Update. Mircea Rednic a semnat cu Dinamo. Primele declarații ale „Puriului”

Autor: Cătălin Mureșanu / 29.09.2021, 15:56

Update. Mircea Rednic a semnat un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire. VEZI GALERIA FOTO.

Tehnicianul a refuzat oferte din Belgia și Arabia Saudită pentru a semna cu Dinamo.

De altfel, inclusiv în cadrul interviului, Rednic a subliniat faptul că, deși e cel mai greu moment în care vine la Dinamo, a ales să semneze pentru a pune umărul la salvarea echipei.

Mircea Rednic cere mai mulți jucători, dar din iarnă

„Eu cred în băieții aceștia. Au nevoie de un antrenor care să îi așeze mai bine în teren. A rămas ca de mâine să particip la antrenamente. Am semnat pe un an, cu opțiune de prelungire. Este cel mai greu moment în care revin la Dinamo. Nu e vorba de baghetă magică, e vorba de muncă. Trebuie să fim realiști, obiectivul e salvarea de la retrogradare. Nu am vorbit cu fanii. M-au sunat, au trimis mesaje.

Situația în care e Dinamo m-a convins să vin. Nu din cauza mea am plecat de la Dinamo. M-au chemat tot în situații dificile, am format o echipă și apoi nu mi-au prelungit contractul. Problema e că după ce am plecat eu, Dinamo a avut probleme.

Eu sunt principalul responsabil cu transferurile în momentul ăsta. Ei au fost de acord. Dacă cineva propune un jucător bun, nu înseamnă că nu-l iau. E nevoie de un atacant și de un fundaș dreapta”, a declarat Mircea Rednic după ce s-a înțeles cu șefii lui Dinamo.

Mircea Rednic a anunțat că Gnohere se poate alătura lui Dinamo din iarnă.

„Din iarnă se poate să vină. Și Sorescu trebuie reprofilat pe postul său. El a făcut diferența în atac, nu am înțeles de ce a fost trecut fundaș. El a făcut diferența pe faza ofensivă”

Update. Dinamo negociază, în aceste momente, cu Mircea Rednic. Conducerea „haitei” pune la punct ultimele detalii ale înțelegerii. Playsport te ține la curent cu desfășurarea discuțiilor.

—————————————————————————————————————————————–

Dinamo așteaptă un răspuns de la Mircea Rednic (59 ani), antrenorul chemat la „o discuție” de Nicolae Badea, săptămâna trecută, la sediul firmei Computerland.

„Puriul”, varianta de antrenor care-i încântă pe suporteri, a cerut timp de gândire, iar din câte se pare, până la sfârșitul acestei săptămâni, trebuie să dea un răspuns dacă este de acord să înceapă cu adevărat negocierile pentru o revenire în „Ștefan cel Mare”. Răgaz pe care l-a și obținut din partea fostului președinte CA din cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Până la Mureșan, intervine proverbiala ofertă din Belgia

Ezitarea lui Mircea Rednic, antrenor fără angajament de luni bune, este legată, printre altele, de situația incertă de la Dinamo, insolvență, instabilitate financiară, lipsa condițiilor sportive și un lot destul de subțire. În plus, presa a scris că tehnicianul care a adus ultimul titlu în „Ștefan cel Mare” ar avea o problemă cu Iuliu Mureșan, directorul executiv al „câinilor”, după ce, în trecut, cei doi au lucrat la CFR și nu s-ar fi despărărțit în condiții tocmai amiabile.

Cei trei antrenori pe care Dinamo i-a contactat: Bergodi, Poenaru, Rednic. Reacția lui Mureșan: „Rednic se afla în top 3”

De altfel, în urmă cu doar câteva zile, într-o intervenție pentru Gsp.ro, Mureșan a aruncat o tușă în legătură cu numirea lui Rednic.

„Eu nu am participat la discuții cu Rednic, deci nu pot să confirm negocierile. Am aflat din presă. Normal ar fi să particip. Vă mai spun că orice contract trebuie să-l semnez eu, sunt singura persoană care poate face asta. Nici nu-mi pot delega semnătura, așa e la insolvență. Nu pot spune că nu am fost consultat, la niște discuții pe care le-am avut ne-am pus întrebarea dacă ar trebui să continuăm cu Bonetti și am făcut o listă de înlocuitori pe care era în top 3 și Mircea Rednic (n.r. Dinamo a mai negociat cu Bergodi și Ilie Poenaru, ambii au refuzat). a spus directorul executiv.

OH Leuven, formația care-l tentează pe Rednic

PlaySport.ro a aflat că antrenorul a cerut timp de gândire. A invocat două motive. În primul rând, „Puriul” trebuie să se hotărască în legătură cu o ofertă pe care susține că o are din Belgia. Interesul ar veni la penultima clasată. Apoi, dacă acceptă să revină la discuții și să se întoarcă la Dinamo, „Strâmbul” își dorește să aibă timp pentru o minimă pregătire, pauza campionatului pentru meciurile naționalei cu Germania (deplasare- 8 octombrie) și Armenia (acasă- 11 octombrie) fiind „hotarul” stabilit de experimentatul tehnician.

Pe post de „salvamar” și în Belgia. Leuven a început dezastruos, este pe locul 17, cu 7 puncte în 8 meciuri

Dar să revenim la oferta din Belgia, țară în care ar dori să lucreze din nou pentru a fi mai aproape de familie. Un deja-vu când vine vorba de negocierile pe care Mircea Rednic le-a purtat în cariera sa de antrenor.

Penultima clasată în prima ligă belgiană este OH Leuven, formație care a strâns 7 puncte în primele 8 runde. Nici interesul celor de la Leuven nu pare a fi o premieră pentru „Puriu”, în urmă cu mai mulți ani, făfă succes, tehnicianul român aflându-se în tratative pentru a prelua formația.