat Dinamo nepăsarea militarilor pentru a-l „fura” pe David Popovici de la Steaua. „Asta i-am oferit! Fix ce ei nu au avut?”

Prezent în emisiunea PlaySport Live , Ionuț Popa, președintele lui Clubului Sportiv Dinamo, a povestit, în amănunt, cum a reușit această lovitură uluitoare. Conform spuselor șefului roș-albilor, dinamoviștii au speculat ezitarea rivalilor, după ce lui David i-a expirat contractul cu clubul armatei. Fără să ezite și speculând ezitarea rivalilor, Popa și ceilalți oficiali de la Dinamo au luat legătura cu tatăl sportivului și, fulgerător, părțile au bătut palma, astfel că actualul campion mondial a schimbat taberele. Ce au oferit dinamoviștii? Un bazin olimpic care în Ghencea nu există! În plus, a contat prietenia dintre David și Robert Glință.

„Ne-am stabilit o strategie pentru 2021-2022. Am inclus secțiile, de exemplu, la handbal, am pregătit transferurile pentru sezonul viitor pentru că, altfel, nu-i mai găsești pe piață. Am ajuns la natație și am spus: Glință! E la noi! Pe cine mai avem pe piață? Popovici și încă vreo trei patru nume. Și am spus Popovici, situație contractuală, în 31.08.2021 finalizează contractul. Ok! În acel moment am fost contactat de comandantul clubului Steaua. Ionuț, Popovici o să termine contractul, te rog să nu vii cu o contraofertă. I-am spus că nu o să vin, însă dacă sportivul dorește să vină la Dinamo, eu o să-i înaintez o ofertă. În data de 31.08 expira contractul. Atunci am pus și eu o întrebare unei persoane: a prelungit cu Steaua? Mi-a răspuns că, în acest moment, este liber de contract. L-am contactat pe tatăl său și am reușit să-l aducem”, a povestit Ionuț Popa, în toamna anului trecut, în cadrul emisiunii PlaySport Live.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Banii nu sunt un impediment la cluburile precum Dinamo și Steaua. Au contat alte aspecte”

Președintele Clubului Sportiv Dinamo a vorbit și despre latura financiară a înțelegerii cu tatăl campionului mondial.

„7500 euro? Nu! E mai puțin. El, în momentul acesta, câștigă, conform plafonării de Guvern 1447 suma raportată la un sportiv junior. Noi i-am oferit, în primul rând, un bazin olimpic, pe care-l avem în Complexul Sportiv Dinamo. Steaua îl are? Și pe Glință, care este la noi, iar ei sunt foarte buni prieteni, se antrenează împreună, fac ștefeta. Ne-am întâlnit cu tutorele legal, tatăl sportivului, care ne-a spus că nu dorește să discutăm despre sume, am vorbit despre principiile sportului de performanță, ne-am strâns noi (n.r. factorii de decizie de la Dinamo) și am văzut ce putem să oferim, apoi l-am sunat și a spus da. Referitor la sumă, domnul Cosac (n.r. George Cosac, consilierul președintelui Popa și fostul președinte al clubului), într-o discuție cu mine, mi-a spus: Ionuț, un jucător de volei, de la Arcada Galați de exemplu, cel mai slab, cred că ia 5000 sau 6000 de euro. Astfel, cererea lui David nu avea cum să îmi pară mare. Banii nu sunt un impediment la cluburile precum Dinamo și Steaua. Cred că dacă luăm sporturile de echipă de la cele două cluburi… acolo vedem sume. Era ceva managerial, rupeam de undeva, dintr-un sport sau făceam un compromis, chemam un jucător și-i spuneam: lasă suma asta o perioadă. Eu, managerial, să fac o așa afirmație publică, cum că nu am avut bani pentru un așa sportiv… nu există!”, a dezvăluit șeful celui mai galonat club sportiv din România.