EXCLUSIV. Cum a explicat Ovidiu Burcă cea mai delicată decizie pe care a trebuit să o ia la Dinamo: „Interesul echipei este deasupra oricărui interes personal”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.11.2022, 06:22
EXCLUSIV. Cum a explicat Ovidiu Burcă cea mai delicată decizie pe care a trebuit să o ia la Dinamo: „Interesul echipei este deasupra oricărui interes personal”. VIDEO

Ovidiu Burcă a fost nevoit recent să ia o decizie extrem de dificilă din postura de antrenor al lui Dinamo. Portarul bosniac Filip Dujmovic, care a avut un start de sezon excelent, a fost trecut pe „linie moartă”, fără să aibă nicio „vină”.

Ovidiu Burcă a explicat situația ingrată în care a fost pus după accidentarea lui Bordușanu

Odată cu accidentarea gravă a lui Antonio Bordușanu, Burcă s-a trezit în situația de a avea foarte puține soluții pentru a îndeplini acea regulă a jucătorului U19. Așa că a decis să îl titularizeze în poartă pe Denis Oncescu și să îl „sacrifice” astfel pe Filip Dujmovic, considerat de foarte mulți fani dinamoviști drept cel mai bun jucător din actuala echipă.

Invitat în platoul emisiunii „Dinamo 7/9”, realizate de Cătălin Mureșanu, antrenorul lui Dinamo a explicat cât de greu i-a fost să ajungă la această decizie. În cele din urmă, Burcă a ales să-și urmeze un principiu la care se pare că ține foarte mult, acela care spune că interesul colectiv este mai important decât orice interes personal.

Antrenorul lui Dinamo a fost nevoit să îl „sacrifice” pe Dujmovic, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei

„Filip (Dujmovic) este un jucător care a venit și ne-a dat foarte multă siguranță. Este un jucător care a adus foarte mult echilibru în jocul nostru. A făcut lucruri, a stabilizat echipa doar prin venirea lui. Este un profesionist extraordinar, ridică foarte mult ștacheta în cadrul lotului. Sunt trei portari care sunt la cele mai înalte standarde, el chiar este un model pentru ceilalți portari, dar nu numai. Stă la Saftica, nu a vrut să își ia apartament, tocmai pentru a se putea pregăti. L-am văzut la 8 dimineața făcând alergări și exerciții.

Situația este una destul de complicată. Avem această obligativitate de a folosi un junior, născut 2004, sau mai mic. Noi, pentru poziția de junior 2004 am avut Bordușanu, David Țone, Delciu și Oncescu. Problema cea mai mare am avut-o pentru că pe Delciu l-am adus un pic mai târziu. Am avut juniorii 2004 pe trei poziții diferite, asta a fost ceea ce am găsit la echipă, ce am găsit la academie. Orice tânăr de vârsta asta te costă sute de mii de euro.

Ovidiu Burcă: „Interesul echipei este deasupra oricărui interes personal”

Am avut Denis (Oncescu), am avut Delciu. În momentul în care Bordușanu s-a accidentat, într-adevăr am avut o problemă reală în echipă. Dar problemă pe care spun că am rezolvat-o cumva, chiar dacă a fost decizia de a renunța la Filip (Dujmovic). I-am explicat situația, a înțeles-o. Din punct de vedere uman îl înțeleg perfect, îl susțin, dar asta este situația, nu avem timp să ne plângem pe umeri unii la alții. Este în continuare un jucător extrem de important pentru noi, chiar dacă nu joacă. I-am explicat și lui. Și lui Denis i-a dat foarte multă încredere, curaj. S-a văzut lucrul acesta. Dincolo de interesul personal al fiecăruia dintre noi care suntem implicați, interesul echipei este deasupra oricărui interes personal”, a spus Ovidiu Burcă.