EXCLUSIV. Dică e luat peste picior pentru că lucrează, din nou, cu Gigi Becali: ”Nu credeam că mai există vreun antrenor care să accepte postura de argat”

Autori: Justin Gafiuc, Cătălin Mureșanu / 26.07.2022, 15:49
EXCLUSIV. Dică e luat peste picior pentru că lucrează, din nou, cu Gigi Becali: ”Nu credeam că mai există vreun antrenor care să accepte postura de argat”

Revenirea lui Dică pe banca tehnică a vicecampioanei s-a făcut în regim de mare viteză după plecarea lui Toni Petrea. Fostul internațional a mai condus echipa în perioada 2017-2018, dar s-a despărțit cu scandal de FCSB, fiind umilit public de patron cu atacuri și declarații virulente.

”Sunt siderat că Dică n-a înțeles nimic din ceea ce a pățit în urmă cu patru ani, când i s-a arătat ușa din dos. Nu mai credeam că, după Petrea, mai poate exista un antrenor care să-și asume postura de argat la curtea lui Becali. Și să îndeplinească cerințele patronului: să fie cuminte, să ajungă acasă la 10 seara și, dimineața, să prezinte unghiile la control pe batistuță”, comentează Valeriu Răchită întoarcerea pe bancă a lui Dică.

Porumboiu: ”Mai bine-i ceri să nu respire decât să nu se bage”

Ex-stoperul roș-albaștrilor continuă:

”Ne mai mirăm de ce fotbalul românesc se prăbușește! Păi, ce-ți mai trebuie licență dacă accepți să fii secundul lui Gigi? Știam că Dică e mai flexibil, dar nici chiar cu capul până la pământ! Iar asta că a pus condiție să nu mai fie telefoane pe bancă e o glumă. Schimbările se pot face și cu mesaje trimise prin porumbei! Acum e bine că Becali a produs un șoc la echipă, să treacă de Saburtalo, o trupă cu jucători de liga secundă, care au învins însă în tur datorită atitudinii. FCSB n-ar trebui să aibă emoții pentru calificare”. 

Fostul finanțator al Vasluiului, Adrian Porumboiu, a adăugat în aceeași notă:

”Dacă e cuminte, e bun. Am mai făcut și eu de-astea. Când aduci înapoi un antrenor, o faci exclusiv cu cei cuminți. Angajatorul este, însă, fără leac, mai bine-i ceri să nu respire decât să nu se bage. E în ADN-ului lui. Bine că m-am oprit, că luasem și eu boala asta, m-am lecuit singur”. 

”Corleone” și Rotariu sunt mai pacifiști: ”Și-a luat antrenor de viitor”

Dumitru Dragomir e mai împăciuitor:

”Becali a gândit foarte bine, Dică vine de la echipa națională, e fost fotbalist. Și-a luat un antrenor de viitor. Că el e subordonat total patronului… ăsta e sistemul capitalist, noi, în gândire, nu ne-am debarasat de sistemul comunist. Nu vedeți că Becali umple stadionul? La Steaua se duc 200 de oameni, la FCSB vin cu miile. Însă nu cred în valoarea fotbaliștilor pe care i-a adus. De exemplu, pe fundașii centrali nu i-aș fi luat nici la Divizia B. Becali, cu strategia lui, are succes. E peste tot, pe toate rețelele de socializare, în presă, iar când toți au căzut, el a rămas. Și e criticat de cei care nu se pricep, nu la fotbal, la problemele economice, pentru că, la fotbal, e adevărat, mai are scăpări”.

De la Timișoara, Iosif Rotariu vede însă cu ochi buni noul mariaj Dică – FCSB:

”Nu știu de ce a plecat data trecută, pentru că a avut rezultate bune. A mai acumulat experiență între timp, e un nume important în istoria clubului. Era soluția cea mai potrivită acum. Sunt convins că va avea un mandat mai lung și va reuși să găsească o cale de colaborare corectă cu patronul. Îi știe pretențiile, poate găsi cheia spre repunerea echipei pe linia de plutire”.