EXCLUSIV. Cum îl poate pierde Rapid pe Alexandru Albu. „Dacă are ofertă, pleacă și acum”

Bădulescu Silvian / 01.02.2022, 16:30
EXCLUSIV. Cum îl poate pierde Rapid pe Alexandru Albu. „Dacă are ofertă, pleacă și acum”

Alexandru Albu este unul dintre cei mai în formă fotbaliști din Liga 1. Prestațiile acestuia pentru Rapid i-au atras și convocarea la lotul de seniori a primei reprezentative a României, pentru care a și debutat în partida contra Germaniei. Astăzi, în presă, s-a scris că acesta ar urma să primească o ofertă din Emiratele Arabe Unite. În exclusivitate pentru Playsport.ro, președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, a vorbit despre situația fotbalistului.

Alexandru Albu, la mare căutare

Proaspăt internațional în 2021, Alexandru Albu este jucător de bază în angrenajul trupei lui Mihai Iosif. Împrumutat în ultimele două stagiuni la Academica Clinceni și UTA, acesta a fost dat, tot cu împrumut, și către Rapid București, nou-promovată. Aici, el a devenit rapid o piesă grea în primul „11” și un favorit al publicului, prin prestațiile sale. Deși evoluează pe un post mai mult defensiv, Albu este al doilea cel mai bun marcator al echipei, după atacantul Adrian Bălan.

Prestațiile sale n-au trecut neobservate, astfel că Gigi Becali ar fi pus, la un moment dat, ochii pe Albu. Totuși, rapidistul a declarat că singura șansă ca el să ajungă la echipa din Berceni este ca „și Săpunaru să vină cu mine, adică niciodată”. Astfel, în urma prezenței solide pentru alb-vișinii, se pare că Alexandru Albu este în atenția unei echipe din Emiratele Arabe Unite, dar, în acest moment, nu este nimic concret.

„Albu este jucător dat împrumut către clubul Rapid”

La începutul lunii ianuarie, în presă, prin agentul Bogdan Apostu, Alexandru Albu a fost dat ca și jucător al Rapidului. S-a înțeles astfel că mijlocașul ar fi fost achiziționat de la gruparea ilfoveană. Ulterior, președintele Concordiei Chiajna a lămurit situația acestuia. Totodată, pentru Playsport.ro, el a declarat că giuleștenii au achitat toată suma Concordiei pentru împrumutul la gruparea de sub podul Grant, iar că aceștia au opțiune de transfer definitiv pentru 60% din drepturile federative ale jucătorului. De asemenea, giuleștenii pot activa clauza în această perioadă de transferuri sau la vară.

 Albu este jucător dat împrumut către clubul Rapid până la vară, cu opțiune de cumpărare. Aceștia au achitat întreaga sumă pentru împrumut chiar ieri sau alaltăieri. A fost o neînțelegere (n.r. – referitor la anunțul că Albu este jucătorul Rapidului la începutul lunii ianuarie). Agentul său, Bogdan Apostu, a declarat că are cunoștințe că Rapidul îl va cumpăra definitiv, când va veni timpul să activeze opțiunea. Ei trebuie să plătească 150.000 de euro + TVA pentru 60% din drepturile federative pentru Albu. Astfel, Concordia Chiajna rămâne cu 40%” a declarat Cristian Tănase pentru Playsport.ro.

Totodată, deși în acest moment, Albu nu aparține de Rapid, ci este împrumutat de la Concordia Chiajna, Cristian Tănase a adăugat faptul că echipele se pot înțelege, în cazul în care va veni vreo ofertă pe adresa clubului Rapid.

Albu poate să plece și acum în Emirate, dacă are vreo ofertă. Se poate rezolva și acum treaba aceasta. Mai întâi se rezolvă între Rapid și Chiajna, iar, mai apoi, între Rapid și eventualul club. Totuși, eu n-am nicio cunoștință despre vreo ofertă” a adăugat acesta.