EXCLUSIV Dan Șucu, mai tare și decât George Copos. Discursul care a amintit de „războinicul” Pancu. „M-a impresionat”

Radu Bordei 29.11.2022, 19:45
EXCLUSIV Dan Șucu, mai tare și decât George Copos. Discursul care a amintit de „războinicul” Pancu. „M-a impresionat”

Venirea lui Dan Șucu a revitalizat Rapidul, iar suporterii visează iar la performanțe importante, după ani lungi de suferințe. Noul acționar din Giulești i-a impresionat și pe jucători. Aceștia au fost cuceriți de primul discurs al acționarului rapidist.

Cum a cucerit Dan Șucu vestiarul echipei lui Mutu. „Mi-a adus aminte de Pancu”

Ionuț Voicu, delegatul Rapidului, și-a amintit de prima întâlnire dintre acționarul Rapidului și fotbaliști. Șucu tocmai venise alături de Victor Angelescu în conducerea grupării. Și a lăsat o impresie foarte bună atât fotbaliștilor dar și oamenilor din club.

La primul discurs pe care l-a ținut în fața echipei, domnul Șucu ne-a transmis că Rapidul va redeveni mai devreme sau mai târziu, dar e sigur că mai devreme, clubul puternic pe care îl știam cu toți. Ca o paralelă, prin 2013, când eram în liga a doua, după acel baraj cu Chiajna, când ne-au retrogradat, Pancu a avut un discurs foarte bun. Eu l-am înțeles atunci, ne-a transmis că este greu să îți pierzi orgoliul, mândria de echipă mare, care câștigă meci de meci. Cam acesta a fost și mesajul domnului Șucu. Trebuie să reclădim acest club, să revenim acea echipă mare, a declarat Voicu, în exclusivitate, la Playsport Live. 

Mai mult, Șucu nu a recurs niciodată la metodele brevetate de alți patroni din fotbalul românesc. Omul de afaceri nu se implică deloc peste antrenor, din contră.

Dan Șucu nu a mers niciodată în vestiar, nu l-am văzut acolo. Dar în schimb îl văd mereu la baza de antrenament, să vadă dacă mai este nevoie de ceva. Mereu ne întreabă dacă mai poate să ne ajute cu ceva, a explicat Voicu

Dan Șucu și Victor Angelescu nu s-au dat în spate să și premieze jucătorii după niște evoluții reușite, așa cum a fost după victoria cu campioana CFR Cluj.

Mai sunt meciuri când patronii simt că echipa a jucat foarte bine și există premii speciale. Cu CFR a premiat și dorința mare a jucătorilor, dar și rezultatul, a explicat Voicu

Șucu vede lucrurile diferit de Gigi Becali. „Nu ajungeam aici dacă aveam aceeași părere”

S-a vorbit tot mai insistent de un eventual transfer al lui Florinel Coman la Rapid. Adrian Mutu și l-ar dori, nici fotbalistul nu ar spune nu unei schimbări. Gigi Becali a anunțat că este dispus să negocieze, dar doar direct cu Dan Șucu. Latifundiarul nu consideră să negocieze cu un angajat al clubului. „Vorbesc cu cine dă banul”.

Așa vede el lucrurile, din punctul ăsta de vedere suntem diferiți. Amândoi suntem oameni de afaceri. Dânsul este genul care consideră că trebuie să vorbească mereu personal, să se ocupe direct. Nu poate să iasă ceva bine, decât dacă face cu mâna lui. Nu ajungeam la o societate cu 300 de milioane cifră de afaceri și cu 2.500-3.000 de angajați, dacă aveam o astfel de abordare. Pentru mine, lucrurile sunt puțin diferite. Noi delegăm foarte mult. Suntem într-o eră a comunicațiilor.

Trebuie să ai o capacitate de a angaja 30-40 de oameni capabili, care să poate să vină cu o idee bună, cu o viziune diferită, poate chiar mai bună. Părerile altpra pot fi mai bune decât un singur creier. Eu așa gândesc și nu mă pot schimba. Binențeles, dacă cei din club mă roagă să vorbesc direct cu domnul Becali, îl sun cu cea mai mare plăcere, a explicat Șucu

Urmăriți Playsport.ro și pe