EXCLUSIV. Când încep lucrările la noul stadion Dinamo. Adrian Cefalan a oferit ultimele noutăți despre arena din Ștefan cel Mare

Octavian Vasilescu / 29.06.2022, 15:52
EXCLUSIV. Când încep lucrările la noul stadion Dinamo. Adrian Cefalan a oferit ultimele noutăți despre arena din Ștefan cel Mare

Fanii lui Dinamo speră să vadă în curând un stadion modern în Ștefan cel Mare. Playsport a discutat despre acest proiect cu Adrian Cefalan, Directorul de Implementare Investiții CNI.

Adrian Cefalan a spus că spre finalul lunii septembrie ar trebui să știm ce firme vor ridica noul stadion Dinamo. Dacă totul va decurge conform planului, arena bătrână ar putea fi demolată până la finalul anului 2022.

Adrian Cefalan, detalii despre noul stadion Dinamo

„Urmează, în jurul datei de 25 iulie, să se depună de către proiectanți ofertele pentru realizarea studiului de fezabilitate și a documentațiilor conexe, să vedem câți ofertanți se vor înscrie. După o lună, o lună și jumătate o să avem și câștigătorul, apoi mai rămâne o săptămână pentru eventuale contestații.

După semnarea contractului și finalizarea studiului de fezabilitate o să aflăm datele legate de viitorul stadion, capacitatea, designul etc.

Ăștia sunt pașii, studiul de fezabilitate, apoi mergem pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, până la obținerea hotărârii de guvern”, a transmis Adrian Cefalan, pentru Playsport.

Actualul stadion din „Groapă” datează din 1951 și a fost, de-a lungul timpului, modernizat în mai multe etape. Arena din Complexul Sportiv „Dinamo” are 15.300 de locuri iar acest sezon, se pare, a fost ultimul după peste 70 de ani de activitate sportivă continuă.

Întrebat dacă poziționarea arenei va îngreuna construcția, Cefalan a declarat:

„Am spus și în cazul Giuleștiului, pentru că s-a făcut această paralelă cu Ghencea și au existat acele întârzieri. Stadionul din „Ștefan cel Mare” este poziționat în zona centrală, sunt restricții de circulație, este destul de departe de centură, practic pe acolo intră camioanele care aduc materialele și trebuie să strabată mare parte din oraș.

La Ghencea, centura era aproape, în plus am ridicat acolo stația de betoane, în proximitatea șantierului. Trebuie răbdare”, a mai spus Adrian Cefalan, pentru Playsport.

În urmă cu o lună, ministrul de Interne Lucian Bode arăta că statul a predat la cheie CNI proiectul pentru construcția noului stadion Dinamo, care se va ocupa de toate fazele aferente construcției, astfel încât , în 2024, acesta să fie deschis.

Dinamo a retrogradat în Liga 2

Dinamo a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, astfel că în noul sezon va evolua în Liga 2. Timp de 74 de ani, „câinii” au jucat numai pe prima scenă a fotbalului românesc.

„U” Cluj a câștigat meciul tur, scor 2-0, iar returul din București s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

VEZI AICI Cela mai tari imagini din barajul Dinamo – Universitatea Cluj.

În Liga 2, Dinamo se va lupta cu formații precum Steaua, Concordia Chiajna sau Poli Iași.

„Câinii” trebuie să-și găsească o nouă casă de acum înainte. Vechiul stadion nu va mai găzdui meciuri oficiale în noul sezon. Dinamo ar putea evolua pe arena din Colentina până la ridicarea noului stadion.