EXCLUSIV. Motivele pentru care Mirel Rădoi a decis să plece de la cârma naționalei: „Există nemulțumiri pe care nu le știu oamenii”

Autori: Moldoveanu Camelia, Justin Gafiuc / 12.10.2021, 14:41
EXCLUSIV. Motivele pentru care Mirel Rădoi a decis să plece de la cârma naționalei: „Există nemulțumiri pe care nu le știu oamenii”

România a câștigat în fața Armeniei cu 1-0, însă bucuria multor suporteri a fost umbrită de anunțul făcut după meci de Mirel Rădoi. Selecționerul a dezvăluit că nu are de gând să-și reînnoiască înțelegerea care expiră în luna noiembrie. Playsport.ro vă dezvăluie în exclusivitate motivele care l-au determinat pe antrenorul naționalei să anunțe Federația Română de Fotbal că trebuie să-i caute înlocuitor.

 „Nici măcar soția nu mă poate întoarce”

După victoria cu Armenia, Mirel Rădoi s-a prezentat în fața jurnaliștilor, aparent, extrem de relaxat și jovial. Poate printre puținele dăți în care a făcut un adevărat show de la pupitrul de selecționer. Imediat după ce a anunțat că nu o să mai continue la echipa națională, indiferent de rezultatele echipei, un val de întrebări s-a năpustit asupra lui. Era și firesc. A răspuns multor curiozități, ba chiar l-a numit pe Cosmin Olăroiu în locul lui (cu un ușor gest teatral de fâstâceală). Cu toate acestea, Mirel Rădoi nu a spus foarte multe despre motivele care l-au determinat să pună punct acestei experiențe.

Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta. E un ciclu care se termină. Federației nu am ce să-i reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am început-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare.” a declarat Mirel Rădoi, după partida cu Armenia.

Mirel Rădoi are toate motivele să plece de la națională?

Mircea Rădulescu, fost selecționer al lotului României și fost șef al școlii de antrenori, a vorbit în exclusivitate pentru playsport.ro despre decizia luată de Mirel Rădoi. Profesor de fotbal la IEFS, Rădulescu îl înțelege pe selecționer, dar în același timp subliniază faptul că plecarea a fost făcută înainte de culegerea roadelor.

Încerc să mă pun în pielea lui și să înțeleg de ce a luat această decizie. Dar plec de la constatarea că rezultatele bune din ultima vreme au venit, totuși, în fața unor adversari mediocri, gen Armenia, pe care tot noi i-am făcut mari. Cred că decizia are în spate nemulțumiri acumulate de când e pe banca naționalei. El e un tip emoțional, dârz, ambițios și sună cumva ca o răzbunare. N-a suportat atacuri publice, dar inclusiv ele au ajutat să ducă mai departe naționala pe drumul de acum. E ca și cum Mirel își ia jucăriile și pleacă. E păcat, pentru că face acest pas exact când ar trebui să înceapă să culeagă roadele muncii sale. Eu cred că mai poate fi întors dacă știi cum să vorbești cu el și dacă se implică toți oamenii importanți din federație. Naționala a început să placă oamenilor, dar Mirel face acum exact gestul mai facil și nepotrivit: să renunțe. Sunt convins că a avut trăiri incredibile ca selecționer, uneori nici familia nu știe prin ce treci, vă spun asta din proprie experiență. Eu l-aș sfătui să se mai gândească, pentru că s-ar putea să-i pară rău mai târziu”, a declarat Mircea Rădulescu, fost selecționer al lotului României și fost șef al școlii de antrenori.

Mirel Rădoi așteaptă o ofertă de la un club de fotbal

Echipa naționala a României urmează să joace contra Islandei pe 11 noiembrie. Între timp, Mirel Rădoi plănuiește să-și ia o vacanță și să aștepte oferte. Nu exclude să mai ocupe funcția de selecționer, însă momentan își dorește să antreneze o echipă de club. El a mai subliniat și faptul că nu are de gând să semneze cu nicio formație care vrea să-l demită după câteva meciuri pierdute sau trei luni de mandat.

Îmi voi lua vacanță până voi primi o ofertă de la o echipă de club. Nu știu, e devreme acum. Am fost la tineret și la echipa mare, dar un club mă atrage mai mult. În România? Da, de ce nu. Dacă are un proiect serios și nu mă dă afară după 3 luni. Așa să semnez și să fiu dat afară după 3-4 meciuri. Cine vine cu o ofertă d-asta…

Acum vreți să mai rămân la echipa națională încă doi ani. Reacționăm numai în funcție de rezultat? Nu are rost să mai discutăm. Dacă am spus că a fost așa, așa e. Din luna noiembrie echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Și dacă o să fim pe primul loc eu nu o să mai fiu. Am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. Am avut oferte și le-am refuzat până acum, dar acum nu am nimic. Nu am nicio înțelegere, nu am discuții cu nimeni”, a spus Mirel Rădoi