EXCLUSIV. Clădirea fantomă deținută de Dinamo: „Este un focar de infecție!”

Ștefănescu Dragoș / 14.05.2022, 07:36
EXCLUSIV. Clădirea fantomă deținută de Dinamo: „Este un focar de infecție!”

Situația deplorabilă a stadionului din Ștefan cel Mare a devenit de notorietate în fotbalul românesc. Invitată în cadrul emisiunii PlaySport Live, Elisabeta Lipă a vorbit printre altele și despre arena lui  Dinamo. Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj a dat mai multe detalii uluitoare despre clădirea fantomă ce străjuiește intrarea stadionului.

Elisabeta Lipă a oferit detalii uluitoare despre clădirea fantomă de la intrarea stadionului din Ștefan cel Mare

Situația deplorabilă a stadionului din Ștefan cel Mare este de notorietate în fotbalul românesc. După ani de așteptări, fanii dinamoviști au parte în sfârșit de o veste foarte bună. PUZ-ul pentru contruirea unei noi arene în Ștefan cel Mare a fost aprobat, iar peste aproximativ doi ani Dinamo va putea juca pe un stadion modern.

De-a lungul anilor, stadionul din Ștefan cel Mare a fost străjuit de o clădire care a rămas neterminată și a devenit o ruină. Se pare că această construcție aparține ACS FC Dinamo. Pe parcursul anilor s-a dorit ca în clădire să fie mutat sediul clubului de fotbal, sau să devină chiar reprezentanța unui dealer de automobile. A existat chiar ideea ca în clădirea cu pricina să se deschidă un spital sportiv. Însă, în mod paradoxal, această clădire a rămas în paragină, devenind un adevărat simbol al nepăsării conducătorilor clubului.

Invitată în cadrul emisiunii PlaySport Live, Elisabeta Lipă a vorbit și despre situația stadionului din Ștefan cel Mare. Acesta a explicat în ce stare se află faimoasa clădire de la intrarea stadionului. Fosta mare campioană a explicat că această construcție este un adevărat focar de infecție, fiind și un loc de pelerinaj pentru oamenii fără adăpost.

Este un focar de infecție! Acolo sunt aurolaci care se aciuează. Clădirea aia trebuie dată jos, ea nu mai corespunde cerințelor actuale în construcții. Au trecut niște ani peste ea! Problema este a celor care le-au dat autorizația”, a spus Elisabeta Lipă, în exclusivitate pentru PlaySport.ro

Dinamo va avea parte de susținere uriașă în barajul de menținere în Liga 1. Fanii roș-albilor vin și din străinătate  pentru a-și susține echipa de suflet

Dinamo a avut un sezon de coșmar pe care cu siguranță dorește să-l uite cât mai repede. După ce au ratat accederea în play-off, roș-albii s-au afundat tot mai mult în subsolul Ligii 1. Au încheiat sezonul regulat pe locul 8 cu 23 de puncte, după ce au remizat în ultima etapă, 1-1 cu UTA.

În ciuda faptului că au înregistrat trei victorii și un egal în ultimele patru etape, ”câinii” vor merge la barajul pentru menținerea în Liga 1. Vineri seară, Dinamo a înfruntat-o pe UTA în ultima rundă a play-out-ului, iar Chindia a învins-o pe Gaz Metan. Astfel, cel mai probabil, Dinamo o va înfrunta la baraj pe Universitatea Cluj, echipă ce ocupă locul trei în play-off-ul Ligii a 2-a.

Suporterii lui Dinamo nu concep ca echipa să retrogradeze din Liga 1. Fanii sunt hotărâți să facă totul pentru a fi alături de echipa lor, astfel ei vor lua cu asalt arena din Ștefan cel Mare. Sute de suporteri dinamoviști din străinătate și-au cumpărat bilete de avion pentru a veni în țară la marele meci. Șefii lui Dinamo se așteaptă ca stadionul să fie plin la meciul de baraj jucat pe teren propriu.

Momentan nu se știe unde se va juca primul meci al barajului. Săptămâna viitoare se va organiza o tragere la sorți pentru a se stabili toate detaliile.