EXCLUSIV. Cosmin Matei e primul care părăsește corabia lui Dinamo! Are negocieri avansate cu Sepsi. Clubul confirmă: ”Da, discutăm!”

Justin Gafiuc / 30.05.2022, 16:38
EXCLUSIV. Cosmin Matei e primul care părăsește corabia lui Dinamo! Are negocieri avansate cu Sepsi. Clubul confirmă: ”Da, discutăm!”

Retrogradarea lui Dinamo înseamnă un dezastru la nivelul lotului. Sunt 17 jucători aflați la final de contract, pe care ”câinii” îi vor pierde probabil pentru viitorul sezon.

Între ei se numără Cosmin Matei, 30 ani, sosit în Ștefan cel Mare în toamna trecută, cu un angajament până la finalul actualului campionat și un salariu de 4.000 de euro.

”Mai avem pe listă și alți jucători din Liga 1, Spania sau Italia”

Mijlocașul e unul dintre jucătorii care au deja oferte active. Sepsi se află în fruntea listei, iar Matei e la un pas de a bate palma cu gruparea din secuime, unde ar avea șansa de a evolua în Conference League. Contactele durează de câteva săptămâni, fotbalistul și-ar fi dat acceptul să meargă la Sf. Gheorghe dacă Dinamo retrogradează, iar mișcarea ar urma să se oficializeze în zilele următoare.

În ultimele zile, jucătorul dinamovist a intrat și pe radarul celor de la UTA. Arădenii schimbă din temelii echipa, iar Cosmin Matei se află pe lista lor de achiziții. Oficialii „Bătrânei Doamne” nu au confirmat în mod oficial interesul pentru Matei, în vreme ce conducătorii lui Sepsi nu evită să vorbească despre un viitor transfer.

Inclusiv Attila Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi, confirmă tratativele:

”Da, suntem în discuții. Ne dorim să vină la noi. N-am apucat însă să vorbim după ce Dinamo a ratat barajul cu Clujul, e prea în scurt. Lăsăm să se mai liniștească puțin apele”.

Oficialul mărturisește că mai lucrează în această perioadă la alte transferuri menite să întărească lotul lui Bergodi: ”Avem pe listă jucători și din Liga 1, din Spania, din Italia. Așteptăm niște răspunsuri și sper ca în câteva zile să primim deja confirmări”.

Matei: ”Mă scuzați, sunt prea supărat!”

Sepsi își va afla pe 15 iunie primul adversar din Conference League, competiție în care va intra în turul 2 preliminar, cu meciuri pe 21 și 28 iulie. Printre posibilii adversari ai covăsnenilor se numără formații puternice, precum Basel, Slavia Praga, Young Boys sau PAOK Salonic.

”Mă scuzați, dar sunt prea supărat acum. Nu pot vorbi, poate zilele viitoare”, sunt singurele cuvinte rostite de Cosmin Matei pentru playsport. El a jucat 24 de meciuri pentru Dinamo în actualul sezon, campionat plus Cupa României, și a marcat 3 goluri.