EXCLUSIV. Chindia mută spectaculos după numirea lui Petrea: a adus gratis un mijlocaș francez care a promovat în Ligue 1 cu Auxerre! A fost campion al Franței cu Reims la U19

Justin Gafiuc 22.09.2022, 16:52
EXCLUSIV. Chindia mută spectaculos după numirea lui Petrea: a adus gratis un mijlocaș francez care a promovat în Ligue 1 cu Auxerre! A fost campion al Franței cu Reims la U19

Venirea lui Toni Petrea pe banca Chindiei e urmată de un prim transfer operat de dâmbovițeni, care se orientează către piața externă. Iar cel mai nou recrut se numește Aly Ndom, un francez cu rădăcini senegaleze, în vârstă de 26 ani. El evoluează pe postul de mijlocaș defensiv, e un jucător atletic, cu un fizic impunător, 1,88 metri înălțime. 

A venit gratis, liber de contract, după ce în utimele trei sezoane a evoluat la Auxerre, în L2, contribuind inclusiv la promovarea în L1 în vara trecută! N-a fost însă unul dintre oamenii de bază, ci jucător folosit de obicei în repriza secundă. A strâns în total 51 de partide și 2 goluri pentru AJA.

Cotat la 400.000 de euro, joacă și atacant

De asemenea, un alt punct de reper al carierei este promovarea reușită cu Reims în Ligue 1 la capătul sezonului 2017-2018. E clubul pentru care a jucat apoi 19 partide în primul eșalon francez, plus încă una la același nivel în tricoul lui Caen. A crescut în Academia lui Reims, cu care a și câștigat titlul național U19 în 2015, în calitate de căpitan de echipă!

În afara rolului obișnuit în teren, în fața apărării, Ndom a fost folosit în diferite ocazii și ca atacant datorită fizicului său, care-l ajută să se impună deseori în duelurile aeriene. Cota sa în prezent pe portalul transfermarkt.com este de 400.000 euro. 

Contract pe doi ani

Ndom se află deja la Târgoviște, a semnat un contract pe doi ani, însă există o clauză de despărțire în cazul în care Chindia nu reușește să se salveze de la retrogradare, după un început de sezon dezastruos. 

Dâmbovițenii ocupă ultimul loc al ierarhiei, cu doar trei puncte în 10 meciuri și nicio victorie repurtată. Iar următoarele două etape se anunță foarte complicate pentru startul de mandat al lui Petrea: acasă cu Rapid și deplasare cu FCU Craiova, trupa lui Mititelu.