EXCLUSIV. Continuă plecările de la CFR Cluj: revenit după împrumut, Jonathan Rodriguez anunță despărțirea de ardeleni. Reacția jucătorului când a fost întrebat de Dinamo

Bădulescu Silvian 06.06.2022, 13:48
EXCLUSIV. Continuă plecările de la CFR Cluj: revenit după împrumut, Jonathan Rodriguez anunță despărțirea de ardeleni. Reacția jucătorului când a fost întrebat de Dinamo
  • CFR Cluj continuă curățenia de vară. Jonathan Rodriguez este următorul fotbalist care va părăsi echipa campioană după ce argentinianului i-a expirat împrumutul de la Dinamo, formație retrogradată după barajul cu „U” Cluj;
  • Contactat de Playsport.ro, mijlocașul care s-a făcut remarcat în România la FC Botoșani a recunoscut că este din noul jucătorul „feroviarilor”, dar șederea în Gruia este de scurtă durată. Sub formă de împrumut sau liber, acesta va părăsi pe CFR Cluj, campioana ultimelor 5 ediții din Liga 1. Întrebat de subiectul Dinamo de către reporter, Jonathan Rodriguez a preferat să păstreze tăcerea;

Jonathan Rodriguez va părăsi CFR Cluj

Argentinianul Jonathan Rodriguez a sosit în România în 2017, la FC Botoșani. Acesta a evoluat la moldoveni până în 2021, când campioana CFR Cluj l-a adus liber de contract. Din nefericire, în Gruia a bifat 18 partide în sezonul 2021-2022, campionat, cupă și Europa, dar Dan Petrescu a decis să-l lase pe acesta să plece.

În perioada de transferuri din iarnă, a fost cedat sub formă de împrumut la Dinamo București. Aici a fost om de bază în angrenajul echipei, indiferent dacă pe banca tehnică au fost Flavius Stoican sau Dusan Uhrin jr., bifând alte 16 partide.

Contactat de Playsport.ro, argentinianul a mărturisit că sunt șanse zero să rămână la CFR Cluj în sezonul viitor, iar plecarea sa, sub formă de împrumut sau liber de contract, este iminentă.

Mai am contract cu CFR Cluj. Nu am apucat să vorbesc cu Dan Petrescu, dar nu rămân la CFR Cluj. E o ușă închisă. Voi pleca sub formă de împrumut sau liber de contract.”

Contractul lui Jonathan Rodriguez cu CFR Cluj este valabil până în vara anului 2024. Argentinianul a bifat 18 meciuri în prima jumătate a stagiunii 2021-2022 pentru CFR Cluj, atât pe plan intern (Liga 1, cupă sau supercupă), dar și în preliminariile competițiilor europene.

De asemenea, fostul căpitan de la FC Botoșani a fost titular și în Supercupa României pierdută de clujeni cu Universitatea Craiova.

Reacția lui Jonathan Rodriguez când a fost întrebat de Dinamo

Mijlocașul central argentinian a fost unul dintre cei mai constanți jucători străini din prima divizie în ultimii ani.

Venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj la Dinamo, suporterii dinamoviști și-au pus mari speranțe în acesta. Totuși, evoluțiile sale au fost departe de forma arătată în Nordul Moldovei, la formația patronată de Valeriu Iftime.

Întrebat de subiectul Dinamo, Jonathan Rodriguez a preferat să păstreze tăcerea legat de ultima lună.

Scuză-mă, dar nu vreau să vorbesc de Dinamo, îmi pare rău. Prefer să țin pentru mine toate lucrurile care s-au petrecut acolo.”

16 meciuri a bifat fotbalistul argentinian în alb-roșu. În dubla manșă a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1, Dusan Uhrin jr. l-a folosit pe mijlocaș doar 17 minute, la retur.

Jonathan Rodriguez este următorul jucător care părăsește pe Dinamo, după ce Vlad Morar, Alexandru Răuță, Răzvan Grădinaru sau Gabriel Torje și-au reziliat contractele sau urmează.