EXCLUSIV | De ce forțează Dan Petrescu divorțul de CFR Cluj: are pe masă două propuneri din Marea Britanie! 

Justin Gafiuc 20.09.2022, 23:15
EXCLUSIV | De ce forțează Dan Petrescu divorțul de CFR Cluj: are pe masă două propuneri din Marea Britanie! 

Aflat pe punctul de a se rupe, mariajul Dan Petrescu – CFR Cluj este pus în pericol în acest moment de un element neașteptat. Surse Playsport susțin că ”Bursucul” are pe masă două oferte ferme din divizia secundă engleză, de la Huddersfield și West Bromwich! 

Ar fi împlinirea unui vis pentru fostul ”tricolor”: intrarea în ligile engleze ca antrenor, după ce și-a făcut acolo un nume în postura de jucător, în special grație perioadei petrecute la Chelsea.

Oficial – e răcit. Neoficial – timp de negociere cu britanicii

Așa s-ar explica și amânarea cu 48 de ore a întrevederii cu patronul din Gruia, Neluțu Varga

Motivul invocat de tehnician e o răceală, cu suspiciune de Covid, dar realitatea ar fi că Petrescu ar fi avut nevoie de două zile suplimentare pentru discuțiile în Anglia spre a știi exact cum va pune problema la întâlnirea-cheie cu boss-ul lui CFR. La mijloc e o clauză de 400.000 de euro, cel mai serios impediment pe drumul divorțului.

Huddersfield are pe bancă doi interimari

Aflată momentan pe locul 23 în Championship, penultimul, cu numai 7 puncte în 9 etape (2 victorii, o remiză, 6 înfrângeri), Huddersfield e condusă de doi interimari, Paul Harsley și Narcis Pelach. Ei au girat echipa în ultima etapă, la 1-0 cu Cardiff, o gură de oxigen după o serie neagră în campionat, care a dus la demiterea lui Danny Schofield. Acesta fusese instalat la începutul lunii iulie, dar parcursul dezastruos de la începutul sezonului i-a fost fatal.

Huddersfield Town FC are o istorie de 114 ani, fiind primul club din istorie care a reușit să obțină trei titluri ale Angliei la rând, un hat-trick bifat în perioada 1924-1926. 

Dispută meciurile de pe teren propriu pe ”John Smith’s Stadium”, o arenă cu 24.000 de locuri, construită în 1994. Patron este Dean Hoyle, 55 ani, un om de afaceri cu o avere estimată la aproape 300 de milioane de lire sterline, deținătorul lanțului de magazine ”The Works”, o rețea de shopuri cu prețuri reduse la cărți, artizanat, cadouri, jucării, jocuri și papetărie. 

 

West Bromwich vrea să scape de Steve Bruce

De asemenea, West Bromwich Albion nu se simte deloc bine în Championship. E doar cu două poziții mai sus decât Huddersfield, locul 21, iar începutul groaznic de campionat pune deja în pericol obiectivul promovării. 

WBA a strâns numai 10 puncte în 10 etape (o victorie, 7 remize, 2 eșecuri), iar poziția managerului Steve Bruce e foarte șubredă. El a preluat conducerea echipei în februarie 2022, a terminat pe locul 10 campionatul trecut, iar sezonul actual devenise momentul pentru a ataca urcarea în Premier League.

West Bromwich dispută meciurile de pe teren propriu pe ”The Hawthorns”, un stadion de 27.000 de locuri, renovat în două etape în ultimii ani, 1994 și 2001. Clubul din centrul Angliei, lângă Birmingham, este deținut de un antreprenor chinez, Lai Guochuan, directorul unui fond de investiții și ex-proprietar al Palm Eco-Town, cea mai mare firmă de construcții și amenajare peisagistică din țara sa natală. Averea lui e estimată la aproape 3 miliarde de lire sterline.

 

A mai fost în tandrețuri cu Crystal Palace și Southampton

Petrescu a mai cochetat cu alte cluburi din Anglia. A avut la un moment dat propuneri concrete de la Crystal Palace și Southampton, ambele variante intrate în impas pentru că fostul fundaș al naționalei a ezitat sau se afla sub contract în alte parte. 

Acum, încearcă să rupă hârtiile cu CFR pentru a-și vedea împlinit planul de a lucra cândva dincolo de Canalul Mânecii.