EXCLUSIV. Asociația Peluza Cătălin Hîldan, contestație împotriva RTZ & Partners SPRL. Bonetti, mărul discordiei! Strategie sau s-a rupt lanțul de iubire? „A fost de rea-credință și dă dovadă în continuare de rea-credință”

Cătălin Mureșanu / 21.09.2022, 18:35
  • Asociația Peluza Cătălin Hîldan s-a adresat Tribunalului București printr-o contestație și solicită anularea admiterii cererii de plată pe care adminsitratorul judiciar – RTZ & Partners SPRL a acceptat-o în legătură cu creanța lui Dario Bonetti;
  • Fostul antrenor al „câinilor” a câștigat procesul cu Dinamo și trebuie să primeacă 48.000 euro – drepturi salarii neachitate-, plus 1567 lei reprezentând contravaloarea biletelor de avion stipulate în contract;
  • Este prima intervenție de acest fel din partea Asociației Peluza Cătălin Hîldan, acționar SC Dinamo 1948 SA și membru în Comitetul Creditorilor, de la declanșarea insolvenței din septembrie 2021.
  • Din informațiile colectate de PlaySport.ro este vorba de o strategie pentru a amâna plata curentă către fostul idol al tribunelor dinamoviste.

Mișcare interesantă pe frontul insolvenței de la SC Dinamo 1948 SA. PlaySport.ro a consultat Buletinul Procedurilor de Insolvență, acolo unde a fost publicată o mișcare total neașteptată. Sau, poate fi vorba de o strategie în cea mai fină construcție. Este vorba de o mișcare a Asociației Peluza Cătălin Hîldan, acționar SC Dinamo 1948 SA cu o cotă de 20,06%, principalul creditor și membru în Comitetul Creditorilor. Astfel, în premieră de la debutul reorganizării judiciare 2.0 în care SC Dinamo 1948 SA se află din septembrie 2021, APCH s-a adresat Tribunalului București și a contestat o decizie luată de adminsitratorul judiciar – RTZ & Partners SPRL.

Asociația Peluza Cătălin Hîldan, contestație împotriva RTZ& Partners SPRL. Bonetti, mărul discordiei!

Este vorba de deja cunoscutul „caz Dario Bonetti”. Italianul, idolul dinamoviștilor în trecut, a primit, în luna Martie, decizie favorabilă în procesul cu Dinamo. Astfel, Instanța i-a acordat 48.000 de euro drept creanțe salariale, plus 1567 lei reprezentând contravaloarea biletelor de avion stipulate în contractul său.

Adminsitratorul judiciar s-a conformat deciziei Tribunalului București și, la începutul acestei luni, a înregistrat cererea de plată formulată de tehnicianul italian. O decizie contestată, acum, conform celor trecute în BPI, de Asociația Peluza Cătălin Hîldan. Unde? Chiar la Tribunalul București, Instanța care i-a dat dreptate lui Bonetti!

Prin această contestație, APCH solicită: „anularea măsurilor adoptate de către adminsitratorul judiciar cu referire la cererea formulată de către Dario Bonetti. Respingerea cererii de plată formulată de către Dario Bonetti ca fiind neîntemeiată”. (VEZI FACSIMIL în galeria FOTO).

Strategie pentru a amâna plata către tehnicianul italian. APCH despre Bonetti: „A fost de rea-credință și dă dovadă în continuare de rea-credință”

Mai mult, în contestația formulată, APCH se poziționează, pentru prima oară în acest front al insolvenței, împotriva RTZ. Cităm: „Având în vedere cele cele dispuse de către administratorul judiciar, menționăm faptul că admiterea cererii de plată este neîntemeiată. În fapt, administratorul judiciar a admis la plată o cerere ce nu reprezintă o creanță certă, lichidă și exigibilă. Suma pretinsă de creditor este nedovedită, precum și neintemeiată”.

Numit în funcția de antrenor în ultimul său mandat pe banca roș-albilor și cu girul liderilor DDB, Dario Bonetti este atacat la baionetă de cei care, în trecut, i-au scandat numele. Cităm din aceeași contestație:

„Nu putem admite că antrenorul ar putea beneficia de remunerațiile până la finalul contractului din moment ce acesta a fost denunțat de SC Dinamo 1948 SA în conformitate cu prevederile contractului dintre părți. Dario Bonetti a fost de rea-credință și dă dovadă în continuare de rea-credință solicitând achitarea unor sume pentru care nu este îndreptăți, împovărând atât clubul, cât și miile de oameni ce susțin echipa Dinamo. Având în vedere conținutul contestației, solicităm judecătorului ca, după consultarea aspectelor de nelegalitate și netemeinicie din cuprinsul prezentei, prin Hotărârea pe care o ca prezenta în cauză, să dispună: Anularea măsurilor adoptate de către administratorul judiciar cu referire la cererea formulată de Dario Bonetti. Respingerea cererii de plată formulate de către Dario Bonetti ca fiind neîntemeiată”.

PlaySport.ro a încercat să afle ce se află în spatele acestei mutări și, după ce au fost consultat mai multe surse, se pare că este vorba de o strategie comună între RTZ & Partners SPRL și Asociația Peluza Cătătălin Hîldan pentru a amâna plata către Dario Bonetti, creanța italianului fiind curentă. Până la ora publicării acestui articol, reprezentanții RTZ & Partners SPRL, respectiv APCH nu au putut fi contactați.