EXCLUSIV. Cum a contribuit Laurențiu Reghecampf în numirea lui Toni Petrea la Chindia! Gestul lui Reghe după ce s-a spus că cei doi foști colaboratori ar fi certați

Cătălin Mureșanu 05.10.2022, 09:36
EXCLUSIV. Cum a contribuit Laurențiu Reghecampf în numirea lui Toni Petrea la Chindia! Gestul lui Reghe după ce s-a spus că cei doi foști colaboratori ar fi certați
  • În pline tatonări cu Mircea Rednic și Eric Lincar, Laurențiu Reghecampf a fost contactat de conducătorii Chindiei pentru a-i fi cerute referințe în legătură cu Toni Petrea. Fără să ezite, „Reghe” l-a recomandat pe fostul său colaborator de la FCSB, chiar dacă, în trecut, s-a scris că între cei doi relațiile s-au deteriorat;
  • Cu Toni Petrea la debut, Chindia a reușit surpriza și a învins Rapidul, scor 2-1, o răzbunare pentru tehnician, acesta fiind demis de la FCSB chiar după un eșec contra giuleștenilor.

Chindia Târgoviște a reușit, luni, la Ploiești, surpriza etapei. Dâmbovițenii, fără victorie în acest campionat, au spart gheața în fața Rapidului și s-au impus la limită, 2-1, prin golurile lui Popa (15) și Neguț (56). Pentru giuleșteni a punctat Sefer (59).

Surprinzătoarea numire a lui Anton Petrea la Chindia. Fostul tehnician de la FCSB le-a luat fața lui Rednic și Lincar

Ultima clasată a mizat, după înlocuirea lui Adrian Mihalcea, antrenorul care a condus echipa încă de la startul ediției de campionat, pe Anton Petrea (47 ani). O decizie surprinzătoare după demiterea celui poreclit „Țăranul”, mai ales că pe lista conducerii Chindiei s-au mai aflat nume precum Mircea Rednic sau Erik Lincar.

Totuși, după mai multe ședințe la care au participat și oficialitățile locale, în speță primarul și viceprimarul din Târgoviște, fostul antrenor de la FCSB a fost chemat la negocieri și a semnat contractul cu dâmbovițenii.

Reghe nu a ezitat și l-a recomandat pe Petrea, fără să ezite, la Chindia

PlaySport.ro a aflat că decizia oficialilor s-a sprijinit și pe referința pe care Petrea a primit-o din partea unui vechi colaborator. Este vorba de Laurențiu Reghecampf, omul alături de care Toni Petrea a lucrat la FCSB, dar și în țările arabe. Astfel, în momentul în care au deschis pista Petrea, conducătorii formației l-au sunat pe Reghe pentru a a-i cere referințe. Fostul fundaș a făcut parte din „Micul Ajax”, așa cum era alintată Chindia la mijlocul anilor 90. Temerea șefilor dâmbovițeni era că Anton Petrea, în perioada în care a fost la FCSB, a avut un rol de decor pe banca roș-albaștrilor fiind o simplă fantoșă a lui Gigi Becali.

Din informațiile noastre, în ciuda zvonurilor livrate în presă chiar de Gigi Becali, cel care a spus, anul trecut, că „între Reghe, Neubert și Petrea s-a rupt ceva”, Laurențiu Reghecampf a vorbit foarte frumos despre vechiul său colaborator și, fără să ezite, l-a recomandat pe acesta la Chindia.

Gigi Becali: „Reghe îi trata „de sus” și s-a rupt ceva între ei”

Presa a scris în trecut despre o răceală în relația dintre Toni Petrea și Laurențiu Reghecampf, tensiune alimentată și de declarațiile lui Gigi Becali. S-a scris că Reghe ar fi fost dezamăgit de faptul că Petrea și Neubert au acceptat să vină la FCSB, că s-ar fi simțit tradat, în timp ce patronul vicecampioanei a pus gaz pe foc și a povestit că ruptura ar fi survenit în mandatul de la arabi.

„Să știți că nici Reghe nu mai e băiatul ăla pe care-l cunoșteam. S-a schimbat mult, mai ales în modul cum se comportă cu colaboratorii săi. Păi Tommy și cu Petrea erau îngrijorați că-l iau înapoi pe Reghe la FCSB, pentru că ei nu s-au despărțit în condiții prea bune acolo, la arabi. Reghe îi trata „de sus” și s-a rupt ceva între ei. Le-am spus să stea liniștiți, să-și facă treaba la FCSB și să ia titlul.”, a declarat Gigi Becali, patronul FCSB-ului, în 2021, citat de Fanatik.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe