EXCLUSIV. Demers PlaySport.ro. Mesajul transmis de Collins Fai, de la Cupa Mondială, a ajuns la Gigi Mulțescu: Impresionat, antrenorul a început să plângă. „Sunt emoționat. Mi-a provocat o mare bucurie!”

Cătălin Mureșanu 26.11.2022, 11:17
EXCLUSIV. Demers PlaySport.ro. Mesajul transmis de Collins Fai, de la Cupa Mondială, a ajuns la Gigi Mulțescu: Impresionat, antrenorul a început să plângă. „Sunt emoționat. Mi-a provocat o mare bucurie!”
  • PlaySport.ro a facilitat un emoționant dialog, peste continente, între fostul dinamovist Collins Fai, jucător prezent, cu naționala Camerunului, la Campionatul Mondial din Qatar și Gigi Mulțescu, antrenorul care, în 2013, l-a descoperit și l-a promovat pe micuțul fotbalist african;
  • Fai a transmis, prin intermediul corespondentului PlaySport.ro la CM 2022, un mesaj- reverență pentru gloria dinamovistă. Gigi Mulțescu, cu vocea șubrezită de emoție și cu lacrimi în ochi, i-a răspuns de la București.  

 

La sfârșitul partidei de miercuri dintre Camerun și Elveția (0-1), meci disputat în faza grupelor la Campionatul Mondial, Justin Gafiuc, corespondentul PlaySport.ro în Qatar, l-a intervievat pe Collins Fai (30 ani).

Fundașul dreapta al africanilor, titular în partida cu viitoarea adversară a României, și-a amintit de momentele din trecutul carierei sale. În 2013, în urma unui trial desfășurat pe stadionul din „Ștefan cel Mare”, Fai a fost selecționat, dintre sute de jucători, de antrenorul de atunci al lui Dinamo, Gigi Mulțescu (71 ani). 

„Vreau să-i mulțumesc lui Gigi Mulțescu pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. Voi păstra un tricoul de la această Cupă Mondială pentru el”

Un moment care i-a schimbat destinul profesional fotbalistului ajuns la 30 de ani, cel care, ulterior, după 66 de apariții în tricoul „câinilor”, s-a transferat în Belgia, la Standard Liege. În prezent, Fai evoluează în Arabia Saudită. 

„Vreau să-i mulțumesc lui Gigi Mulțescu pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. A trebuit să încep de undeva, am făcut-o la Dinamo, cu el antrenor. Îi urez sănătate și sper că e mândru de mine. Voi păstra un tricoul de la această Cupă Mondială pentru el.”, a fost mesajul din suflet transmis de Fai pentru gloria dinamovistă. 

Vorbele lui Fai au ajuns la Gigi Mulțescu, cel care, pe 13 Noiembrie, a împlinit 71 de ani. La capătul apelului nostru a răspuns soția reputatului antrenor. „Gigi nu e acasă, a ieșit puțin și și-a uitat telefonul”. După un scurt dialog în care am împărtășit motivul „deranjului”, Gigi Mulțescu s-a întors și, astfel, a primit „reverența” fostului său elev. 

„Nu pot decât să-i mulțumesc pentru că și-a adus aminte de mine, nu sunt mulți care o fac, iar el demonstrează că are caracter”

Imediat după ce a aflat motivul intervenției reporterului PlaySport.ro, vocea tehnicianului care l-a descoperit pe Fai la un trial în mijlocul verii a început să tremure. Lacrimile au întrerupt, brusc, discuția.

„Nu pot decât să-i mulțumesc pentru că și-a adus aminte de mine, nu sunt mulți care o fac, iar el demonstrează că are caracter. De fiecare dată când venea în România, Collins mă suna și mergeam să bem o cafea, așa a făcut mereu. Mă bucur mult pentru el, sunt fericit că ajuns la Campionatul Mondial și-i țin pumnii. Înseamnă că am făcut și eu ceva pentru el și, după cum observați, sunt emoționat, sunt impresionat. Domnule… mi-au dat lacrimile și vă mulțumesc pentru că mi-ați semnalat acest aspect, mi-a provocat o bucurie”, a transmis Gigi Mulțescu prin intermediul PlaySport.ro.  

„A fost chemat la Pandurii, dar i-a venit viza prea târziu. Eu l-am descoperit la o miuță la ora de sport. L-am trimis în probe la Dinamo și nea Gigi Mulțescu l-a păstrat”

Cristian Hossu, agentul lui Collins Fai, a povestit, pentru Playsport.ro, cum a ajuns jucătorul din Camerun în România. Inițial, fundașul lateral ar fi trebuit să meargă la Pandurii Târgu Jiu.

Totuși, problemele cu viza au făcut ca micuțul fotbalist să rateze transferul în Gorj. Actualul agent recunoaște că l-a descoperit în Cluj, la o oră de sport de la facultate. După ce a fost refuzat de mai multe cluburi, Hossu a încercat varianta Dinamo. După o săptămână de trialuri în „Ștefan cel Mare”, doi fotbaliști din Africa au rămas în tabăra „câinilor”: Collins Fai și Pape N’Daw.

„Îmi amintesc că, după un antrenament, am sunat la Dinamo. Mi-a răspuns o fată de la birouri și mi-a transmis că o să mă sune președintele, domnul Anghelache. N-am crezut, pentru că, la momentul respectiv, nu eram agent. După vreo jumătate de oră m-a sunat și mi-a zis să-l trimit cu avionul, doar că, în ziua respectivă, nu era niciunul și trebuia să ajungă a doua zi la Dinamo. L-am urcat în autocar, s-a dus la echipă, a stat o săptămână la probe și nea Gigi Mulțescu a făcut ceva trial cu mai mulți jucători din Africa. Au rămas Collins Fai și Pape N’Daw.”

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe