Ce performanță! Istvan Kovacs, delegat la finala Conference League. Va arbitra AS Roma – Feyenoord, pe 25 mai

Octavian Vasilescu / 11.05.2022, 18:00
Ce performanță! Istvan Kovacs, delegat la finala Conference League. Va arbitra AS Roma – Feyenoord, pe 25 mai

Arbitrul român Istvan Kovacs (37 de ani) va conduce finala UEFA Conference League: AS Roma vs Feyenoord.

Marele meci va avea loc pe 25 mai, pe Arena Kombetare, din Tirana (Albania). Decizia vine la scurt timp după ce Kovacs a arbitrat perfect meciul tur Manchester City – Real Madrid, scor 4-3, din semifinalele UEFA Champions League. Întreaga lume l-a lăudat pe Kovacs pentru prestația din acel meci uriaș.

Istvan Kovacs va conduce finala Conference League

Vasile Marinescu și Ovidiu Artene vor fi asistenții lui Kovacs la Tirana.

Finala AS Roma – Feyenoord va fi prima din istoria competiției UEFA Conference League. La gruparea olandeză este legitimat portarul român Valentin Cojocaru (26 de ani). Acesta a fost împrumutat de Feyenoord de la SC Dnipro-1, după izbucnirea războiului din Ucraina.

Centralul din Carei a mai fluierat la 10 meciuri europene din acest sezon.

Finala UEFA Conference League se va disputa pe 25 mai, de la ora 22:00, și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport.ro.

Din brigada aleasă de UEFA va mai face parte Sandro Schärer, din Elveția, drept al patrulea oficial. În camera VAR vor fi nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert, scrie FRF.

Porumboiu și Crăciunescu se mândresc cu Istvan Kovacs

Kovacs a fost lăudat intens de Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu pentru modul în care a condus marele duel Manchester City – Real Madrid.

Toată lumea, la unison, îl felicită. Sunt convins că va fi prezent la Campionatul Mondial din Qatar. Vedeți, UEFA, foști mari arbitri din Europa, la unison, toți îl laudă. Mai rar vezi asemenea atitudini favorabile, cum a avut el aseară. Sunt arbitri mari care au fost „la centru” la cele mai importante competiții, dar nu au ieșit în evidență la asemenea nivel de aprecieri cum a ieșit el aseară”, a spus Porumboiu, după Manchester City – Real Madrid, pentru Playsport.ro.

Ion Crăciunescu este de părere că acesta merită să arbitreze într-o zi finala UEFA Champions League:

A fost un arbitraj excelent al lui Kovacs, care-i deschide indiscutabil calea spre Mondiale. Cred că și el, și Hațegan ar fi meritat mai demult o delegare chiar de finală de Champions League, unde am văzut uneori centrali cu o valoare clar sub ai noștri. Prestația lui Kovacs a fost la nivelul meciului. Nu mai văzusem de ceva vreme o partidă așa elegantă, fără intrări dure, fără proteste, cu fotbaliști preocupați doar de joc.

Sigur, a avut și multă șansă la golul lui Bernardo Silva, dar i-a ieșit perfect acel avantaj. L-am văzut că e gata să fluiere. Chiar mă gândeam ‘Ce face, domne, de ce nu dictează lovitură liberă?’.”, a spus Crăciunescu, pentru Playsport.ro.