Începe lupta cluburilor din Liga I pentru transferul lui Sergiu Buș! A rămas liber de contract: „M-aș bucura să-l antrenez”

Moldoveanu Camelia 03.12.2021, 21:21
Începe lupta cluburilor din Liga I pentru transferul lui Sergiu Buș! A rămas liber de contract: „M-aș bucura să-l antrenez”

Sergiu Buș, fotbalistul crescut în „curtea” campioanei CFR Cluj, a rămas liber de contract după despărțirea de Seongnam FC. După experiența din Coreea de Sud, fotbalistul de 29 de ani își dorește să revină în Liga 1. Un antrenor și-a exprimat deja dorința de a colabora cu jucătorul care a mai evoluat și pentru alte echipe din România, printre care Astra Giurgiu sau FCSB.

Sergiu Buș este dorit în Liga 1

În anul 2020, după doar un sezon la FCSB, Sergiu Buș  a plecat în Coreea de Sud pentru a evolua la Seongnam FC. Din păcate, experiența sud-coreeană s-a încheiat foarte repede iar fotbalistul vrea să revină în Liga 1.

La Seongnam FC Buș a avut un salariu de aproximativ 500.000 de euro pe an. În aceste condiții, atacantul nu vrea să joace pe un salariu mult mai mic. Laszlo Balint, antrenorul care îl dorește la echipa sa, recunoaște că UTA Arad nu-și permite un asemenea salariu. Sergiu Buș este cotat, potrivit Transfermarkt, la 600.000 de euro.

Din ce am citit din presă, sunt deja destule echipe interesate de Sergiu Buș, care și-au manifestat și public dorința să-l transfere și care pot oferi condiții salariale, financiare, pentru jucător mult mai bune decât putem pune noi pe masă în acest moment. Nici măcar așa nu o să ne putem apropia…

Vorbim, în primul rând, despre un bonus de instalare, care la nivelul unui jucător ca Sergiu Buș va fi imposibil de oferit de UTA. Apoi, nu știu exact salariul său, dar cred că vorbim de zeci de mii de euro pe lună. Pentru nivelul salarial al Ligii 1 Sergiu este un fotbalist scump. Vă dați seama că m-aș bucura să-l antrenez, este un marcator, un fotbalist bun de careu.

M-aș bucura ca Sergiu Buș să vină la Arad, pentru că asta ar însemna și faptul că UTA a ajuns la anvergura unui club capabil să atragă astfel de jucători. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, sunt lucruri de perspectivă, chiar dacă de perspectivă imediată, dar atenția noastră trebuie să rămână focusată pe următoarele meciuri, iar primul dintre acestea e cel de la FCSB”, a spus Balint, înaintea meciului cu FCSB, citat de Sport Arad.

Transferat în Coreea de Sud pe 450.000 de euro

Sergiu Buș se refăcea după accidentarea suferită în finalul anului trecut, când FCSB a primit o ofertă concretă pentru atacant. Astfel, atacantul a semnat în ianuarie cu formația Seongnam din Coreea de Sud. Seongnam a terminat pe locul 9 sezonul regulat și va evolua în playout-ul campionatului sud-coreean. Buș a mai evoluat, în trecut, la Salernitana, în Serie B din Italia și Sheffield Wednesday, în Championship, a doua ligă engleză.

Mi-am dorit să vin la Steaua, a fost o provocare pentru mine. Mi-am asumat că se poate întâmpla asta, sunt bărbat în toată firea. De ce ți-e frică, nu scapi, e o vorbă! Din primul meci am fost schimbat. Apoi, m-am obișnuit cu situația asta. Nu cred că m-a influențat drastic. Mereu m-am comportat profesionist, mi-am făcut treaba. Oricât aș mai fi jucat acolo, aș fi făcut-o cu mare plăcere și dăruire”, a spus Sergiu Buș după plecarea de la FCSB.