EXCLUSIV. Cadou faraonic de 10 milioane de euro pentru Ion Țiriac. Inaugurare de lux, cu toată spuma sportului românesc

Mihai Rosoiu / 12.05.2022, 11:53
EXCLUSIV. Cadou faraonic de 10 milioane de euro pentru Ion Țiriac. Inaugurare de lux, cu toată spuma sportului românesc

Ion Țiriac își va inaugura pe data de 17 mai, chiar în buricul capitalei, la 200 de metri de sediul guvernului, noua clădire destinată închirierii a peste 16.000 de birouri clasa A, cu o parcare pe cinci niveluri, dar și cu stații de alimentare pentru mașinile electrice. Petrecerea de lansare va fi și ea una de cinci stele, cu invitați de marcă din lumea sportului și nu numai, care se va desfășura în mai mule zone ale clădirii, pentru a le oferi celor prezenți posibilitatea de a-și alege cum vor petrece, în funcție de starea lor de spirit.

Ion Țiriac, care recent a împlinit 83 de ani, cotat ca fiind al treilea cel mai bogat român, creditat cu o avere estimată la aproximativ două miliarde de euro, dă o noua lovitură pe plan financiar. După ce și-a vândut, în ultima perioadă, o parte din afacerile sale, fostul tenisman a invitat toată spuma sportului românesc și nu numai, peste doar câteva zile, mai precis pe data de 17 mai, la inaugurarea „Țiriac Tower”, un proiect dezvoltat în zona Pieței Victoriei, care acoperă o suprafață totală construită de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Clădirea în care magnatul român a investit peste zece milioane de euro are 12 etaje și este destinată închirierii a peste 1600 de birouri clasa A.

Închirierea unui birou ajunge și la 18.580 de euro

Ei bine, pentru închirierea unui astfel de birou, omul de afaceri percepe o chirie cuprinsă între 8.850 de euro și 18.580 de euro, pe lună. Mai mult, în momentul finalizării lucrărilor de construcție, clădirea ese deja închiriată în proporție de 75 la sută. Pe lângă spațiile comerciale și burouri, există și o zonă subterană, cu cinci niveluri, cu peste 250 de locuri de parcare, dar și stații de alimentare pentru mașinile eletrice. Nu lipsesc nici spațiile verzi, destinate teraselor.

Petrecere pe… cinci niveluri

În ceea ce privește petrecerea de inaugurare, de săptămâna viitoare, invitații, toți unul și unul, pe listă aflându-se și fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci, precum și Irina Deleanu, fostă campioană la gimnastică ritmică, despre care s-a spus că ar fi fost iubita fostului tenisman, au fost puși în temă și cum se va desfășura evenimentul.

„Va fi după modelul de lansare a unei afaceri mari, din Occident. Vor fi petreceri pe mai multe niveluri, cu colțul de relaxare, colțul de socializare, colțul de coktail, etc, invitații având posibilitatea să opteze unde dorește să petreacă în cele câteva ore cât va ține evenimentul”, ne-a mărturisit o persoană apropiată fostului tenisman, invitată la eveniment.

Și-a lichidat mai multe afaceri

În ultima perioadă, Ion Țiriac a derulat o campanie susținută de lichidare a mai multor afaceri de-ale sale. A renunțat la două dintre companiile ce aparțineau sectorului financiar al Grupului Țiriac și a vândut turneul de la Madrid contra unei sume uriașe, aproximativ 250 de milioane de euro. Recent, a fost anunțată achiziția companiei Țiriac Leasing Lease, specializată în cnsultanță pentru IMM-uri privind soluțiile de mobilitate, de către compania Autonom.