EXCLUSIV. CFR Cluj transferă din Italia un fost căpitan al României U21! Rădoi îl așteaptă la naționala mare

Sorin Chiriac 22.12.2020, 14:38
EXCLUSIV. CFR Cluj transferă din Italia un fost căpitan al României U21! Rădoi îl așteaptă la naționala mare

CFR Cluj mută deja pe piața transferurilor! Campioana României transferă din Italia un fost căpitan al României U21. Clujenii sunt foarte aproape de a obține semnătura unui fundaș central cu 14 selecții în naționala mică. Este vorba despre Deian Boldor, un fundaș central de 25 de ani, care joacă în Italia de când avea 16 ani. Un argument important care l-ar putea convinge să semneze cu clujenii este dorința lui Rădoi de a-l convoca la prima reprezentativă.

Deian Boldor a fost căpitanul României U21
Deian Boldor a fost căpitanul României U21

CFR Cluj transferă din Italia un fost căpitan al României U21!

Deian Boldor a fost convocat la loturile naționale ale României, bifând 4 selecții la U17 și 14 meciuri la U21. Pentru echipa națională de tineret a fost în mai multe rânduri căpitan, în mandatele lui Dulca și Isăilă. De altfel, fundașul român este foarte apreciat și de Mirel Rădoi, care a declarat că îl are în vedere pentru prima reprezentativă. Acest este și principalul motiv pentru care timișoreanul ar prefera să se întoarcă în țară după 11 ani în Italia.

Vine la Cluj, dacă îi convine salariul

În aceste momente, Deian Boldor, însoțit de impresarul său, Pietro Chiodi, își negocieză termenii despărțirii de echipa italiană. Imediat ce va deveni liber de contract, el va putea negocia cu orice echipă. Iar în capul listei se află campioana CFR Cluj, acolo unde este dorit de antrenorul Edward Iordănescu. Sunt șanse mari ca Boldor să semneze cu clujenii, el dorind să revină acasă și pentru a-și spori șansele de a prinde echipa națională.

De la Roma, la Bologna și Verona. Hellas a plătit pe el 2 milioane de euro

Hellas Verona a plătit 2 milioane de euro pentru Boldor
Hellas Verona a plătit 2 milioane de euro pentru Boldor

La 16 ani se transfera în Italia, la AS Roma, pentru care a bifat mai multe meciuri la Primavera, între 2011 și 2014. Au urmat apoi: Pescara (împrumut), Virtus Lanciano și Hellas Verona. În 2017, s-a transferat în liga nord-americană, la Montreal Impact, de unde a revenit la Hellas. Înalt de 1,89 metri, fotbalistul format la Timișoara are o singură prezență în Serie B, în tricoul veronezilor. Echipa la care s-a remarcat Adrian Mutu în Seria A, Hellas Verona, l-a transferat pe Boldor în 2018, pentru 2 milioane de euro. După promovarea în Serie A, a fost împrumutat la Foggia și în Albania, la Partizani Tirana.

A avut coronavirus în vară

În această vară, Deian Boldor a fost infectat cu Covid-19. Și la acea vreme presa a speculat că ar fi fost agresat de colegii de echipă din această cauză. Fotbalistul a negat însă informația.

Am coronavirus, este adevărat, dar sunt acasă, nu sunt internat la spital. Sunt însă în șoc, mă sună toată lumea să mă întrebe dacă e adevărată treaba cu bătaia. Nu e adevărat. Nu e nimeni în arest, nu a fost nicio bătaie. Ne-am certat doar pe un grup de WhatsApp legat de campionat, spunea Boldor la acea vreme.

Acum un an, a fost la un pas de a semna cu Dinamo

CFR Cluj transferă din Italia un fost căpitan al naționalei U21, dar Boldor a mai fost la un pas de Liga 1. În luna mai a anului trecut, Deian Boldor a fost foarte aproape de a semna cu Dinamo. Aflat la acea dată sub contract cu Hellas, fundașul a fost dorit de Mircea Rednic în Ștefan cel Mare. Transferul a picat însă în ultima clipă, astfel că bănățeanul a ajuns până la urmă în Serie C, la Potenza.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe