EXCLUSIV. Ce s-a întâmplat, de fapt, în scandalul dintre FCSB și Steaua din Liga Elitelor Under 17 în care este implicat și George Ogăraru? Cum a fost defavorizată Dinamo

Cătălin Mureșanu / 09.11.2021, 14:48
EXCLUSIV. Ce s-a întâmplat, de fapt, în scandalul dintre FCSB și Steaua din Liga Elitelor Under 17 în care este implicat și George Ogăraru? Cum a fost defavorizată Dinamo
  • PlaySport.ro a aflat ce s-a întâmplat la meciul dintre FCSB și Steaua, meci contând pentru Liga Elitelor – Under 17, partidă în care gazdele au contestat utilizarea unui jucător care, conform celor trecute în raportul de joc, ar fi fost folosit în alte două jocuri în decurs de 24 de ore;
  • Regulamentele prevăd că un junior poate juca în trei reprize, în cadrul a doar două jocuri disputate în decurs de 24 de ore, lucru ignorat, din neștiiță sau voit, de antrenorii de la Steaua;
  • George Ogăraru a fost prezent la meciul în cauză, însă nu a intervenit pentru a bloca folosirea juniorului, fotbalist trimis pe teren pe parcursul partidei;
  • FRF nu a judecat contestația FCSB. În mod ciudat, FCSB, echipa care a reclamat încălcarea regulamentului, nu a achitat taxa de judecată, iar speța a fost respinsă, drept neregulamentară;
  • La Steaua a fost deschisă o anchetă internă pentru a fi găsiți vinovații și, conform surselor PlaySport.ro, există posbilitatea îndepărtării acestora din club;
  • La Under 17, Steaua s-a impus cu FCSB, a obținut calificarea în play-off, victimă în jocul rezultatelor fiind Dinamo, echipă care, în urma validării rezultatului, a alunecat în play-out;

Dinamoviștii reclamă: „Știm cazul, suntem nedreptățiți, însă nu avem ce face. Am auzit că totul a fost făcut bună știință”.

Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, galeria celor de la FCSB, a făcut, la RadioSport 1, un anunț cu efect de „cutremur” în tabăra rivalilor de la Steaua. Ultrasul a spus că are informații cum că George Ogăraru urmează să fie înlăturat din funcția de coordonator al Centrului de Copii și Juniori din Ghencea. Conform lui Mustață, totul ar fi pornit de la un meci disputat în cadrul Ligii Elitelor, după ce, în derby-ul dintre FCSB și Steaua (Under 17), clubul armatei ar fi folosit pe fals doi jucători. Adversarii au formulat o contestație la sfârșitul partidei, iar scandalul iscat ar fi dus la o anchetă internă.

Mustață- frânturi de adevăr

PlaySport.ro a încercat să afle cât adevăr se află în vorbele lui Gheorghe Mustață, iar firul evenimentelor demonstrează că liderul ultașilor de la FCSB a developat frânturi de adevăr.

Conform surselor noastre, într-adevăr, după meciul disputat la sfârșitul săptămânii trecute la „Under 17”, partidă la care a fost prezent și George Ogăraru, între FCSB și Steaua, reprezentanții echipei patronată de Gigi Becali au contestat utilizarea unui jucător folosit de Steaua pe parcursul partidei. Un singur jucător, nu doi, așa cum a preciat Mustață.

Cei de la Steaua au știut regulamentul sau l-au încălcat voit?

Jocul, pe lângă încărcătura orgoliilor, era capital pentru Steaua, echipă care țintea calificarea în play-off-ul Ligii Elitelor, la luptă indirectă cu Dinamo și FC Voluntari. Fotbalistul în cauză, cu doi ani mai mic decât grupa de vârstă la care s-a disputat meciul – căruia PlaySport.ro a decis să nu-i prezinte identitatea- , ar fi fost folosit, în decurs de 24 de ore, în trei meciuri, la Under 15, Under 16 și, pe parcursul partidei, a fost introdus și la Under 17.

Ce nu au știut, au omis sau, pur și simplu, au crezut că nu se va afla, atât antrenorii, cât și George Ogăraru, coordonatorul CCJ Steaua, cel care, repetăm, a fost prezent la partidă, este stipulat, foarte clar, în regulamente. Astfel, într-un interval de 24 de ore, un junior poate fi folosit la mai multe categorii de vârstă în trei reprize și doar în două meciuri. Conform contestației celor de la FCSB, jucătorul în cauză a jucat la toate cele trei categorii de vârstă enumerate în rândurile de mai sus.

Ciudata contestație a celor de la FCSB. Au trecut în raport neregula, însă nu au plătit taxa de judecare

În partida cu FCSB, echipă care nu avea presiunea rezultatului, fiind deja calificată în play-off, Steaua s-a impus la limită, 3-2, astfel că din vâltoarea scorului final și a rezultatelor indirecte, cei de la SC Dinamo 1948 SA au alunecat în play-out. Dacă datele menționate în contestația celor de la FCSB sunt veridice, „câinii” au fost nedreptățiți, iar necunoașterea sau chiar lipsa de fair-play din partea unor antrenori și manageri dirijați de orgolii sau incoerenți în activitatea lor au făcut ca unor copii, indiferent de la ce echipă sunt ei, să le fie interzis dreptul sportiv.

„Am auzit că cei de la Steaua știau, au făcut-o cu intenție”

Contactat de PlaySport.ro, Iulian Matei, șeful CCJ din cadrul SC Dinamo 1948 SA, a spus că este la curent cu acest scandal.

Știm despre acest lucru și e dureros, neplăcut. Noi nu suntem o cauză, nu avem cum să intervenim, noi am avut de pierdut. Am auzit că cei de la Steaua știau, au făcut-o cu intenție, însă e vorba, repet, de o informație care circulă, cum se spune, din auzite. Ne-am pus speranța în comisiile FRF, ei trebuie să judece, însă, din ce am înțeles, nu s-a întâmplat nimic. Dinamo pierde, asta este, nu avem ce face, ne-am prezentat în play-out”.

Iar piederile „câinilor”, pe lângă eventuala nedreptate făcută puștilor, se întinde și spre clasificarea Academiilor de Fotbal, pe care FFR o realizează în fiecare an. După ratarea prezenței în play-off-ul Ligii Elitelor – Under 17, Dinamo pierde din punctaj în acest etalon.
Din păcate pentru cei de la Dinamo, în acest moment, pe această speță, nu se mai poate schimba nimic. Asta după ce Federația Română de Fotbal, prin comisia abilitată să judece acest caz, a respins contestația, motivul fiind foarte ciudat, FCSB nu a depus taxa de judecată! Concret, după ce au contestat dreptul de joc al fotbalistului în cauză, cei de la FCSB nu au mai vrut să meargă mai departe și au ales să nu depună, așa cum este stipulat în regulament, taxa de judecată.

Pleacă antrenorii, rămâne Ogăraru?

Și revenim la dezvăluirea lui Gheorghe Mustață, cel care a spus că, în urma acestui episod, George Ogăraru urmează să fie îndepărtat din funcția pe care o deține în fruntea CCJ – Steaua. Conform informațiilor PlaySport.ro, în urma acestui scandal, în club a fost inițiată o anchetă internă, pentru moment nu a fost luată vreo decizie în legătură cu George Ogăraru, în discuție aflându-se și antrenorii echipelor de la Under 15, Under 16, respectiv Under 17. Există informații că cel puțin doi dintre tehnicieni vor fi sancționați prin întreruperea colaborării cu Steaua, nu și George Ogăraru, așa cum a dezvăluit Gheorghe Mustață în cadrul emisiunii de la RadioSport 1, producție moderată de Gabi Safta, cel care ste și colaborator al FRF.

George Ogăraru nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu cele relatate în acest articol. Până la ora publicării, oficialul Stelei nu a răspuns apelurilor telefonice și scrise inițiate de reporterul PlaySport.ro.