EXCLUSIV. Cine este omul-cheie din cadrul negocierilor privind cedarea lui Dinamo. Tânărul școlit la Johan Cruyff Institute, noul administrator special 

Cătălin Mureșanu 04.07.2022, 14:03
 • Vlad Iacob este omul- cheie implicat în vânzarea lui Dinamo. Din informațiile PlaySport.ro, în cazul parafării tranzacției, acesta va fi numit administrator special; 
 • Vlad Iacob este fiul omului de afaceri Dorin Iacob, fost apropiat de-ai lui Traian Băsescu, în prezent analist politic; 
 • Vlad Iacob este omul care a discutat cu Ovidiu Burcă, antrenorul vehiculat că ar urma să preia conducerea tehnică a „câinilor”.   
 •  

  PlaySport.ro a anunțat, sâmbătă, posibilitatea unei tranzacții care ar putea debloca situația de la Dinamo. Atât Dorin Șerdean, administratorul firmei Lotus, acționarul majoritar SC Dinamo 1948 SA, cât și Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar – RTZ & Partners SPRL au purtat, în ultimul timp, negocieri cu mai mulți oameni de afaceri și reprezentanți ai unor firme  și fonduri de investiții interesante pentru a prelua clubul. 

  Printre aceștia se numără și Adrian Tomșa, acționar în cadrul Clever Media, trustul care deține mai multe posturi tv, precum Prima TV, Prima Sport, Agro TV sau Profit TV și partener în cadrul EAD Interactive SRL, firma care a cumpărat drepturile tv pentru Liga 1 până în 2024

   

  Omul din umbra negocierilor pentru vânzarea lui Dinamo. Tânărul școlit la Johan Cruyff Institute

  Din informațiile colectate de PlaySport.ro, negocierile cu Adrian Tomșa sunt destul de avansate, iar în cazul în care omul de afaceri ardelean se va implica la Dinamo, direct sau printr-o firmă pe care o are în portofoliu, Ovidiu Burcă ar urma să fie numit noul antrenor al „câinilor”. 

  Cum s-a ajuns la Ovidiu Burcă? Aceasta a fost întrebarea suporterilor dinamoviști în momentul în care informația a fost publicată de site-urile Gsp.ro, respectiv PlaySport.ro, după ce fostul jucător al „câinilor”, campion cu Dinamo, a fost văzut în tribune la meciul amical disputat împotriva celor de la Concordia Chiajna. 

  Răspunsul explică și stadiul avansat al negocierilor pentru vânzarea lui Dinamo. Plus alte detalii pe care le prezentăm. 

  Chiar dacă a negat orice posibilitate de a prelua Dinamo, Burcă, antrenorul care a promovat Slatina în liga secundă la finalul sezonului trecut, se află, de câteva săptămâni, în mijlocul strategiilor. Revenind la întrebările: „de ce Ovidiu Burcă, ce-l recomandă și cine l-a ales?”. 

  La bursa zvonurilor, dacă actele se vor semna, Vlad Iacob preia funcția de administrator special 

  Răspunsul este legat de un tânăr implicat în negocierile pentru vânzarea lui Dinamo. Este vorba de Vlad Iacob, un nume care nu spune foarte multe în fața iubitorilor fotbalului mioritic, însă care, din informațiile noastre, în cazul în care tranzacția va fi finalizată, urmează să fie numit în postul de administrator special, funcție deținută de Iuliu Mureșan. 

  Și, din nou, aceeași întrebare normală. Cine este și ce îl recomandă? 

  Vlad Iacob este fiul lui Dorin Iacob, om de afaceri, fost secretar executiv al Partidului Democrat, apropiat, în trecut, cu fostul președinte Traian Băsescu, în prezent analist politic, un obișnuit al studiourilor postului Realitatea Tv. 

  De ce vorbim de importanța lui Vlad Iacob în aceste negocieri? Pentru că, din informațiile noastre, tânărul care, conform apropiaților, stăpânește la perfecție mai multe limbi străine ar fi fost cel care a mers cu „propunerea Dinamo” la Adrian Tomșa.

  Potrivit profilului de pe rețeaua socială Linked in, Vlad Iacob a absolvit Academia de Studii Economice din București și a terminat un master în management sportiv, la Barcelona, în cadrul Johan Cruyff Institute. VEZI GALERIA FOTO

  Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, a fost apropiat de Traian Băsescu 

  Mai mult, în timpul negocierilor pentru vânzarea lui Dinamo, Vlad Iacob a purtat discuții cu mai toți factorii decizionali, Dorin Șerdean și Răzvan Zăvăleanu.

  De asemenea, acesta a mers în persoană la sediul Computerland pentru a avea o discuție cu Nicolae Badea – fost șef al Consiliului de Administrație SC Dinamo 1948 SA, în prezent președinte fondator al societății și persoană cheie în cadrul ACS FC Dinamo București (n.red. Nicolae Badea controlează 7% din SC Dinamo 1948 SA) – legată de o eventuală vânzare a clubului din Ștefan cel Mare. 

  Prezent la amicalul de la Chiajna. Alături de Zăvăleanu și Țălnar 

  Mai mult, Vlad Iacob s-a aflat în tribune și la amicalul „cu circuit închis” dintre Concordia Chiajna și Dinamo, acolo unde au mers și Răzvan Zăvăleanu, Costel Orac sau Cornel Țălnar, partidă pe care formația alb-roșie a pierdut-o, la limită, scor 1-0. 

  Așa cum am punctat și în rândurile de mai sus, Iacob junior ar urma să fie desemnat noul administrator special, cu această decizie fiind de acord și Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul RTZ, însă totul rămâne agățat de cel mai important detaliu, semnarea contractului cu noi investitori, grupul reprezentat de Adrian Tomșa. 

   

Urmăriți Playsport.ro și pe