EXCLUSIV. Cât costă să faci înot la clubul la care este legitimat David Popovici

Bădulescu Silvian / 23.06.2022, 23:41
EXCLUSIV. Cât costă să faci înot la clubul la care este legitimat David Popovici
  • David Popovici a intrat în istorie cu rezultatele de la Campionatul Mondial de Înot. Sportivul român, cu siguranță, devine un role model pentru tinerele generații, precum Simona Halep sau Cristina Neagu cu puțin timp în urmă la tenis, respectiv handbal feminin;
  • Înotătorul legitimat la CS Dinamo, venit de la rivala Steaua, reprezintă un rezultat al muncii și al sacrificiilor întinse pe o durată de ani de zile. De asemenea, colegul și prietenul Robert Glință vine tare din urmă;
  • Totuși, cât costă pentru un părinte pentru a-și duce copilul la înot? Playsport.ro vă prezintă o analiză legată de costurile susținerii unui copil la natație, mai ales la început de drum, la CS Dinamo, clubul celor doi;
  • Contactat de Playsport.ro, Claudiu Georgescu, instructor de natație pentru copii și adulți la clubul din „Ștefan cel Mare”, a răspuns întrebărilor jurnalistului de la redacție vizavi de diverse aspecte ale acestui sport la început de drum.

Cât costă să faci natație la CS Dinamo

David Popovici este legitimat la Clubul Sportiv Dinamo până în 2024, după cum a anunțat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, în cadrul emisiunii Playsport LIVE, din 21 iunie.

Astfel, analiza va pleca de la clubul din „Ștefan cel Mare”. În acest demers, jurnalistul Playsport.ro a consultat site-ul oficial al alb-roșiilor.

În secțiunea „Alege un sport pentru copilul tău”, în dreptul natației, apar atât tarifele pentru categoriile cărora sunt destinate (copii sau adulți), cât și numele instructorilor și contactul acestora.

Astfel, o lună de inițiere la copii are un tarif pentru antrenamentele de grup de 350 de lei. Ce include acest preț? 10 ședințe cu instructorul, undeva la 2-3 programate pe săptămână.

În continuare, există și posibilitatea pentru ședințe de inițiere cu un instructor personal. Costul ajunge la 800 de RON pentru 8 ședințe. Practic, 100 de lei/ședința.

Inițierea are loc la bazinul acoperit „Tolea Grințescu”, cu dimensiuni de 25m X 12,5M și adâncimi între 1,25m și 1,65 metri. Programul este de luni până vineri, 10.00-20.00, iar sâmbăta există un interval orar scurt, intre 09.00-13.00.

În prezentare, în continuare, pe site apar și numele celor 7 instructori pe care părinții îi pot alege în vederea natației pentru copilul lor.

Dintre aceștia, fiecare este dublu-specializat, inițiere copii + adulți. Totuși, există și un instructor care are în „fișa postului” și inițierea bebelușilor.

Până în acest punct, există un cost de 350 de lei sau 800, în funcție de dorințele părinților, implicit, ședințe de grup sau ședințe individualizate.

„Performanța începe de la 8-9 ani”

În vederea unei analize mai profunde vizavi de natație, Playsport.ro l-a contactat pe Claudiu Georgescu, instructor la CS Dinamo.

(N.r. – Ce presupune inițierea copiilor la înot?) Să deprindă abilitățile motrice necesare pentru desfășurarea preliminară a mișcărilor în apă. Vârstele pot să oscileze, de la 3-4 ani până la 5-6, ca o activitate de deprindere motrică medie. Cam pe la 5-6 ani, în general, își aduc părinții copiii la înot.”

Pe lângă cheltuielile implicite vizavi de bazin, există și alți bani care trebuie investiți în echipament.

Există cheltuieli vizavi de echipamentul cu care trebuie să fie dotat fiecare copil când vine la bazin. Asta înseamnă cască, ochelari, slipul aferent în funcție de performanță, papucei și halat de baie.”

Consultând Intersport, prețurile pentru produse variază la fiecare categorie în parte. De exemplu, pentru copii, o pereche de ochelari sau o cască de înot costă, în medie, 40 de lei.

În ceea ce privește slipul, lucrurile sunt mai simple. Există un singur tip, la copii, la 80 de lei pe pereche. Totalul ajunge la 160 de lei pentru cască, slip și ochelari. Aproximăm la 200 de lei, împreună cu papuci și halat de baie.

La performanță în natație putem discuta de la 8-9 ani. Poate să exceleze în performanță la această vârstă unde există deja concursuri. De alimentație nu se pune problema la aceste vârste fragede, doar la nivel de performanță. Pentru nivelul de începător, părinții trebuie să fie atenți ca respectivul copil să nu aibă o alimentație bazată pe lichide cu o oră înainte de antrenament.”

„Ambii vor fi legende ale natației”

Performanțele realizate de David Popovici și Robert Glință sunt din ce în ce mai vizibile pentru tinerele generații. Astfel, tot mai mulți copii se îndreaptă către înot.

Sigur, odată cu realizările de performanță maximă ale lui Robert Glință și David Popovici. Au atras mai mult atenția către natație în ultima perioadă. Cu siguranță, și băieții scriu istorie acum, ca să zic așa, în acest sport. Atât David, cât și Robert vor fi legende ale natației.”

Din calculele Playsport.ro, pe lună, un părinte trebuie să plătească în jur de 550 de lei sau 1000 de lei pentru a-și duce copilul la natație. Diferența este făcută, bineînțeles, de echipamentul cumpărat și de dorința de a face acest sport în cadrul unui grup sau sub îndrumarea unui instructor personal.

În intervalul 3-8 ani se face și diferența între cei care practică acest sport pentru sănătate și cei care urmează să facă natație de performanță.