EXCLUSIV. Cum e viața de antrenor în China. Confesiunea lui Olăroiu

Ștefănescu Dragoș / 17.08.2021, 22:40
EXCLUSIV. Cum e viața de antrenor în China. Confesiunea lui Olăroiu

Cosmin Olăroiu (52 de ani) este unul dintre cei mai bine cotați antrenori români. Cu multe trofee în palmares, Olăroiu este un nume greu în fotbalul românesc. După experiența de la formația Jiangsu Suning, tehnicianul român a dezvăluit cum e viața de antrenor în China.

Cosmin Olăroiu infirmă negocierile cu Gigi Becali

După înfrângerea din derby-ul cu Rapid, Gigi Becali a hotărât să-l schimbe pe Dinu Todoran de pe banca tehnică a echipei. Unul dintre numele vehiculate ca posibil înlocuitor pentru Todoran este cel al lui Cosmin Olăroiu. Cu o experiență reușită la FCSB în anul 2006, Olăroiu ar fi antrenorul perfect pentru formația roș-albastră. În exclusivitate pentru Playsport.ro, Olăroiu a înfirmat o posibilă revenire pe banca tehnică a FCSB-ului în mometul de față.

Păi ar mai putea lucra Gigi Becali cu mine? Cam asta e întrebarea…

Nu știu, sunt treburile lor acolo, ce fac ei acolo și ce antrenor pun, dar în ce mă privește pe mine, nu este nimic”, a spus Cosmin Olăroiu.

Olăroiu a dezvăluit cum e viața de antrenor în China

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Playsport.ro, Cosmin Olăroiu a povestit experința sa în fotbalul chinez. Tehnicianul român a dezvăluit câteva episoade fabuloase din perioada în care o antrena pe Jiangsu Suning.

Am pierdut o dată un meci în China, a doua zi a venit președintele: ”domne, trebuie să iei măsuri foarte drastice, trebuie dați afară căpitanul de echipă, fundaș, jucători, să aibă disciplină, echipa să aibă presiune, echipa e relaxată”… și tot felul de chestii din astea.

După care a văzut că nu m-a convins, m-a chemat a doua zi: ”trebuie să schimbi căpitanul de echipă, cine e următorul căpitan?”. Și i-am zis: ”Tot ăla!”… ”Bine, mă, zi-mi alt căpitan” ”Tot ăla o să fie!”. A început, ne-am certat pe acolo, că de ce nu am făcut o listă cu jucătorii de care aveam nevoie. I-am zis: ”Dacă te cerți cu mine, ai greșit persoana, că eu ți-am făcut toate listele și am discutat în fiecare zi și m-am rugat în fiecare zi de managementul tău să aducă jucătorii ăia. Mi-au spus că nu vrei tu să aduci jucătorii ăia… Luptă-te cu ei, nu cu mine”.

După care a venit la echipă și a făcut același lucru, i-a certat pe jucători, că ăla trebuie dat afară, căpitanul schimbat, că vă apără antrenorul. Și a urmat o serie de 16 meciuri fără înfrângere… La sfârșit, am terminat pe locul 4, ceea ce era o performanță, și a venit cu din astea ”căpitanul nostru, cel mai bun jucător”, a povestit Cosmin Olăroiu, pentru Playsport.ro.

Președinții de club care decid totul la echipele lor

Adică ai fel și fel, știu de la alți antrenori că se ducea președintele pe teren și punea cofetele și făcea antrenament. Altuia, i-a zis că nu i-a plăcut lui maică-sa cum a jucat echipa, deși câștigase meciul, fel și fel de oameni, tu când pleci la drum nu-i cunoști pe ei, nu știi vreau să merg sau nu vreau să merg, și atunci descoperi o relație nouă pe care trebuie să o manageriezi într-un anume fel. Probabil că mai sunt alți oameni în fotbal care fac același lucru, dar nu apar public”, a mai spus Olăroiu.