Scandal provocat de afacerea iernii la Rapid! Alexandru Albu, blocat de Concordia Chiajna: „Nu s-a făcut transferul definitiv”

Robert Zanfir / 09.01.2022, 18:46
Scandal provocat de afacerea iernii la Rapid! Alexandru Albu, blocat de Concordia Chiajna: „Nu s-a făcut transferul definitiv”

Președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, susține că transferul lui Alexandru Albu la Rapid nu s-a realizat. Impresarul jucătorului a declarat zilele trecute că mutarea acestuia în Giulești este rezolvată.

Rapid ar putea avea probleme cu unul dintre cei mai buni jucători ai săi. Alexandru Albu este al doilea golgheter al echipei care se pregătește în Antalya pentru asaltul final la locurile de play-off.

Scandal provocat de afacerea iernii la Rapid! Alexandru Albu, blocat de Concordia Chiajna

Bogdan Apostul, impresarul lui Alexandru Albu, a declarat zilele trecute că transferul jucătorului la Rapid este rezolvat.

Cristian Tănase spune că lucrurile sunt departe de a fi puse la punct. Președintele Concordiei Chiajna a dezvăluit că înțelegerea dintre cele două cluburi are mai multe clauze, iar Rapid trebuie să mai achite bani.

Mai mult, oficialul Chiajnei susține că Rapid va avea doar 60 la sută din drepturile asupra jucătorului. Ilfovenii și-au păstrat 40 la sută dintr-un eventual transfer ulterior.

„Rapid mai are de plătit o sumă din împrumut. A plătit o sumă, dar mai are de achitat alta. Albu este împrumutat pentru o sumă de bani, iar acum, în ianuarie, Rapid trebuie să facă dovada plăţii din tranşa a doua a împrumutului.

Apoi, până la o anumită dată, în primăvară, Rapid are opţiunea unui transfer definitiv, dar pentru 60 la sută din drepturile jucătorului. Noi păstrăm 40 la sută.

Nu s-a făcut transferul definitiv! Și eu am rămas surprins de ce s-a întâmplat (n.r. – referitor la declaraţiile impresarului lui Albu). Rapid trebuie să mai achite o sumă pentru împrumut, iar apoi poate să activeze şi opţiunea pentru transferul definitiv, repet, pentru 60 din drepturile federative.

Chiajna păstrează 40 la sută din drepturi, dar nu mai puţin de o sumă. La un eventual transfer al lui Albu de la Rapid, noi avem 40 la sută, dar nu mai puţin de o anumită sumă trecută în contract”, a spus Cristian Tănase, pentru Liga2.ro.

Alexandru Albu are 5 goluri și 2 pase decisive în cele 19 partide disputate în actuala stagiune.

Cu 32 de puncte după 21 de etape, Rapid este pe locul 7 în Liga 1. Giuleștenii se pregătesc în Turcia pentru partea a doua a campionatului.

Universitatea Craiova, UTA și Gaz Metan sunt primele trei adversare ale echipei lui Mihai Iosif.

Nu că nu l-a vrut Laszlo Balint pe Albu, cine dădea 200 de mii de euro pe Albu? Deci, Rapidul a plătit 50 de mii de euro împrumutul şi încă 150 de mii de euro suma de transfer pe care a activat-o
Bogdan Apostu