VIDEO EXCLUSIV. Ciprian Marica confirmă PlaySport. Locul Farului din Liga a 2-a ajunge la Mangalia. „Președinte va fi Nuredin Altay”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.07.2021, 23:02
VIDEO EXCLUSIV. Ciprian Marica confirmă PlaySport. Locul Farului din Liga a 2-a ajunge la Mangalia. „Președinte va fi Nuredin Altay”

Ciprian Marica cedează locul Farului din Liga a 2-a. Emilian Hulubei, președintele AFAN, a fost invitat la emisiunea PlayMaker de pe www.playsport.ro. Printre altele, el a dat detalii legate de ce se va întâmpla cu locul din Liga 2 deținut de Farul Constanța în urma fuziunii cu Viitorul.

Recent, a apărut informația conform căreia în județul Constanța urmează să se pună bazele unui nou proiect fotbalistic important. Un om de afaceri din Mangalia a dezvăluit că există discuții între autoritățile locale din oraș și Ciprian Marica, cel care deține locul de Liga 2 al Farului, pentru ca echipa din Mangalia, Callatis, să fie reînființată și să preia acel loc. Antrenor al echipei ar urma să fie Ianis Zicu, fostul antrenor al Farului.


UPDATE 22:oo. Ciprian Marica confirmă, oarecum, toate zvonurile din ultimele zile. Fostul internațional a postat un mesaj pe contul personal de Facebook unde susține că locul Farului a fost cedat clubului Fotbal Club Marina, iar președintele clubului va fi Nuredin Altay. Nimeni altul decât nepotul omului de afaceri din Mangalia, Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară.

Vă salut, prieteni! Majoritatea celor de aici sunt iubitori ai fotbalului, așa că fac unele precizări! În Liga a doua va activa din noul sezon Fotbal Club Marina! De destinele grupării se va ocupa în totalitate președintele Nuredin Altay, un om dedicat, ambițios. Am ținut să vă anunț aici fiindcă am fost mereu transparent și de fiecare dată am ales sa aflați de la mine orice este de interes public! Așadar, cu prietenie le urez multă baftă președintelui Nuredin Altay și echipei sale! Pt mine exista doar Farul ! Va mulțumesc, a fost mesajul lui Marica.
Cel mai probabil, în următoarea perioadă, noua entitate, Fotbal Club Marina, va obține sigla și culorile vechiului club, tradiționalul Callatis Mangalia!

EXCLUSIV. Ciprian Marica cedează locul Farului din Liga a 2-a. „Sunt negocieri! Poate apărea un club frumos.”

Informația a fost confirmată de Emilian Hulubei. El a explicat care sunt pașii care trebuie urmați în acest proces. El a atras de asemenea atenția asupra faptului că acesta trebuie să se finalizeze rapid, termenul limită fiind 15 iulie.

Mai departe, mai sunt cluburi din Liga a 2-a, cum este Farul, care nu se știe ce se întâmplă cu identitatea. Echipa rămâne în Liga a 2-a. Am înțeles că negociază cu cei de la Mangalia să facă o asociere. Așa că, dacă va fi preluat clubul de autoritățile locale din Mangalia se salvează. Mangalia nu are echipă, iar CNI contruiește un stadion foarte frumos.

A fost aprobat proiectul, deja a început să se lucreze acolo. Cu siguranță va fi un stadion modern, care va costa destul de mult, din ce am înțeles. O investiție a CNI-ului aprobată, și pusă-n practică. Este posibil să apară un club frumos și la Mangalia. Rămâne de văzut, pentru că înscrierile pentru Liga a 2-a și Liga a 3-a au termen limită până pe 15 iulie. Vedem ce cluburi vor rămâne în cele două ligi”, a spus Emilian Hulubei la PlayMaker.

„CNI a aprobat construcția unui stadion modern”

Proiectul care se pregătește la Mangalia este și mai interesant cu cât acolo urmează să se construiască un stadion nou, după cum a confirmat chiar primarul orașului, Radu Cristian.

Am făcut demersurile necesare pentru a obține finanțare de la CNI, încă din anul 2019, iar acum suntem în linie dreaptă cu documentația pentru predarea amplasamentului. După ce vom parcurge etapele legale obligatorii, CNI va începe lucrările în teren. Vechiul stadion va fi transformat într-unul complet nou, modern, unde copiii și tinerii orașului se vor putea antrena în cele mai bune condiții”, a spus acesta potrivit ctnews.ro.