EXCLUSIV. Dănuț Lupu le taie elanul suporterilor dinamoviști. „Nu se poate să luăm acțiuni de la SC Dinamo. Până acum eram milițieni, acum suntem salvatori!”. Singura modalitate prin care CS și SC Dinamo pot colabora

Bădulescu Silvian / 06.06.2022, 08:29
EXCLUSIV. Dănuț Lupu le taie elanul suporterilor dinamoviști. „Nu se poate să luăm acțiuni de la SC Dinamo. Până acum eram milițieni, acum suntem salvatori!”. Singura modalitate prin care CS și SC Dinamo pot colabora
  • În ultimele zile, au apărut diverse știri legate de posibilitatea ca CS Dinamo și SC Dinamo 1948 SA, formație retrogradată din Liga 1, să fuzioneze. Mai mult, prin intermediul Centrului de Copii și Juniori, s-a scris că cei de la CS Dinamo ar urma să aibă acțiuni la SC;
  • Contactat de Playsport.ro, Dănuț Lupu, team-managerul noii campioane a Bucureștiului, a abordat acest subiect și a subliniat că o asociere între cele două entități este posibilă doar printr-o singură modalitate: copiii de la Centrul de Copii și Juniori de la SC să fie preluați de CS;
  • În altă ordine de idei, conform lui Dănuț Lupu, Clubul Sportiv Dinamo nu se poate asocia cu formația retrogradată, aflată în insolvență și a căror datorii ajung la ordinul milioanelor de euro.

„Nu există posibilitatea ca SC și CS să fuzioneze!”

Contactat de Playsport.ro, Dănuț Lupu a vorbit despre subiectul despre care s-a scris în ultimele zile, legat de fuziunea dintre CS Dinamo și SC Dinamo 1948.

Fostul mare mijlocaș a negat posibilitatea ca acest lucru să se întâmple.

Nu există posibilitatea ca CS și SC să fuzioneze. Cei care se gândesc la acest lucru, trebuie să conștientizeze înainte de această idee că societatea respectivă (n.r. – SC Dinamo 1948 SA) are datorii. Cum să se asocieze CS cu SC când au datorii? Ce-ar trebui să facă CS-ul, să plătească din datorii?”

Mai mult, cel care a început fotbalul la Galați a declarat că în urmă cu aproximativ o lună de zile, cei de la CS au fost caracterizați drept „milițieni” și „infractori” din cealaltă tabără.

Nu văd cum putem să ne asociem, în afară de CCJ. Cum să te asociezi cu o firmă în datorii, aflată în insolvență? Acțiunile, în primul rând, nu pot fi cedate. Hai să-ți mai spun ceva: acum 3 săptămâni – o lună eram caracterizați drept „milițieni, infractori” și „că vrem să le furăm clubul”. Acum vor să se asocieze cu noi, dintr-odată?”

CS Dinamo a câștigat Liga a IV-a București și urmează, pe 18 și 25 iunie, să dispute, în dublă manșă, barajul de promovare în Liga a 3-a cu campioana județului Călărași, Venus Independența.

„SC Dinamo a pierdut cei mai buni juniori gratis!”

Dănuț Lupu a menționat că există o singură cale prin care CS și SC să colaboreze pe viitor. Aceasta este legată de preluarea de către CS Dinamo a Centrului de Copii și Juniori a formației de ligă secundă.

(n.r. – CS ar urma să ia acțiuni prin CCJ) Noi, și anul trecut am spus, dar și anul ăsta, doream Centrul de Copii și Juniori de la SC la CS. Noi creștem jucătorii pentru Dinamo, nu pentru altcineva. Așa putem să îi ajuăm. Știe toată lumea, juniorii lui SC Dinamo nu au unde să se antreneze, antrenorii au restanțe salariale, dar și costuri în plus la Liga a 3-a sau Liga Elitelor. Din acest punct de vedere, da. Dacă doresc să ne dea copiii, să îi pregătim noi și în momentul în care îi va prelua cineva, când își vor termina junioratul, întâietate va avea Dinamo, nu altcineva.”

În trecut, la Playsport LIVE, Marius Niculae, angajat și el la CS Dinamo, a recunoscut că s-a încercat o uniune la nivel de CCJ între echipa clubului sportiv și formația retrogradată după barajul cu „U” Cluj. „Săgeata” a menționat că, la momentul respectiv, cineva din DDB s-a opus pentru că „CS ar fi urmat să fure copiii lui Dinamo”.

Dănuț Lupu a comentat pe seama acestui subiect.

(n.r. – Legat de comentariile că CS vrea să fure copiii lui Dinamo) Hai să-ți spun ceva: Dinamo, într-un an și jumătate, a pierdut jumătate dintre cei mai buni copii pe care i-a avut în curte și, ce crezi, gratis. Nu mai bine mi-i dădea mie? Eu cresc copiii în curtea lui Dinamo, pentru Dinamo. Au fost unii care s-au priceput foarte bine la fotbal și au zis că se îmbogățesc dacă țin CCJ-ul. Acum vin să se asocieze cu noi, nu?”