Președintele CS Dinamo, anunț despre demolarea stadionului din „Groapă”: „Apar tot felul de nebuni care încurcă” VIDEO EXCLUSIV

Octavian Vasilescu / 22.06.2022, 17:40
Președintele CS Dinamo, anunț despre demolarea stadionului din „Groapă”: „Apar tot felul de nebuni care încurcă” VIDEO EXCLUSIV

Stadionul Dinamo are șanse mari să fie demolat în acest an! Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a vorbit despre stadiul proiectului.

Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru studiul de design, numărul de locuri și facilități pentru noul stadion Dinamo. Dacă totul va decurge fără mari întreruperi, demolarea ar putea fi gata în acest an.

Ionuț Popa se teme să nu apară oameni care să pună bețe în roate proiectului. În România au existat numeroase cazuri în care proiectele de anvergură au fost întârziate din cauza litigiilor din instanță.

CS Dinamo, anunț despre noul stadion

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a vorbit despre acest proiect în cadrul emisiunii PlaySport Live:

Nu se mai poate întâmpla nimic, lucrurile vor merge într-o direcție corectă (n.r licitația CNI). Sunt mulți timpi morți, în general apar contestații. Sportul are de suferit, pentru că stăm după alte interese. Dacă trecem peste aceste aspecte, putem să ne apucăm de demolare până la sfârșitul anului. Totul ține de acești timpi morți care întotdeauna au fost esențiali pentru a calcula durata.

Mai apar tot felul de nebuni care încurcă, blochează. Fiecare se gândește la interesul propriu, nu la Dinamo. Trebuie să așteptăm până la parcurgerea tuturor etapelor legale”, a declarat Ionuț Popa, în direct la PlaySport Live.


În urmă cu o lună, ministrul de Interne Lucian Bode arăta că statul a predat la cheie CNI proiectul pentru construcția noului stadion Dinamo, care se va ocupa de toate fazele aferente construcției, astfel încât , în 2024, acesta să fie deschis.

Actualul stadion din „Groapă” datează din 1951 și a fost, de-a lungul timpului, modernizat în mai multe etape. Arena din Complexul Sportiv „Dinamo” are 15.300 de locuri iar acest sezon, se pare, a fost ultimul după peste 70 de ani de activitate sportivă continuă.

Dinamo a retrogradat în Liga 2

Dinamo a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, astfel că în noul sezon va evolua în Liga 2. Timp de 74 de ani, „câinii” au jucat numai pe prima scenă a fotbalului românesc.

„U” Cluj a câștigat meciul tur, scor 2-0, iar returul din București s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

VEZI AICI Cela mai tari imagini din barajul Dinamo – Universitatea Cluj.

În Liga 2, Dinamo se va lupta cu formații precum Steaua, Concordia Chiajna sau Poli Iași.

„Câinii” trebuie să-și găsească o nouă casă de acum înainte. Vechiul stadion nu va mai găzdui meciuri oficiale în noul sezon. Dinamo ar putea evolua pe arena din Colentina până la ridicarea noului stadion.