EXCLUSIV. Bătălia finală pentru Dinamo. Doi coloși se bat pentru a-i cumpăra pe „câini”: o firmă de construcții cu lucrări la stadioanele Steaua și Rapid și un important dezvoltator imobiliar

Cătălin Mureșanu 28.08.2022, 16:29
EXCLUSIV. Bătălia finală pentru Dinamo. Doi coloși se bat pentru a-i cumpăra pe „câini”: o firmă de construcții cu lucrări la stadioanele Steaua și Rapid și un important dezvoltator imobiliar
 • Doi investitori noi se află pe tabla negocierilor pentru vânzarea lui Dinamo. Unii sunt aduși de familia Iacob, ceilalți discută direct cu Dorin Șerdean. Luni sau marți, Dinamo 1948 SA ar putea avea un nou acționar majoritar;
 • „Lupta” se duce între Terra Gaz Construct SRL, o firmă de construcții care a participat la demolarea și construcția stadioanelor Ghencea și Giulești și Red Lion Capital, o companie de investiții înființată în vara acestui an, prin asocierea dintre Doru Lionăchescu, antreprenor și președinte al Consiliului de Administrație BT Capital Partners și Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, fondatorii și acționarii pricipali ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties;
 • Un alt investitor interesat este libanezul Diya William Shoucair, „vecinul de la Săftica”, cel care are deja o înțelegere cu Ionuț Negoiță pentru parcela de 1,5 hectare din baza sportivă din Ilfov care-i aparține patronului de la RIN. Cei doi au bătut palma pentru 850.000 euro și urmează să semneze actele săptămâna viitoare.
 • Dinamo se poate vinde la începutul săptămânii viitoare. Luni sau marți ar putea avea loc o tranzacție care poate scoate clubul din situația în care se află.

  PlaySport.ro a pus la cap informațiile colectate în ultimele zile și vă prezintă tabloul unor negocieri încurcate și cum aceste discuții pot să ajungă la un punct final și fericit pentru suporterii roș-albilor.

  Vestea bună? Există, în continuare, oameni interesați să preia clubul, mai precis pachetul majoritar de acțiuni deținut de firma Lotus, administrată de Dorin Șerdean.

  Vestea mai puțin bună? Ofertele, în momentul de față, vin prin două piste. De la familia Iacob, Vlad Iacob, administratorul special SC Dinamo 1948 SA și Dorin Iacob, tatăl său. Dar și prin Dorin Șerdean, administratorul Lotus și cel care gestionează pachetul majoritar de acțiuni.

  Familia Iacob, Red Lion Capital, One United, vicepreședintele Federației Române de Șah

  Și trecem direct la firmele și oamenii de afaceri care sunt interesați de investiția în clubul care a câștigat 18 titluri naționale. Așa cum a fost anunțat în cadrul emisiunii PlaySport Live de vineri, familia Iacob a negociat, în ultimele săptămâni, cu reprezentanții unui fond investiții, iar vineri, 26 august, ar fi trebuit să poarte o negociere cu Dorin Șerdean, cel care nu s-a prezentat la întâlnirea programată, după ce a motivat că are unele probleme personale.

  Este vorba despre Red Lion Capital, o companie de investiții anunțată recent ca fiind rezultatul asocierii dintre Doru Lionăchescu, antreprenor și președinte al Consiliului de Administrație BT Capital Partners și Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, fondatorii și acționarii pricipali ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties.

  One United a avut profit uriaș

  One United a înregistrat, în 2021, un profit de 8,3 milioane euro. Cifra de afaceri a fost de 9,3 milioane de euro,. Interesant este că holdingul e listat la Bursa de Valori București. Informația a fost prezentată, duminică, de ProSport.ro.

  Cei trei au mai fost asociați, în trecut, când au înființat casa de investiții Capital Partners. Firmă pe care, în urmă cu șase ani, au vândut-o către Banca Transilvania. Avocatul Andrei Nicolescu, fost acționar la Rapid, apropiat cu Ovidiu Burcă, a fost cel care a intermediat discuțiile cu Andrei Diaconescu. Acesta este un discret om de afaceri și vicepreședintele Federației Române de Șah.

  „Venim pe piaţă cu intenţia de a achiziţiona participaţii în companii locale din diverse domenii, neimobiliare, alături de care să creştem, să punem la treabă expertiză şi capital. Vor fi în target companii „cu personalitate“, unde fondatorul sau fondatorii vor fi elementul cheie de diferenţiere. Sunt deja scanate sectoare precum furnizarea de servicii medicale specializate, agrobusinessul, retailul şi producţia alimentară cu valoare adăugată, firmele de IT care au produsele proprii IP – intelectual property-, branduri de cosmetice sau de lux, branduri de food sau branduri de retail cultural”, spunea Doru Lionăchescu pentru Ziarul Financiar în luna iulie a acestui an.

  Șerdean, Terra Gaz Construct, frații Bunea. Reprezentanții Terra Gaz infirmă implicarea în negocierile cu Dinamo

  Pe lângă varianta propusă de familia Iacob, Dorin Șerdean poartă la rândul lui negocieri pe pistele sale. Conform unor surse, este foarte aproape de a se înțelege cu o firmă importantă. Este vorba de compania Terra Gaz Construct SRL. Aceasta este o firmă de construcții care a avut lucrări importante în ultimii ani. Alături de Erbașu și firma Concelex, Terra Gaz Construct SRL a participat la demolarea și construcția stadionelor Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

  Contactat telefonic de reporterul PlaySport.ro, Cătălin Aldea, reprezentantul firmei Terra Gaz, a infirmat informațiile legate de implicarea firmei în negocierile de la Dinamo. „Nu știm nimic în legătură cu acest lucru și nu am fost contactați pentru a discuta pe marginea acestui subiect”, a spus administratorul Terra Gaz, luni, 29 August.

  Firma cu o cifră de afaceri de 25,5 milioane de euro și un profit de 1,1 milioane euro anul trecut este condusă de frații Traian și Alexandru Bunea și, potrivit ZF, are următorul portofoliu: Autodromul Titi Aur, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică „Grigore Alexandrescu”, Piaţa Sudului, stadioanele Steaua şi Rapid. Terra Gaz este o companie de construcţii cu afaceri de 230 milioane lei.

  Ce se întâmplă cu varianta Diya la Dinamo? Libanezul oferă 850.000 euro pentru parcela de la Săftica, ce îi aparține lui Negoiță

  Așa cum PlaySport.ro a anunțat săptămâna trecută , omul de afaceri libenaz Diya William Shoucair, directorul unei firme care se ocupă cu vânzarea utilajelor agricole și de construcții, societate cu o cifră de afaceri, în 2021, de 14 milioane euro, este interesat să investească la Dinamo.

  Sediul principal al firmei Farm Tech România, care-i aparține acestuia, se află gard în gard cu cantonamentul „câinilor” de la Săftica. Așa se face că, pentru a realiza investiția, libanezul s-a interesat de terenul de 1,5 hectare din fața bazei sportive. Parcela aparține unei firme din portofoliul lui Ionuț Negoiță. Însă este pusă sub sechestru de ANAF.

  În acest sens, Diya și Negoiță se vor întâlni la începutul săptămânii viitoare. Cei doi oameni de afacere au mai discutat, săptămâna trecută, prin intermediari. Părțile s-au înțeles verbal pentru suma de 850.000 euro.

  Astfel, săptămâna viitoare, toate cele trei variante vor fi pe masa negocierilor și se va lua o decizie între Dorin Șerdean, familia Iacob și reprezentanții RTZ, administratorul judiciar SC Dinamo 1948 SA. Cheia este, însă, la administratorul Lotus.

Urmăriți Playsport.ro și pe