Câți bani i-a oferit, de fapt, FRF lui Dan Petrescu pentru a prelua naționala. Antrenorul CFR-ului a dat cărțile pe față

Olteanu Ștefan / 05.01.2022, 19:31

Dan Petrescu a vorbit pentru prima oară despre oferta pe care a primit-o din partea FRF și a dezvăluit ce sumă de bani i-a fost propusă pentru a prelua echipa națională. Antrenorul CFR-ului spune că și-ar fi dorit să devină selecționerul României, însă pentru asta ar fi trebuit să scoată bani din propriul buzunar.

„Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu!”. Câți bani i-a oferit, de fapt, FRF lui Dan Petrescu

Dan Petrescu a dezvăluit toate detaliile din cadrul negocierilor pe care le-a purtat cu FRF, inclusiv suma de bani care i-a fost oferită pentru preluarea echipei naționale.
Numele lui Petrescu a fost cap de afiș în prima jumătate a lunii decembrie, după ce s-a aflat că Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au zburat la Cluj pentru a negocia cu antrenorul CFR-ului.
Petrescu a refuzat să ofere un răspuns pe loc și a cerut răgaz până pe data de 20 decembrie pentru a purta o discuție cu patronul Neluțu Varga.
În urma discuției antrenor-patron, s-a ajuns la concluzia că Dan Petrescu nu poate accepta oferta FRF.

Federaţia a venit cu propunerea. Le-am zis să vorbească cu patronul şi au făcut-o. Le-am spus: „Am meciuri aici şi nu e normal să vorbesc de FRF”. A venit apoi finalul de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro.
Patronul mi-a spus din prima: „Nu cumva să îmi ceri să pleci, pentru că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci”. Dacă plăteam clauza de 400.000… La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu”, a transmis Dan Petrescu.

Dan Petrescu: „Eu am vrut să ajung la națională, dar nu s-a putut”

În continuare, antrenorul CFR-ului a lăsat de înțeles că acesta a fost principalul motiv pentru care nu a putut accepta oferta. Dacă Federația Română de Fotbal i-ar fi achitat clauza de reziliere, Dan Petrescu ar fi fost, cel mai probabil, deja selecționer:

Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur. Celor care mi-au spus că nu înţeleg de ce nu mă duc, le propun să se ducă să antreneze gratis. Eu am vrut să ajung la naţională, dar nu s-a putut. Îmi doream, dar nu a fost momentul bun. Cât am fost liber 6 luni, nu am fost întrebat. Dacă eram întrebat atunci, sigur acceptam şi pentru mai puţini bani. Nimeni nu munceşte gratis. Asta a fost istoria. În rest, a fost cancan.

Ei (n.r Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă) au venit concret la mine, chiar îi apreciez. Mi-au spus că bani nu au prea mulţi. Nu am ce să le reproşez nici lor, nici patronului. Eu voiam la echipa naţională, dar în acelaşi timp sunt foarte fericit la CFR. Am mare încredere în acest lot”, a mai declarat antrenorul CFR-ului, în cadrul unei conferințe de presă.

EXCLUSIV | Suma rușinoasă pe care i-a propus-o Răzvan Burleanu lui Gică Hagi pentru a deveni selecționer: „E o jignire! Cum să accepte așa ceva?”.