EXCLUSIV De ce accepta un fost antrenor de la FCSB să fie umilit de Gigi Becali: „S-a mulțumit mereu cu puțin”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.05.2022, 09:20
EXCLUSIV De ce accepta un fost antrenor de la FCSB să fie umilit de Gigi Becali: „S-a mulțumit mereu cu puțin”

Bogdan Vintilă a fost antrenor la FCSB în sezonul 2019-2020 și, deși nu a avut rezultate chiar din cele mai rele, a fost mereu criticat în spațiul public pentru supunerea față de Gigi Becali. Acum, Dani Coman, prietenul său și fostul său coechipier de la FC Argeș, a explicat pentru PlaySport de ce acesta a acceptat un astfel de tratament.

Dani Coman a explicat de ce crede că Bogdan Vintilă nu a dorit să se impună la FCSB

Potrivit președintelui de la Hermannstadt, Vintilă, deși a arătat calități de antrenor, s-a mulțumit mai mereu cu puțin în această meserie. El a preferat mai mereu să nu iasă din zona sa de confort și să nu facă multe sacrificii. Din acest motiv, ar fi acceptat să nu aibă un cuvânt de spus în fața lui Gigi Becali în perioada petrecută la prima echipă a celor de la FCSB. Ulterior, după ce a fost demis, Vintilă a ocupat, pentru o scurtă perioadă, funcția de antrenor al echipei secunde a clubului roș-albastru.

Nu știu dacă a fost o greșeală. Era un loc de muncă, a demonstrat că e un antrenor capabil. Îmi pare rău însă pentru el, fiindcă e un băiat deștept, putea ajunge un tehnician foarte bun, dar s-a mulțumit mereu cu puțin. Să fie lângă casă, lângă familie. Dacă vrei să fii conducător, antrenor sau jucător mare, trebuie să faci niște sacrificii”, a spus Dani Coman, pentru PlaySport.

Bogdan Vintilă, sprijin important pentru Dani Coman la începutul carierei sale

Anterior, Dani Coman a explicat cum l-a ajutat Bogdan Vintilă, care era titular în poarta lui FC Argeș în momentul în care el a ajuns la prima echipă, în cariera sa. Și a povestit și un episod inedit care i-a avut în centrul pe Vintilă și pe regretatul Florin Halagian, antrenorul de la acel moment al echipei piteștene.

„N-am avut nicio problemă. Domnul profesor Vasile Stan, care se ocupa de pregătirea portarilor, m-a luat de pe la 14-15 ani să mă antrenez pe lângă echipa mare. Eram oarecum familiarizat cu ce înseamnă numele și atmosfera din cabina primei echipe. Vintilă m-a ajutat foarte mult cu sfaturi și cu multe alte lucruri. Un băiat de mare caracter! Iar cu Halagian, Dumnezeu să-l odihnească!, am lucrat la început. Ne punea pe toți să scriem pe o foaie cine credem că ar merita să joace în următoarea întâlnire.

Copil fiind, îl treceam mereu pe Vintilă în poartă, de rușine. Până într-o zi, când Halagian m-a luat tare: ”Bine, băi, Comane, cum vrei să te bag, dacă nici măcar tu n-ai încredere în tine?”. Și am început să mă scriu apoi pe mine pe bilețel. Dar am intrat în colimatorul lui Vintilă: ”Ce faci, mă? Vrei să joci înaintea mea? Păi, ești mai bun decât mine?”. Oricum o dădeam, nu era bine!”, a mai spus Dani Coman în interviul oferit lui Justin Gafiuc.

EXCLUSIV. Explicații pentru situația lui Mirel Rădoi. „Le e teamă să-l contacteze”