EXCLUSIV. Ce o așteaptă pe Dinamo la Adunații-Copăceni. „Nu vor plăti nimic, va fi făcut un parteneriat!”

Bădulescu Silvian / 01.04.2022, 15:57
EXCLUSIV. Ce o așteaptă pe Dinamo la Adunații-Copăceni. „Nu vor plăti nimic, va fi făcut un parteneriat!”
  • Dinamo București se mută de la Săftică. Într-o intervenție la televizor, Iuliu Mureșan, administratorul special al echipei din „Ștefan cel Mare”, a declarat că formația din Capitală va schimba baza de pregătire de la Săftica cu una din comuna Adunații-Copăceni, județul Giurgiu. Într-un proiect ce va fi cel mai probabil gata într-un an sau doi, „câinii” vor beneficia de o suprafață de 9 hectare, unde vor construi totul de la zero;
  • Contactat de Playsport.ro, primarul comunei, domnul Rusu Daniel Cezar, a oferit, în exclusivitate, informații în ceea ce privește proiectul pe care Dinamo îl pregătește în lunile următoare. Edilul din comuna județului Giurgiu, simpatizant al echipei din București, după cum a recunoscut, va pune la dispoziția alb-roșiilor o proprietate dată cu titlu gratuit. Mai departe, bucureștenii vor ridica aici o nouă bază sportivă modernă pentru a-și pregăti jucătorii;
  • Situația bazei de la Săftica este din ce în ce mai dificilă pe zi ce trece. Chiar dacă în ultimele luni au fost renovate anumite facilități, baza are limitele ei. Conform spuselor lui Iuliu Mureșan, nu mai există loc fizic pentru a fi extinsă mai mult și, implicit, modernizată. Totodată, nu puține au fost cazurile când jucători sau antrenori ai echipei s-au plâns de gazonul de la Săftica;
  • Într-o intervenție pentru Playsport LIVE, Gabriel Torje, unul din liderii formației, a subliniat că motivul pentru care la echipă există atâtea probleme musculare este terenul pe care se antrenează la baza de la marginea Capitalei;
  • Totodată, „câinii” sunt chiriași la ei în „casă”. O parte din suprafața de la Săftică a fost, în trecut, parcelată de Ionuț Negoiță, fostul patron, astfel că, formația din „Groapă” plătește pentru a-și caza jucătorii în Vila „Victoria”, situată pe pământul trecut pe firmele tatălui fostului conducător din „haită”.

„Dinamo e un bun național și trebuie să ținem la el!”

Ieri, 31 martie, Iuliu Mureșan a venit cu ipoteza conform căreia, Dinamo se va muta, în timp, de la Săftica în Adunații Copăceni. Reporterul Playsport.ro l-a contactat pe Rusu Daniel Cezar, primarul comunei, care, în exclusivitate, a confirmat informațiile apărute în presă.

Suntem în tratative de mai mult timp. Ei au 9 hectare rezervate acolo pentru a construi o bază sportivă. Am înțeles că baza de la Săftica nu poate să mai fie extinsă. Eu, ca și primar, simpatizez clubul Dinamo, dar, dacă s-ar fi aflat în aceeași situație Rapid sau Steaua, aș fi procedat la fel. În campionat, eu țin cu Dinamo. Dinamo este un bun național și trebuie să ținem la el, să-l păstrăm, nu este echipa nu știu cui. Știm cu toții câți simpatizanți are Dinamo, nu putem să-l pierdem. Își va reveni, veți vedea. Încerc și eu să ajut cum pot. Sper ca echipa să rămână în viață.”

Dinamo nu va plăti nimic pentru cele 9 hectare pe care le va primi în perioada următoare. Ele vor fi date, sub formă de parteneriat, cu titlu gratuit, de către Primăria din Adunații-Copăceni.

Eu le-am rezervat deja 9 hectare. Nimeni nu va plăti aceste hectare, ci va fi făcut un parteneriat.”

Edilul din comuna județului Giurgiu a subliniat că, în mare măsură, lucrurile sunt ca și făcute. Demersurile pentru construcția noii baze urmează să fie făcute în următoarele luni, în funcție și de banii de care dispune Dinamo pentru a ridica baza sportivă.

E un teren intravilan în acest moment. Din ce-am văzut într-o simulare de proiect, arată foarte bine, cu parcare și toate cele. Ferească Dumnezeu de vreo nenorocire, în rest, lucrurile sunt stabilite. Mai durează, însă, până vor începe construcția. Momentan nu e gata nici proiectarea. Dinamo va suporta costurile. Eu îi ajut cu terenul. Încă nu e dat, dar în proporție de 90% e făcută treaba.”

Planuri mari pentru comuna din Giurgiu

Pe lângă imaginea bună pe care, automat, o va aduce un brand precum Dinamo, primarul comunei a dezvăluit, în exclusivitate pentru Playsport.ro, și viitoarele proiecte sportive.

Pe lângă cele 9 hectare, mai sunt în tratative și pentru o academie de tenis, cu un hectar și puțin. Momentan nu pot da niciun nume. Avem și echipa de seniori, la Liga a IV-a pe Giurgiu, dar nu sunt bani de promovare. Ne luptăm pentru primele locuri, ăsta e obiectivul. Aștept, însă, un aviz de la domnul Florin Șari, de la Federația Română de Fotbal, de tip A, pentru a face stadion. Momentan mi-a dat de tip B.”

În Adunații-Copăceni, „rivalul” Bogdan Argeș Vintilă, fost portar și fost antrenor la FCSB, are mai multe grupe de copii și juniori.

În comună mai avem un teren de fotbal, unde se antrenează în jur de 10 grupe de copii și juniori. Le-am dat cu titlu gratuit, ca să se folosească pe teren, pentru copiii din zonă. Mai bine fac sport decât să stea pe telefoane. Nu sunt pregătiți de Bogdan Argeș Vintilă, e cineva care are grijă de ei.”

Cum a ajuns Dinamo să-și caute o nouă bază de antrenament

După cum a anunțat Playsport.ro, în mai multe rânduri, Dinamo este chiriașă la ea în casă. Mai exact, pe lângă aspectul în care baza de la Săftica nu mai poate fi extinsă, mai există și o altă problemă.

Locul de antrenament al „câinilor” a fost parcelată de Ionuț Negoiță, fostul patron din „Groapă”. Din cele 4 hectare, cât măsoară pământul pe care se situează baza, doar 2,5 din acestea aparțin lui Dinamo.

Restul de 1,5 înseamnă partea din față, unde este situată Vila „Victoria”, cea care a fost trecută de către Ionuț Negoiță pe o firmă care aparține tatălui acestuia. Astfel, Dinamo plătește pentru locurile în care sunt cazați jucătorii către firma fostului patron.

Mai mult, sursele PlaySport au precizat că nici măcar nocturna de la Săftica nu se află în proprietatea SC Dinamo 1948 SA, atât stâlpii, cât și becurile fiind în gestiunea ACS FC Dinamo, societate care are și ceva mult mai de preț- patrimoniul legat de nume, stemă și palmares.