EXCLUSIV Ce primă au jucătorii de la Botoșani pentru barajul cu Universitatea Craiova. Iftime, sincer: „Am ținut cu Sepsi în finala Cupei”

Octavian Vasilescu / 20.05.2022, 11:56
EXCLUSIV Ce primă au jucătorii de la Botoșani pentru barajul cu Universitatea Craiova. Iftime, sincer: „Am ținut cu Sepsi în finala Cupei”

FC Botoșani va înfrunta Universitatea Craiova în meciul de baraj pentru accederea în preliminariile UEFA Conference League. Sepsi OSK a câștigat Cupa României, astfel că moldovenii nu vor mai disputa și semifinala barajului.

Patronul de la Botoșani, Valeriu Iftime, a fost suporterul lui Sepsi în finala Cupei României. Contactat de Playsport.ro, Iftime a recunoscut că urmează un meci foarte greu la Craiova, în care echipa sa pleacă cu șansa a doua.

Cu toate acestea, jucătorii de la Botoșani pot obține o primă importantă dacă învingă Universitatea Craiova. La începutul sezonului, Iftime le-a fixat un bonus de circa 100.000 de euro pentru accederea în preliminariile Conference League. Chiar dacă au ajuns în play-out, jucătorii ar putea obține această sumă de pe urma barajului european.

Valeriu Iftime, după ce FC Botoșani a ajuns în barajul pentru Conference League

Am ținut cu Sepsi, recunosc. Aseară am fost fanul lor. Meciul curgea în favoarea lui Sepsi, n-am avut mari emoții. Avem șansa a doua la Craiova, dar este o chestiune interesantă.

Am plecat de la început cu ideea că Sepsi va câștiga Cupa, iar la final chiar așa s-a întâmplat. Am vorbit cu Marius (n.r antrenorul Marius Croitoru), suntem foarte concentrați pentru acest meci de baraj. Ar fi ceva extraordinar să ne calificăm în Conference League.

La începutul sezonului nu ne-am propus să ajungem în play-off, ne-am propus să ajungem în cupele europene. Acum jucătorii își pot îndeplini obiectivul după un mic ocol prin play-out. Primele sunt cele stabilite la începutul sezonului, nu există prime speciale pentru acest meci. Prima de grup este undeva pe la 100.000 de euro, nu mai știu exact.

Am criticat barajul pentru Conference League, dar iată că ne-a ajutat (râde). Dumnezeu luminează lucrurile în favoarea celor care fac fotbal, așa cum s-a întâmplat și la Sepsi. Pot spune acum că acest sistem cu barajul pentru cupele europene este foarte atractiv”, a spus Valeriu Iftime, pentru Playsport.ro.

Universitatea Craiova – FC Botoșani, finala pentru Conference League

Meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani se va disputa pe 27 mai, de la ora 20:30. Barajul pentru Conference League va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport.ro.

Sepsi OSK a câștigat play-out-ul, dar va merge direct în preliminariile Conference League după ce a triumfat în Cupa României. FC Botoșani a terminat pe locul 2 în play-out, iar acum se va duela cu ocupanta locului 3 din play-off, Universitatea Craiova. Va fi prima ediție a acestui baraj.

Universitatea Craiova și FC Botoșani se vor înfrunta într-o singură manșă, pe terenul oltenilor.