Cosmin Olăroiu intră în afaceri cu statul. Ce mega-proiect se pregătește la marginea Capitalei

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.08.2021, 22:55
Cosmin Olăroiu intră în afaceri cu statul. Ce mega-proiect se pregătește la marginea Capitalei

Cosmin Olăroiu a adunat de-a lungul carierei sale de antrenor sume considerabile de bani. Antrenorul în vârstă de 52 de ani a pregătit echipe importante din zona Golfului și din China după ce a făcut performanță în România, la FC Național, Poli Timișoara și FCSB. Recent, într-un interviu, experimentatul tehnician a recunosc că a strâns sume considerabile de bani în anii petrecuți în străinătate.

În acest moment, Olăroiu este liber de contract. El s-a despărțit de chinezii de la Jiangsu Sunning în luna februarie. Chiar înainte ca formația deținută de acceași oameni care investesc și la Inter Milano să intre, oficial, în faliment. Olăroiu a rămas cu o sumă consistentă de bani de recuperat de la clubul chinez, deși a câștigat titlul cu Jiangsu în sezonul trecut.

Cosmin Olăroiu poate primi o sumă importantă de bani de la Consiliul Județean Ilfov

Cu toate acestea, nu se spune nici pe departe că antrenorul român întâmpină dificultăți financiare. Dimpotrivă, faptul că nu a mai antrenat în ultimele luni i-a permis să se ocupe mai mult de afacerile pe care le derulează în România. Printre activitățile care îi aduc bani, se enumeră și investițiile în domeniul imobiliar. El a început de ceva timp construcția unor imobile de lux în Mamaia. Iar acum este pe cale să încaseze o sumă importantă de la Consiliul Județean Ilfov.

Cosmin Olăroiu deține două terenuri agricole în localitatea Ciorogârla. Potrivit G4Media, Consiliul Județean Ilfov dorește să construiască acolo o stație de reciclare a deșeurilor. Astfel, antrenorul ar putea primi în schimbul acelor terenuri nu mai puțin de 1.390.400 de euro, conform sursei citate.

Olăroiu: „M-am îmbogățit în străinătate”

Recent, Cosmin Olăroiu a vorbit despre banii pe care i-a obținut din fotbal. El a recunoscut că cea mai mare parte a averii sale a fost obținută în afara României și a explicat că experiențele în străinătate l-au ajutat foarte mult din punct de vedere personal și profesional.

Eu m-am îmbogățit în străinătate. Recunosc lucrul ăsta! Dar am căpătat o experiență fantastică în acești ani, am avut posibilitatea să interacționez cu diferite culturi, cu diferiți oameni și asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om, să cresc, să înțeleg anumite lucruri pe care nu aveam posibilitatea să le pătrund dacă aș fi stat aici. Și asta cred că e cea mai mare bogăție”, a spus Cosmin Olăroiu.

Marele regret al lui Cosmin Olăroiu

Recent, Olăroiu a criticat modul în care cluburile din România s-au raportat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mirel Rădoi a fost nevoit să selecționeze fotbaliști pe care nu îi avea în plan inițial. Asta pentru că oficialii cluburilor din Liga 1 au refuzat să lase jucătorii să meargă în Japonia. Ei au motivat că echipele lor au multe meciuri în startul sezonului și au nevoie de toți jucătorii.

Din ce am văzut, nu interesează pe nimeni. Ne-am dus la Olimpiadă cu o echipă încropită așa… ad hoc. Nu se poate. Pentru o țară e important să fie reprezentată la Olimpiadă. Apare numele României de „n” ori. Înainte eram în primele națiuni la medalii, acum nu mai contăm, nu mai existăm”, a spus Olăroiu după înfrângerea naționalei olimpice a României în fața Coreei de Sud, scor 0-4.

Urmăriți Playsport.ro și pe