EXCLUSIV. Cu cine s-a sfătuit Nicolae Dică înainte de a accepta oferta lui Gigi Becali. „Sunt ca frații de mai bine de 20 de ani!”

Bădulescu Silvian Andrei Alexandra 27.07.2022, 15:51
EXCLUSIV. Cu cine s-a sfătuit Nicolae Dică înainte de a accepta oferta lui Gigi Becali. „Sunt ca frații de mai bine de 20 de ani!”
 • Nicolae Dică este noul antrenor al FCSB-ului. Fostul mijlocaș revine pe banca vicecampioanei țării. În perioada 2017-2018, acesta a fost antrenor al echipei, dar a plecat după un scandal cu patronul Gigi Becali;
 • Oameni din fotbal l-au criticat dur pe fostul secund al naționalei pentru decizia de a se întoarce la echipa din Berceni. „Ce-ți mai trebuie licență dacă accepți să fii secundul lui Gigi?”, a declarat Vivi Răchită pentru Playsport.ro;
 • Playsport.ro a aflat cine a fost persoana care l-a încurajat pe Dică să accepte acest post: Mirel Rădoi. Fostul selecționer a fost primul om pe care l-a sunat Dicanio după ce a primit oferta de la patronul echipei din Berceni.
 • „Sunt ca frații de 20 de ani!”

  Mirel Rădoi și Nicolae Dică au fost colegi la FCSB în perioada 2004-2008. În acest interval, au cucerit împreună două titluri, o Cupă a României și au ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

  Mai mult, între 2019 și 2021, Dică i-a fost secund lui Rădoi la naționala României.

  „Cine a fost primul om pe care l-a sunat Nicolae Dică după ce a primit oferta de la Gigi Becali? Da, pe Mirel Rădoi! După cum bine se știe, ei sunt ca frații de mai bine de 20 de ani. Dică știe că relațiile dintre Mirel și nașul lui, Gigi Becali, sunt tensionate. Mirel i-a zis lui Dică să se ducă, pentru că este o mare oportunitate pentru el. Totuși, să pună niște clauze care să fie stipulate și în contract. Totul pe scris, nimic pe vorbe. Sigur că l-a încurajat pe Dică. FCSB e o echipă mare, o rampă de lansare. Ei doi sunt cei mai buni prieteni, își împărtășesc totul.” a declarat un apropiat al celor doi pentru Playsport.ro.

  Nicolae Dică a obținut, în perioada 1 iunie 2017 – 23 decembrie 2018, 46 de victorii în 80 de meciuri pe banca FCSB-ului.

  „Dică n-a înțeles nimic din ceea ce a pățit în urmă cu patru ani”

  Într-un demers Playsport.ro, mai mulți oameni din fotbal și-au dat cu părerea în legătura cu revenirea lui Nicolae Dică la FCSB. Vivi Răchită a fost cel mai acid.

  Sunt siderat că Dică n-a înțeles nimic din ceea ce a pățit în urmă cu patru ani, când i s-a arătat ușa din dos. Nu mai credeam că, după Petrea, mai poate exista un antrenor care să-și asume postura de argat la curtea lui Becali. Ce-ți mai trebuie licență dacă accepți să fii secundul lui Gigi?”

  Adrian Porumboiu este de părere că motivul pentru care Becali a apelat la Dică este datorită „cumințeniei” sale.

  Dacă e cuminte, e bun. Am mai făcut și eu de-astea. Când aduci înapoi un antrenor, o faci exclusiv cu cei cuminți. Angajatorul este, însă, fără leac, mai bine-i ceri să nu respire decât să nu se bage. E în ADN-ului lui. Bine că m-am oprit, că luasem și eu boala asta, m-am lecuit singur.”

  Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, consideră că Dică este un antrenor de viitor.

  Becali a gândit foarte bine, Dică vine de la echipa națională, e fost fotbalist. Și-a luat un antrenor de viitor. Că el e subordonat total patronului… ăsta e sistemul capitalist, noi, în gândire, nu ne-am debarasat de sistemul comunist.”

  Într-un final, de la Timișoara, Iosif Rotariu vede însă cu ochi buni noul mariaj Dică – FCSB.

  A mai acumulat experiență între timp, e un nume important în istoria clubului. Era soluția cea mai potrivită acum. Sunt convins că va avea un mandat mai lung și va reuși să găsească o cale de colaborare corectă cu patronul.”

Urmăriți Playsport.ro și pe