EXCLUSIV. UPDATE: Cornel Țălnar și Dorin Șerdean confirmă informația PlaySport! Cortacero e istorie! Dinamo are un nou acționar majoritar!

Cătălin Mureșanu / 01.07.2021, 18:10
EXCLUSIV. UPDATE: Cornel Țălnar și Dorin Șerdean confirmă informația PlaySport! Cortacero e istorie! Dinamo are un nou acționar majoritar!

UPDATE 2: Dorin Șerdean confirmă: ”Am semnat un ante-contract cu Cortacero!”

Contactat de PlaySport.ro, Dorin Șerdean a confirmat la rândul său PlaySport.ro:

Am semnat un acord, care este de fapt un ante-contract, cu domnul Cortacero. Vânzarea necesită o ședință AGA și o schimbare a statutului societății. Ante-contractul prevede vânzarea de acțiuni sau o infuzie de capital din partea domnului Cortacero într-un termen de timp rezonabil. Dacă aduce bani, ante-contractul devine caduc (n.r. se anulează). Vorbim de acțiune de la SC Dinamo 1948 SA, din cadrul Lotus, nu de Lotus ca firmă. Este vorba de banii necesarii ieșirii cât mai lungă din insolvență.

UPDATE: Cornel Țălnar confirmă pentru PlaySport.ro preluarea acțiunilor de la Cortacero!

Conactat de PlaySport.ro, directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Țălnar confirmă informația anunțată în EXCLUSIVITATE:

Acțiunile sunt la Șerdean. A fost în Spania, a negociat cu Cortacero, a semnat. Să sperăm că va fi de bun augur pentru Dinamo! Sper că vom reuși să deblocăm situația!

Cortacero e istorie la Dinamo! „Da! Țin legătura cu Pablo Cortacero. Sper și încerc să deblochez situația”. Declarația îi aparține lui Dorin Șerdean, președintele suspendat de la Dinamo. Șerdean e omul care a intermediat trecerea clubului din „Ștefan cel Mare” de la Ionuț Negoiță la controversatul om de afaceri spaniol.

EXCLUSIV. ULTIMA ORĂ! Cortacero e istorie la Dinamo! Spaniolul i-a cedat acțiunile lui Dorin Șerdean!

Cortacero e istorie la Dinamo! Este informația de ultimă oră obținută de PlaySport.ro. Într-un interviu acordat PlaySport.ro în urmă cu o săptămână, interviu care poate fi citit AICI, Șerdean ezita să răspundă la întrebarea. „Ce are de gând Cortacero cu Dinamo?”.

Șerdean a fost în Spania și s-a întors cu acțiunile!

La scurt timp după acordarea interviului, Dorin Șerdean a plecat în Spania. Într-o nouă tentativă de a-l convinge pe Cortacero să cedeze acțiunile. Iar dacă în trecut ibericul l-a dus cu vorba și a refuzat să semneze actele la notar, PlaySport.ro a aflat că, ultima încercare a lui Șerdean a fost un succes. Speriat de insolvență, condiție în care cei 550.000 de euro pe care i-a împrumutat clubului rămân blocați în planul de reorganizare- Pablo Cortacero a acceptat să cedeze acțiunile și este istorie la Dinamo!
72,8% era cota socială deținută de Pablo Cortacero, prin firma Lotus. Un SRL de fațadă, în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Ce o să facă Șerdean cu acțiunile?

Din informațiile culese de PlaySport.ro, Dorin Șerdean urmează să se consulte cu mai mulți avocați, apoi va fi nevoit să găsească o persoană care să investească în club. Din câte se pare, acest om de afaceri există. Discuțiile sunt vechi de mai multe luni, însă situația incertă legată de acțiuni au blocat orice fel de înțelegere. „Există o persoană dispusă la o injecție de capital inițială de aproximativ 1,5- 2 milioane de euro”, a precizat o sursă PlaySport.ro. Cum Tribunalul București a aprobat cererea de intrare în insolvență pentru SC Dinamo 1948 SA, lucrurile se complică, administratorul judiciar desemnat de instanță fiind cel care ia toate deciziile în cadrul societății.

Șerdean se judecă cu liderii PCH

Considerat omul lui Pablo Cortacero, Dorin Șerdean a fost îndepărtat din conducerea lui Dinamo, mai precis din funcția de președinte pe care a ocupat-o după ce clubul a fost preluat de afaceristul spaniol. Șerdean nu s-a împăcat cu această decizie și și-a căutat dreptatea în instanță, a deschis proces și a solicitat repunerea în funcție. Chiar și așa, acesta a rămas cu drept de semnătură și a fost omul care a aprobat toate plățile pe care clubul le-a efectuat. „Așa de tare m-au îndepărtat că toate plățile au fost făcute prin semnătura mea. Dacă un leu am plătit aiurea, pot fi tras la răspundere. Tot ce s-a întâmplat a fost un război urât, cu momente greu de înțeles, nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu!”, a spus Dorin Șerdean pentru PlaySport.ro.

Ionuț Negoiță a refuzat să o vândă pe Dinamo, pentru șapte milioane de euro, înainte de Cortacero. „Au bătut palma să facă tranzacția, apoi a cerut 10 milioane”.

Pablo Cortacero e istorie la Dinamo
Pablo Cortacero e istorie la Dinamo