EXCLUSIV. CFR Cluj îi ia fața rivalei FCSB și aduce un atacant la care visa și Gigi Becali. Sergiu Buș vine în Gruia!

Justin Gafiuc / 10.12.2021, 19:05
EXCLUSIV. CFR Cluj îi ia fața rivalei FCSB și aduce un atacant la care visa și Gigi Becali. Sergiu Buș vine în Gruia!

Campioana CFR Cluj începe să se pună la adăpost în compartimentul ofensiv prin recrutarea de atacanți chemați să acopere găurile pe care le vor produce despărțirile de Alibec și Omrani. Astfel, clubul din Gruia și-a asigurat deja serviciile lui Sergiu Buș, potrivit unor surse playsport!

Fotbalistul se afla și în atenția lui Sepsi, dar a preferat să dea curs ofertei ”frânarilor”, care-i garantează implicarea în lupta pentru titlu și prezențe europene în sezonul viitor.

13.000 de euro pe lună, contract pe doi ani și jumătate

Jucătorul și-a reziliat contractul cu coreeni de la Seongnam, unde a rezistat un singur an, trecându-și în cont doar un gol în 17 meciuri. E însă mai bogat cu 500.000 de euro, venitul pe care l-a avut în Asia. Sergiu  Buș va semna cu CFR Cluj un angajament pe doi ani și jumătate și va avea un salariu de 13.000 de euro pe lună.

Pentru Buș e, practic, o revenire la clubul care l-a crescut și l-a lansat. A debutat în L1 chiar în tricoul lui CFR, la un 0-0 cu FC Timișoara în octombrie 2009, dar aparițiile sale ulterioare au fost discrete. A adunat numai 19 jocuri în tricoul ardelenilor și a înscris 3 goluri.

Ultima aventură în Liga 1 a avut-o chiar înainte de plecarea în Coreea de Sud: un sezon la FCSB, cu zece partide și două goluri. La trupa roș-albaștrilor se bucura de un salariu anual de 150.000 de euro, cu circa 10.000 de euro sub cu cel pe care-l va încasa de la liderul L1.

Comparat cu Lewa și Falcao

În perioada petrecută la roș-albaștri a intrat și în circuitul naționalei, a fost convocat de Mirel Rădoi, dar n-a apucat să prindă niciun minut pe gazon. Fostul selecționer a șocat însă atunci când l-a comparat cu doi mari atacanți.

”Sergiu Buș are o mișcare foarte utilă în ziua de azi, o mișcare pe care puțini atacanți o au. La Lewandowski și Falcao am mai văzut asta. E o dublă demarcare, care le lipsește atacanților noștri”, puncta Rădoi cu ocazia unei emisiuni la DigiSport..

„Cu tot respectul față de dânsul, dar mai am mult de muncit. Nu știu dacă voi ajunge nici la sfertul acestor doi atacanți. Măcar puțin, 1% să am din ei și ar fi extraordinar. Mă uit la meciurile din Champions League, la campionatele puternice, încerc să imit cât pot, să-mi iasă cât de mult pot, să fiu într-o poziție cât mai bună pentru a primi pase mult mai bune și să înscriu”, venea răspunsul lui Sergiu Buș.