EXCLUSIV. Dani Coman mai face o mutare pentru promovarea în Liga 1. Pe cine a adus președintele lui Hermannstadt

Bădulescu Silvian / 10.01.2022, 20:43
EXCLUSIV. Dani Coman mai face o mutare pentru promovarea în Liga 1. Pe cine a adus președintele lui Hermannstadt

FC Hermannstadt se pregătește serios pentru Liga 1. Sibienii au realizat primul transfer al iernii, pe Andrei Blejdea, fost jucător la Dinamo București. Acesta a oferit, în exclusivitate pentru Playsport, primele declarații în calitate de jucător la formația de pe locul secund din Liga a 2-a.

„Dinamo merită să fie în Liga 1”

La o săptămână după ce Universitatea Cluj a anunțat rezilierea mai multor contracte, printre care și cel al lui Andrei Blejdea, fostul jucător crescut de Dinamo a fost prezentat la noua sa echipă, FC Hermannstadt.

Acesta are ambiții mari și visează să revină în Liga 1, dar nu oricum, ci de pe primul loc al seriei de ligă secundă.

Mă simt mândru să merg la echipa de pe locul 2 cu un proiect frumos în față. Obiectivul meu este ca, la final de sezon, să fim pe primul loc, nu pe 2. Este un proiect frumos, serios, urmează și un stadion nou pe care abia aștept să pășesc. Este cea mai mare dorință, să îmi fi găsit locul, însă asta ne va demonstra doar timpul” a spus acesta pentru Playsport.

Crescut la academia lui Dinamo, acesta a evoluat pentru „câinii roșii” în a doua parte a stagiunii trecute, una extrem de dificilă pentru alb-roșii. Situația pe penultimul loc în Liga 1, la ușă bate prima retrogradare din istoria clubului.

Întrebat dacă crede că se va întâlni cu Dinamo în sezonul viitor de Liga 1, acesta a subliniat că ar fi un moment special, dar și că o echipă precum Dinamo trebuie să fie în primul eșalon fotbalistic.

Ar fi ceva extrem de frumos. Dinamo București merită să fie în Liga 1” a adăugat fotbalistul formației din Sibiu.

Andrei Blejdea și Luana Rednic, la prezentarea fotbalistului

„Nu am de luat revanșă față de nimeni”

Universitatea Cluj a anunțat, prin intermediul social media, despărțirea față de șapte jucători, pe 3 ianuarie. Printre aceștia, și Andrei Blejdea, cel care a confirmat decizia clubului printr-o postare pe paginile personale de Facebook și Instagram.

Ultima zi din 2021 a fost și ultima mea zi în tricoul lui „U”! Nu a fost decizia mea, însă e o decizie pe care trebuie să o respect! Mulțumesc tuturor ce au legătură cu acest club minunat! Urmează noi aventuri! La mulți ani!” a scris Blejdea pe social media.

Totuși, el a spus că nu are de luat nicio revanșă față de Universitatea Cluj.

Nu am de luat nicio revanșă față de nimeni, indiferent de adversar. Vreau să câștig și, dacă se poate, să marchez” a mai declarat acesta pentru Playsport.

FC Hermannstadt – Universitatea Cluj se joacă pe 5 martie, în penultima etapă a sezonului regular. Sibienii ocupă locul 2, cu 35 de puncte, la 7 lungimi de Petrolul, lider autoritar. Clujenii completează podiumul, fiind la doar 2 puncte de Hermannstadt.