EXCLUSIV. Declarație de dragoste pentru România a unui jucător venit de la Barcelona. Dinamovistul Ali Zein: „Oamenii sunt așa de buni”

Bădulescu Silvian 19.08.2022, 12:55
EXCLUSIV. Declarație de dragoste pentru România a unui jucător venit de la Barcelona. Dinamovistul Ali Zein: „Oamenii sunt așa de buni”
  • CS Dinamo a câștigat Supercupa României la handbal, a cincea din vitrina clubului. Imediat după festivitatea decernării trofeului, jucătorii echipei Dinamo au mai rămas pe parchet pentru poze cu suporterii coborâți din tribune;
  • Playsport.ro a reușit să obțină, în exclusivitate, reacții din partea lui Ali Zein, handbalist venit de la Barcelona, și Valentin Ghionea, unul dintre cei mai importanți handbaliști din angrenajul echipei lui Xavi Pascual;
  • Pentru sportivul din Egipt, meciul cu rivalii din Ghencea a reprezentat primul succes în alb-roșu. Campion en-titre în EHF Champions League, Ali Zein are planuri mari în „Ștefan cel Mare”. „Sper să mai adaug câteva trofee precum campionatul României sau chiar Liga Campionilor”.

Ali Zein: „Îmi place România, oamenii sunt buni și mâncarea e extraordinară!”

După decernarea trofeului de campioană a Supercupei, Ali Zein a oferit, în exclusivitate, o reacție pentru Playsport.ro.

Handbalistul egiptean a câștigat în stagiunea 2021-2022 Liga Campionilor cu Barcelona. În primul meci la Dinamo, a cucerit Supercupa României. Astfel, două trofee în ultimele două partide disputate.

Sunt așa de fericit pentru acest trofeu. E un pas foarte bun făcut pentru echipă și pentru mine, câștigând primul titlu cu Dinamo. Vreau să câștigăm și mai mult în viitor. Sunt binecuvântat: ultimul meci, am câștigat Liga Campionilor cu Barcelona și astăzi Supercupa cu Dinamo. Sper ca, în viitor, să mai adaug câteva trofee precum campionatul în România sau chiar Liga Campionilor.”

Un aport important în aducerea lui Ali Zein l-au avut Xavi Pascual și David Baruffet, managerul sportiv al secției de handbal CS Dinamo.

De asemenea, egipteanul împarte, la echipa națională, vestiarul cu un „dulău” mai vechi: Shebib.

Am vorbit cu Pasci (n.r. – Xavi Pascual) despre tot. Sunt încântat să fiu antrenat de el, să joc pentru el, îmi place cum organizează meciurile și echipa. Mi-a plăcut tot ce mi-a prezentat. După am vorbit și cu David Baruffet (n.r. – manager sportiv). Eu și agentul am avut o înțelegere cu el și a fost o plăcere să vin aici. Am jucat cu Shebib la echipa națională a Egiptului, dar și în Franța. Avem experiență și trofee împreună, sper că putem face asta și la Dinamo. Îmi place România, oamenii sunt așa de buni, iar mâncarea este extraordinară.”

Deși vine din postura de campion al Europei la nivel de club, Ali Zein îndeamnă la răbdare.

Nu mă gândesc la Champions League acum. Supercupa a fost primul pas, trebuie să progresăm, luăm pas cu pas, începe și campionatul. Avem o grupă puternică, dar dacă vrem să facem ceva, trebuie să batem echipele puternice. Toate sunt bune. Ca să realizezi ceva, trebuie să-i bați pe cei mai buni.”

Valentin Ghionea: „Sper să depășim rezultatul de anul trecut din Champions League”

Valentin Ghionea este unul dintre cei mai buni și titrați, în același timp, handbaliști români în activitate. De doi ani la Dinamo, după venirea de la Sporting Lisabona, extrema alb-roșie și-a mai trecut în vitrină un trofeu.

A fost un rezultat bun pentru noi. Am muncit foarte mult în această perioadă. Ne-am dorit victoria ca o revanșă față de Supercupa pierdută anul trecut, cu Dobrogea Sud. Cred că am făcut un meci mai bun decât ei și s-a văzut. E un meci pe care îl tratăm ca atare, chiar dacă a fost cu Steaua. Suntem o echipă profesionistă și trebuie să mergem la victorie în fiecare partidă.”

Ca și Ali Zein, și Valentin Ghionea a fost rezervat vizavi de parcursul din Liga Campionilor.

În Champions League o să mergem pas cu pas. Sunt echipe puternice și trebuie să le simțim valoarea. Vrem să ne calificăm în faza următoare a competiției și să depășim rezultatul de sezonul trecut. Pe lângă Ali Zein, mai sunt jucători care au câștigat Liga Campionilor în trecut. Nu poate fi decât un plus de valoare pentru noi care ne poate ajuta să ne îndeplinim obiectivele.”

Dinamo s-a impus lejer în fața Stelei în Supercupă

Dinamo este, de câțiva ani, cea mai bună echipă autohtonă la handbal. Joi, 18 august, „dulăii” antrenați de Xavi Pascual au dat un nou recital, de această dată în Supercupa României.

Alb-roșiii au câștigat lejer, scor 32-24, și au adus în vitrina clubului al cincilea trofeu de acest gen. Astfel, formația din „Ștefan cel Mare” a reușit „tripla” pe plan intern: campionat-cupă-supercupă.

Sub privirile a aproximativ 1.000 de suporteri care s-au aflat în tribunele Sălii Polivalente, Steaua nu a reușit să îi țină piept lui Dinamo decât în primele 15 minute. Ulterior, „dulăii” s-au desprins ușor și au intrat în avantaj la pauză, scor 16-12. La final, diferența s-a dublat.

Ultima supercupă câștigată de Dinamo fusese în 2020. Anul trecut, bucureștenii au pierdut în fața celor de la Dobrogea Sud, dar și-au luat revanșa în 2022.

Dinamo va debuta în noul sezon din Liga Națională pe 27 august, împotriva celor de la Buzău. De asemenea, începând din septembrie, programul „dulăilor” se va aglomera.

Elevii lui Xavi Pascual vor evolua şi în Liga Campionilor. Dinamo va juca în grupa A, cu PSG Handball, Magdeburg, GOG, FC Porto, Telekom Veszprem, Orlen Wisla Plock şi HC Zagreb.

Primul meci este programat pe 15 septembrie, pe teren propriu, contra nemților de la Magdeburg.