EXCLUSIV. Becali i-a „furat” rivalei Dinamo doi jucători de mare viitor! Cine sunt puștii care fac furori la loturile naționale

Autori: Cătălin Mureșanu, Marian Cărăvan / 20.04.2021, 08:29
EXCLUSIV. Becali i-a „furat” rivalei Dinamo doi jucători de mare viitor! Cine sunt puștii care fac furori la loturile naționale

Gigi Becali a „mirosit” că un proiect similar cu cel al lui Gheorghe Hagi, la Viitorul, i-ar putea aduce sume importante. Puști de mare viitor sunt racolați și aduși la Academia FCSB din Berceni. Pe acest considerent, Becali i-a „furat” rivalei Dinamo doi jucători de mare viitor. Puști care sunt convocați frecvent la loturile naționale.

Doi jucători de mare viitor „furați” de Becali din curtea rivalei Dinamo

Gigi Becali continuă investițiile în tineri jucători. După ce a dat lovitura cu Octavian Popescu, titular de drept la 18 ani în echipa antrenată de Toni Petrea, patronul FCSB s-a uitat și în curtea rivalei Dinamo. Așa a reușit să „fure” doi jucători de mare viitor, obișnuiți ai loturilor naționale de juniori. Becali i-a „furat” rivalei Dinamo doi jucători născuți în anul 2003, care au bifat mai multe convocări la loturile naționale de juniori. Mai ales la U15 și U16. Selecționerul Adrian Văsâi a preferat deseori să-i convoace pe cei doi jucători de la Dinamo, care acum au ajuns la gruparea patronată de Gigi Becali.

Mijlocașul dreapta Claudiu Badea și fundașul Luca Ciontea s-au aflat deseori pe lista jucătorilor convocați la loturile naționale. Spre exemplu, în aprilie 2019, selecționerul României U16, Adrian Văsâi, l-a convocat pe Luca Ciontea pentru partidele unui turneu UEFA de dezvoltare la care au mai participat reprezentativele sub 16 ani ale Ciprului și Rusiei și cea sub 17 ani a statului Haiti. Din păcate, Ciontea s-a accidentat atunci și a fost înlocuit cu un puști de la FCSB, Robert Tudor. O lună mai târziu, Văsâi îl convoca pe mijlocașul dreapta Claudiu Badea, pentru Turneul celor 4 națiuni, la care au mai participat selecționatele U16 ale Norvegiei, Poloniei și Croației. Acum, Luca Ciontea și Claudiu Badea sunt la Academia FCSB.

Becali i-a „furat” rivalei Dinamo doi jucatori de mare viitor
Becali i-a „furat” rivalei Dinamo doi jucatori de mare viitor

Becali a mai vrut și alți jucători de la Dinamo

Gigi Becali a încercat să profite de problemele financiare ale celor de la Dinamo și să ia și alți jucători de la gruparea din Ștefan cel Mare. Așa a încercat să dea lovitura cu Aleksander Mitrovic, portarul de 17 ani care ajunsese în iarnă rezerva lui Eșanu, după dezertările portarilor spanioli Tomas Mejias și Rene Hinojo. Mitrovic, fiul lui Slavisa Mitrovic, fost atacant la FC Național, a fost declarat liber de contract de comisii, din cauza restanțelor financiare! Cât despre salariu… Fostul goalkeeper s-a simțit nedreptățit când a aflat cât i s-a oferit norvegianului Gudmund Kongshavn, adus în iarnă la Dinamo.

7.000 de euro? Mie mi-a mărit salariul de la 1.000 de lei la 2.000 de lei!”, a răbufnit Aleksander Mitrovic.

Alexander Mitrovic era în lot, dar fără perspective. În plus, nici nu era plătit, cu toate că avea un salariu de tot râsul. Un salariu pentru care alții nici nu și-ar pune ghetele în picioare. Evident, vorbim de salariul unui junior, dar nu de la o echipă oarecare, ci un brand.

A fost trimis să se antreneze cu echipa a doua, care evoluează în eșalonul terț. Neplătit de mai bine de patru luni, Mitrovic a depus memoriu pentru a deveni jucător liber de contract. Imediat, Becali a vrut să-l ia. Dar cum Mitrovic are și impresar, patronului FCSB i-a fost imposibil să-l aducă pe acesta la roș-albaștri. Astfel, Becali s-a reorientat spre fundașul central Dan Tălmaciu, 18 ani. Conform gsp.ro, negocierile sutn avansate și nu ar fi exclus ca Tălmaciu să dea curs ofertei venite de la Gigi Becali.