Legendele lui Dinamo au votat sigla favorită! Ce emblemă ar putea avea clubul din sezonul viitor

Robert Zanfir 13.05.2022, 16:43
Legendele lui Dinamo au votat sigla favorită! Ce emblemă ar putea avea clubul din sezonul viitor

Dinamo se apropie de aniversarea a 74 de ani de existență. Momentul va fi punctat cu anunțarea noului logo al clubului. Fostele glorii vor avea contribuția lor la sigla finală. Au fost invitate să voteze preferata. Până atunci, Dinamo se pregătește pentru barajul supraviețuirii. Va juca ultimul meci al sezonului, cu UTA Arad. Partida este programată vineri, 13 mai, de la 20:30.

Noua siglă a clubului va fi dezvăluită la data de 14 mai, când Dinamo va împlini 74 de ani de la înființare. Aceasta va fi prezentată împreună cu tricourile „câinilor” din sezonul 2022 – 2023. Dinamo a decis să-și schimbe sigla după ce Nicolae Badea a notificat clubul că nu mai poate folosi denumirea de „FC Dinamo” și sigla cu cei doi câini în scop comercial.

Legendele lui Dinamo au votat sigla favorită

Dinamo a sărbătorit aniversarea a 74 de ani de existență cu un meci de old boys. Florin Prunea, Dănuț Lupu, Marius Niculae, Dorin Mateuț, Florentin Petre, Daniel Iftodi, Ionel Dănciulescu, Lică Movilă sau Ioan Ovidiu Sabău au fost printre cei prezenți la evenimentul din Ștefan cel Mare. Toți, sub supravegherea legendarului Mircea Lucescu.

Între timp, „câinii” sunt pregătiți să își schimbe haina. Somați de Nicolae Badea, oficialii lui Dinamo au demarat o campanie de alegere a unui nou logo. Legendele clubului au fost invitate să își aleagă favorita.

Cornel Dinu, Dorin Mateuț, Ioan Andone, Ionuț Lupescu, Mircea Lucescu, Gheorghe Mulțescu, între alții, au votat pentru cea mai inspirată siglă care va apărea pe tricourile roș-albilor din sezonul viitor.

„VOTURILE LEGENDELOR | 👏

Numele Dinamo este scris de o parte dintre ei.

Jucători sau antrenori (30 în ordine alfabetică), legendele clubului nostru au câștigat campionate și cupe pentru Dinamo și au votat cele cinci dintre cele mai frumoase propuneri venite din partea suporterilor din țară și din străinătate. 👀

CLASAMENT – VOTUL LEGENDELOR 👇

Locul I: 130 puncte (Logo 5) – 5 puncte pentru clasamentul final
Locul II: 115 puncte (Logo 1) – 4 puncte pentru clasamentul final
Locul III: 95 puncte (Logo 2) – 3 puncte pentru clasamentul final
Locul IV: 58 puncte (Logo 4) – 2 puncte pentru clasamentul final
Locul V: 52 puncte (Logo 3) – 1 puncte pentru clasamentul final

Cu 10 puncte, lider în primele două comisii, VOTUL SUPORTERILOR și VOTUL LEGENDELOR, Logo 5 conduce în clasament.

Logo 1, Logo 2 și Logo 4 sunt la egalitate de puncte, 6, după două sesiuni de voturi, Logo 3 fiind pe ultimul loc, cu două puncte”, este anuțul postat de Dinamo pe contul oficial de facebook.

Cornel Dinu, despre siglele propuse pentru Dinamo: „Mă enervează”

Sâmbătă, 14 mai, Dinamo va anunța logo-ul câștigător. Până atunci, echipa lui Dusan Uhrin încearcă să termine cu o victorie sezonul. Dinamo primește vizita celor de la UTA, în ultima partidă înaintea barajului pentru supraviețuirea în Liga 1.

Antrenorul lui Dinamo a vorbit și despre schimbarea de imagine pe care va trebui să o suporte echipa. Uhrin nu este de acord cu variantele propuse. „Mie îmi plăcea această siglă, chiar speram să nu se ajungă aici. Ar fi trebuit să se discute cu Nicolae Badea, să nu se schimbe istoria lui Dinamo. Dintre siglele alese, nu am vreo preferință. Acel D mare îl are toată lumea – Dinamo Tbilisi l-a avut înainte, Dinamo Moscova, Dinamo Kiev. Mie îmi place să avem sigla cu câini. Dacă îmi cer, o să fac și eu una”, a glumit tehnicianul ceh.

Nu, nu mai am nicio legătură. Patru ani m-au înjurat . Nu mai vreau nimic, să nu aud de Dinamo. Patru-cinci tipi de acolo m-au înjurat ca la uşa cortului. Îmi ajunge. Am încheiat discuţia.

Nu-mi plac, chiar mă enervează. În primul rând, acel D e de sorginte slavă, chirilică, care a fost adus la Dinamo odată cu înfiinţarea echipei în 1948. Iar, eu, deşi am jucat mulţi ani de zile cu el pe piept, nu sunt de acord cu el. Sunt cu ceva mult mai simplu,
Cornel Dinu, la OrangeSport.

6 titluri de campion ca fotbalist: 1970-’71, ’72-’73, ’74-’75, ’76-’77, ’81-’82, ’82-’83 și două ca antrenor: 1999-2000, 2000-2001.
Două Cupe ale României ca jucător: 1967-’68, ’81-’82 și două ca antrenor: 1999-2000 și 2001-2002
33 de meciuri în cupele europene, cu 3 goluri

Urmăriți Playsport.ro și pe