EXCLUSIV. Conducerea tergiversează transferul lui Sorescu! ”Dinamo are pe masă două oferte bune, dar cere mai mult!”. Pică din nou afacerea?

Autori: Sorin Chiriac, Cătălin Mureșanu / 15.01.2022, 16:39
EXCLUSIV. Conducerea tergiversează transferul lui Sorescu! ”Dinamo are pe masă două oferte bune, dar cere mai mult!”. Pică din nou afacerea?

Transferul lui Deian Sorescu (24 de ani), care ar putea salva pentru moment situația financiară de la Dinamo, a revenit în actualitate în această pauză competițională. Dinamoviștii speră  din nou că îl vor valorifica pe fotbalistul cu cea mai bună cotă din lotul lui Flavius Stoican. Conform site-ului transfermarkt.de, jucătorul din „Ștefan cel Mare” este cotat, oarecum nerealist, la 1,9 milioane euro.

”Polonezii au trimis deja oferta scrisă la club, dar e mai mică decât cea din vară”

Spre bucuria dinamoviștilor, Sorescu este în continuare atractiv ”pe piață”. În acest moment, din sursele PlaySport.ro, la club există o ofertă scrisă de la Rakow Czestochowa, locul 3 în prima ligă din Polonia. ”Polonezii au trimis deja oferta scrisă la Dinamo. Este vorba despre același club care l-a ofertat și vara trecută. Din păcate pentru Dinamo, oferta este mai mică decât atunci. Pare însă că orice oferta ar face un club, cei de la Dinamo cer cu 100.000, 200.000 mai mult”, ne-a dezvăluit o sursă bine informată, care a luat parte la negocieri.

Arabii de la Damac promit bani mai mulți, dar nu prezintă aceeași încredere

Pe de altă parte, există un interes și de la formația Damac, din Arabia Saudită, club la care a evoluat și Constantin Budescu. Arabii ar fi promis 800.000 de euro, ceva mai mult decât polonezii, care din informațiile noastre au făcut o ofertă în care suma totală ar fi stipulată de anumite bonusuri. Deși este vorba despre bani mai mulți, șefii lui Dinamo cer suma de transfer într-o tranșă, altfel se tem că nu vor vedea niciodată acești bani, dacă arabii îl trimit înapoi acasă pe Sorescu după doar câteva luni. ”De la polonezi sigur îți recuperezi banii, dar de la arabi nu e așa de sigur”, descrie o sursă starea de indecizie care îi stăpânește pe factorii de decizie de la Dinamo.

Sorescu face pressing, Zăvăleanu e plecat, transferul trebuie să primească votul în Comitetul Creditorilor

Oficialii dinamoviști sunt conștienți, pe de altă parte, că Deian este disperat să plece. El a făcut deplasarea la Constanța, dar nu se știe dacă va juca în amicalul cu Farul lui Hagi, programat astăzi la orele 18:00. Alte impedimente în realizarea mutării sunt faptul că administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, este în acest moment în vacanță, iar reprezentanții polonezilor și impresarii sunt plimbați, cu ultima decizie, dintr-o parte în alta.  Ultimul cuvânt în privința vânzării o să-l aibă  Comitetul Creditorilor, unde majoritatea membrilor, 3 din 5, trebuie să își dea acordul pentru a se face actele.