EXCLUSIV. Dan Petrescu și-a justificat decizia prin care a refuzat oferta lui Burleanu. Care este adevăratul motiv pentru care nu a plecat de la CFR Cluj

Olteanu Ștefan 10.03.2022, 08:19
EXCLUSIV. Dan Petrescu și-a justificat decizia prin care a refuzat oferta lui Burleanu. Care este adevăratul motiv pentru care nu a plecat de la CFR Cluj

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PlaySport.ro, Dan Petrescu și-a justificat decizia prin care a refuzat oferta lui Răzvan Burleanu. Antrenorul campioanei a confirmat încă o dată, foarte convins, că dacă totul ar fi depins doar de el, acum ar fi fost pe banca echipei naționale. Dan Petrescu spune că, din punctul lui de vedere, era momentul perfect pentru ca el să devină selecționerul României. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar Dan Petrescu a explicat unde s-a blocat totul.

„Îmi doream foarte mult să antrenez echipa națională. Am crezut că acum e momentul!”. Dan Petrescu și-a justificat decizia prin care a refuzat oferta lui Burleanu

Imediat după ce contractul lui Mirel Rădoi a ajuns la final, pe 30 noiembrie 2021, Răzvan Burleanu a luat legătura cu Dan Petrescu pentru a-l convinge să devină noul selecționer al echipei naționale, însă, pe 20 decembrie, „Bursucul” a refuzat oferta venită din partea FRF.
Principalul blocaj care a stat în calea mutării a fost chiar patronul de la CFR Cluj, Neluțu Varga. În primul rând, Dan Petrescu avea o clauză în contract de 400.000 de euro care trebuia achitată în cazul în care antrenorul ar fi plecat fără voia conducerii. În al doilea rând, Neluțu Varga nici măcar nu a vrut să audă de o posibilă plecare a antrenorului său. Astfel, deși Dan Petrescu a insistat să fie lăsat la echipa națională, mutarea nu s-a mai putut realiza. După ultima etapă a anului trecut, pe 20 decembrie, Dan Petrescu a refuzat oficial oferta FRF. Încă de atunci, antrenorul campioanei a lăsat de înțeles că regretă faptul că nu a putut prelua naționala.
Acum, într-un interviu acordat exclusiv pentru PlaySport.ro, Dan Petrescu a mărturisit cât de mult și-ar fi dorit să fie pe banca primei reprezentative.

Playsport: Ai vrut realmente să mergi la echipa națională?

Toată lumea știe răspunsul, i-am spus-o și patronului. Am crezut că e momentul să plec la echipa națională. La CFR am făcut ce am făcut, dar patronul nu a vrut să audă. A zis că nu mă lasă să plec nici dacă îmi plătesc clauza. Mi-a promis că o să facă tot ce vreau eu, să fie bine la Cluj și să mai stau aici doi-trei ani. N-a fost ușor, îmi doream foarte mult să antrenez echipa națională și cred că meritam. M-a convins, însă, patronul. Dacă își pune ceva în cap, reușește”, a declarat Dan Petrescu, pentru PlaySport.ro.

De ce nu a insistat, totuși, să fie lăsat la echipa națională. „Nu voiam să facem circ. Nu-mi plac scandalurile”

Așa cum a amintit chiar Dan Petrescu, rezultatele pe care el le-a obținut la CFR Cluj vorbesc de la sine. „Bursucul” a obținut trei titluri consecutive în Liga I, în 2018, 2019 și 2020, și a contribuit și la cel de-al patrulea, din 2021, care a fost obținut însă cu Edi Iordănescu, actualul selecționer, pe bancă.

Revenind la acea clauză de 400.000 de euro care a blocat trecerea lui Dan Petrescu pe banca echipei naționale, antrenorul spune că nu avea cum să o plătească din propriul buzunar pentru că ar fi însemnat să antreneze gratis. De asemenea, a încetat să pună presiune pe conducerea CFR-ului, deoarece și-a dorit să evite un scandal:

Playsport: Mulți au spus că doar te-ai ascuns la umbrela acelei clauze de 400.000 de euro.

Nu aveam cum să plătesc eu clauza. Ar fi însemnat să antrenez gratis la națională. Nu voiam să facem circ pe considerentul că vreau să plec, dar CFR nu mă lasă. Nu-mi plac scandalurile! Eu așa sunt, nu mă bag în ciorba altuia. Și nu vreau să intru în contre cu oamenii care m-au ajutat. Dacă patronul era de acord să plec fără să plătesc clauza, acum eram la echipa națională”, a mai transmis antrenorul campioanei, în interviul acordat în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Mihai Bendeac a dat de pământ cu Dan Petrescu după refuzul acestuia de a antrena naționala.

Urmăriți Playsport.ro și pe