EXCLUSIV Ce surpriză! O forță din Bundesliga l-a trecut pe Dulca pe lista achizițiilor. Detaliile care încă țin pe loc afacerea

Autor: Justin Gafiuc / 02.08.2022, 15:16
EXCLUSIV Ce surpriză! O forță din Bundesliga l-a trecut pe Dulca pe lista achizițiilor. Detaliile care încă țin pe loc afacerea

Om de bază la Chindia, unde a ajuns în 2020, de la Hagi, Marco Dulca, 23 ani, a apărut în mod constant pe radarele mai multor cluburi în vederea unui transfer.

Rapidul a fost ultima înscrisă pe listă, lucrurile trenează însă cu Giuleștiul, dar ex-internaționalul de tineret ar putea pregăti o mare surpriză.

Marco Dulca, aproape de Hoffenheim, via Portugalia

Surse Playsport confirmă că, în ultimele săptămâni, Marco Dulca s-a aflat în negocieri cu Hoffenheim! Nemții îl monitorizează de mai multă vreme pe fiul lui Cristi Dulca, actualul selecționer al naționalei feminine. Planul: să-l cumpere și să-l direcționeze pentru început în liga secundă din Portugalia, la Academico de Viseu, club cu care nemții desfășoară un parteneriat sportiv extins.

Ar fi oricum o mutare interesantă într-un moment în care fotbalul românesc migrează spre Asia și Arabia, aproape deloc spre lumea bună din Europa.

Trupă de Champions League în 2018

Hoffenheim a terminat sezonul trecut din Bundesliga pe locul 9, la două poziții sub Koln, ultima care a prins tabloul Conference League. În sezonul 2018-2019, a intrat direct în grupele Champions League după ce a încheiat campionatul pe locul 3, cea mai bună clasare din istorie. În UCL a prins atunci o serie cu Șahtior (2-3, 2-2), Manchester City (1-2, 1-2) și Lyon (3-3, 2-2).

Viseu este unul dintre cele mai vechi cluburi lusitane. A intrat în faliment în 2005, dar a fost revigorat ulterior sub o denumire asemănătoare celei istorice. S-a salvat in-extremis sezonul trecut de la retrogradarea în L3. Echipa a terminat pe locul 15, ultimul care asigura continuarea în L2.

Clauză de 250.000 de euro la Chindia

Părțile au purtat discuții extinse, care au intrat însă momentan în impas din rațiuni legate de detaliile contractuale. Dulca are o clauză de reziliere de 250.000 de euro, pe care, orice club o plătește, îl poate lua pe fotbalistul Chindiei.

El a fost titular la Târgoviște în primele trei runde din Liga 1. Sub mandatul lui Adrian Mihalcea, dâmbovițenii n-au reușit să obțină încă nicio victorie: 2-3 cu FC Botoșani, 1-1 cu Hermannstadt, 0-0 cu Farul.