EXCLUSIV. Cornel Dinu nu-l iartă pe Mirel Rădoi: „Este vorba de o răzbunare de fraier sau o formă de șantaj. Joacă la două capete. I-am admirat slimul de minte și de haine, uleiul și Bentley-ul”

Cătălin Mureșanu / 12.10.2021, 21:37
EXCLUSIV. Cornel Dinu nu-l iartă pe Mirel Rădoi: „Este vorba de o răzbunare de fraier sau o formă de șantaj. Joacă la două capete. I-am admirat slimul de minte și de haine, uleiul și Bentley-ul”

Mirel Rădoi a surprins toată suflarea fotbalistică din România când, la conferința de presă de după victoria cu Armenia, a anunțat că, indiferent de rezultatul ultimelor două meciuri din grupă, va renunța la funcția de selecționer. Chiar și o calificare la baraj, foarte aproape în acest moment, nu-l poate determina să își schimbe decizie.

„Mister” Cornel Dinu nu-l iartă pe Mirel Rădoi

„Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos”, a fost mesajul tranșant al fostului antrenor de la FCSB.

Fără să ofere motivul real care a dus la această decizie radicală, pe care l-a agățat de dorințe profesionale precum: „Vreau să antrenez în fiecare zi” sau „s-a terminat contractul”, Mirel Rădoi a lăsat să se înțeleagă că gestul său ascunde lucruri pe care nu vrea încă să le facă publice.

„Joacă la două capete. „Și-a trecut naționala în CV și noi i-am admirat slimul… de minte și de haine, uleiul și Bentley-ul”

Fost selecționer al României și contestatar al selecționerului în unele momente ale mandatului său, Cornel Dinu a taxat, cu tușa personală, decizia celui pe care, în nenumărate rânduri, l-a poreclit „Rățoi”. „Mister” consideră că ieșirea selecționerului de după meciul din Ghencea este parte a unei strategii pe care acesta a calculat-o în cele mai mici detalii.

Este vorba de o răzbunare de fraier sau o formă de șantaj. El și-a făcut damblaua și, după ce a preluat și a speculat munca de la tineret a lui Daniel Isăilă, și-a făcut damblaua și a devenit selecționer. În același timp a fost și un executant la mâna lui Stoichiță. Acum joacă la două capete. Unul este șantajul, celălalt, simplu, din sfera: mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul. Și-a trecut naționala în CV și noi i-am admirat slimul… de minte și de haine, uleiul și Bentley-ul”, a declarat Cornel Dinu pentru PlaySport.ro.

Iordănescu: „Ar fi fost bine să nu facă această afirmație”

Și Anghel Iordănescu a rămas surprins de anunțul lui Mirel Rădoi. Într-o intervenție la DigiSport, „Generalul” a precizat că nu se aștepta la o astfel de reacție.

Hai să-l înțelegem, a trecut prin multe în ultima perioadă, nu este obișnuit cu căpăceala. Se mai alintă și el. Eu îmi doresc ca Mirel Rădoi să rămână și la baraj, este singurul antrenor care cunoaște în amănunt ce se întâmplă la echipa națională. Mirel Rădoi trebuie să ducă echipa la bătăliile de la baraj. Sincer, am fost surprins de decizia lui. Mirel este un caracter puternic, dar nu este ușor să treci prin ce a trecut el. Eu cred că atunci când se va termina ultimul meci din grupă, Mirel Rădoi va avea cu totul și cu totul altă poziție. Ar fi fost bine ca Mirel să nu facă această afirmație acum, dar sunt convins că oamenii apropiați lui Mirel și conducerea FRF îl vor determina să-și ducă mandatul până la capăt, până la turneul final”.