EXCLUSIV. Ce înseamnă pentru David Popovici medalia de argint din Australia: „Nu se ascunde”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.12.2022, 18:54
EXCLUSIV. Ce înseamnă pentru David Popovici medalia de argint din Australia: „Nu se ascunde”. VIDEO

David Popovici a încheiat anul 2022, cel mai bun din cariera sa de până acum, cu o participare la Campionatele Mondiale de natație în bazin scurt (de 25 de metri) de la Melbourne. Deși a spus în mai multe rânduri că nu este chiar un mare fan al acestor probe, sportivul de doar 18 ani a reușit să obțină o medalie de argint în Australia, la 200 de metri liber.

Camelia Potec a explicat că David Popovici va avea multe beneficii de pe urma participării la competiția de la Melbourne

Invitată la ultima ediție din acest an a emisiunii PlaySport Live, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a explicat ce înseamnă această participare pentru David Popovici și cum îl va ajuta experiența australiană în parcursul său ulterior, inclusiv la competițiile în bazin de 50 de metri, la care participă de obicei.

„Pentru noi a fost o bucurie această medalie de argint, am spus de la început că nu avem ca obiectiv o medalie. Ne-am dorit ca ei să reușească să înoate cât mai bine. David avea ca obiectiv intrarea într-o finală. David a dovedit că s-a antrenat foarte bine în bazin de 50 de metri. Faptul că și-a dorit să participe în bazin scurt a fost pentru noi o bucurie foarte mare, a însemnat că nu se ascunde, își dorește să se dezvolte și să devină mai bun, mai bun la întoarceri, mai bun în acest bazin de 25 de metri, lucru care i-ar fi fost benefic când revenea la 50 de metri.

Care ar fi cele mai mari provocări generate de înotul în bazin scurt

La întoarceri se pierde cel mai mult timp. Contează foarte mult cât de repede te rostogolești și cât de tare ești pe picioare în momentul în care te întorci. Este un sportiv tânăr, este un sportiv înalt, fără prea multă masă musculară, plutește pe apă. În bazin scurt are nevoie de mai multă forță. Ne-am bucurat în momentul în care el și-a asumat faptul că se putea să nu revină cu o medalie din Australia. Din partea noastră nu a existat nicio presiune, am anunțat dinainte că nu avem obiectiv o medalie. A reușit să bată un record mondial de juniori, a fost ultima lui lună ca junior în natație. Anul viitor la Campionatele Europene (n.r. de înot în bazin scurt de la Otopeni) o să fie mai bine.

Îmi este foarte greu să compar (n.r. natația cu fotbalul). Sunt poate printre puținele persoane din România care nu se pricep la fotbal. Este intersant, nu mă uit foarte des, dar mă uit. Consider că este un sport dificil. Aș putea să compar (natația) poate cu atletismul, atletismul indoor sau în aer liber. Pista de alergare este mai scurtă și acolo s-ar putea face niște comparații (n.r. referitor la comparația înot în bazin scurt față de înot în bazin „obișnuit”)”, a spus marea campioană de natație la PlaySport Live.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe